Una dintre cele mai mari nedreptăți aduse României, cât și plătitorului de taxe și impozite este reprezentată de pensiile speciale ale parlamentarilor.
Un drept necuvenit la care unii dintre aleșii neamului par să nu-și dorească să renunțe, sub nicio formă. Dinții unora dintre politicieni se țin strâns de acest beneficiu pe care aceștia îl încasează pe nedrept, încât cei mai mulți vor avea, fără niciun dubiu, nevoie de stomatologi, în următoarea perioadă.
În spiritul acestei idei, toți deputații și senatorii USR și-au dat, marți, demisia din funcțiile avute, acum, cu câteva zile înaintea încheierii mandatelor aferente legislaturii 2016-2020.
Motivul gestului colectiv marca USR este unul simplu: un mandat incomplet înseamnă, automat, pierderea dreptului de a primi pensie specială, subliniindu-se, astfel, protestul acestora împotriva pensiilor speciale.
Toți parlamentarii USR sunt la primul mandat, nu ca mulți parlamentari de la alte partide. Or neavând măcar un mandat complet, prin demisia lor parlamentarii USR nu vor putea beneficia de pensii speciale.
În mod cert, în urma demisiilor parlamentarilor USR, criticile nu au întârziat să apară din taberele adverse.
Pe de-o parte, cei care care nu-și doresc eliminarea pensiilor speciale au invocat fel și fel de motive.
Pe de altă parte, cei care copiază demersurile USR, însă numai la nivel declarativ și politic, au amintit de eventuala situație în care alegerile parlamentare vor fi amânate, acuzând USR că, într-o astfel de situație, ar sărăci Parlamentul de demnitari.
Cu siguranță discutăm, din nou, despre adevăruri spuse numai pe jumătate, întrucât, potrivit legilor electorale, în cazul demisiilor anumitor parlamentari, aceștia vor fi înlocuiți în funcție cu următorii de pe listele din 2016.
Astfel, în eventualitatea amânării prin OUG a alegerilor parlamentare – situația aproape imposibilă, de altfel -, USR va avea, în continuare, reprezentanți atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.
Un alt aspect ce nu trebuie neglijat este conștientizarea faptului că parlamentarii USR au beneficiat, până în acest moment, de un singur mandat, și anume în legislatura 2016-2020, spre deosebire de eroii declarativi ai altor formațiuni politice parlamentare care nu se află nici pe departe la primele lor mandate.
Haideți să vedem ce spune legea, cu privire la dreptul de încasare a pensiei speciale:
„Art. 1 alin. (2) lit. c): Indemnizaţia pentru limită de vârstă se cuvine deputatului/senatorului care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a exercitat cel puţin un mandat parlamentar complet ca deputat/senator.”
Potrivit articolului de lege de mai sus, concluzia este una clară: parlamentarii USR nu vor avea pensii speciale.
În plus, în următoarea legislatură, se va continua lupta împotriva îndârjirii anumitor oameni politici de a păstra pensiile speciale, astfel că, la finele legislaturii 2020-2024, un alt set de demisii în bloc nu va mai fi necesar, de vreme ce această dorință a întregului popor va fi legiferată și pusă în aplicare.
Alianța USR PLUS este formată din ALTFEL DE POLITICIENI!
Votați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, USR PLUS! Poziția 3 pe buletinele de vot din județul Galați.
(Articol publicitar electoral)
Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România filiala Galați (parte a Alianței USRPLUS) și realizat de operatorul economic VIDEOFLOW EXPERT SRL. Cod mandatar financiar: 11200021.