Topul amenzilor hazlii, pe care polițiștii locali nu le vor putea aplica gălățenilor

Polițiștii locali din Galați nu trebuie să fie supărați că vor trebui să împartă niște amenzi făcute parcă pentru a nu putea fi aplicate. Supărarea lor ar trebui să se îndrepte către cei din Primăria Galați, care i-au cam luat peste picior atunci când au gândit respectivele contravenții.

Nu peste mult timp, Galațiul va intra într-o nouă eră a amenzilor. Am mai scris pe marginea acestui subiect, în Alternativa – Jurnalism fără mogul, aici și aici.

Printre zecile de amenzi care vor stabili noile reguli de conviețuire în municipiul Galați s-au strecurat și câteva reglementări oarecum hazlii. Oricum, cu șanse extrem de reduse pentru a fi aplicate. Să le enumerăm.

1. Utilizarea echipamentelor din dotarea spaţiilor de joacă de către persoane care au împlinit vârsta de 14 ani (500-1500 de lei amendă)

O, da. Polițiștii locali vor pândi leagănele din parc și îi vor duce la secție pe puștii care parcă au mustața cam mare pentru vârsta pe care o declară, și anume 14 ani. E clar, îi așteaptă vremuri grele pe „infractorii” de 15-16 ani care vin în Parcul Rizer sau aiurea.

2. Transportul deşeurilor menajere şi nemenajere la punctele de colectare în recipienţi deschişi sau neacoperiţi cu plasă de protecţie (500-1500 de lei amendă)

Se știe, căratul găleții de gunoi la pubelă, fără să aibă capacul pus, aduce ghinion celor pe care îi întâlnești pe drum. De-acum încolo îi va aduce și o amendă celui care duce gunoiul. Problema este însă cum anume îi vor depista polițiștii locali pe cei care vor duce gunoiul “neacoperit” la pubelă.

3. Aruncarea gunoiului menajer lângă containere sau pubele, căutarea în recipientele pentru gunoi, răsturnarea lor și împrăștierea gunoiului/deșeurilor, în scopul recuperării unor resturi alimentare sau de orice natură (500-1500 de lei amendă)

Gălățenii fără adăpost, care se hrănesc din ceea ce aruncă alții (vezi foto) ar fi bine să se lase de mâncat. Problema este că în acest caz inițiatorul legii (Primăria Galați) nu a luat în calcul faptul că, de regulă, persoanele fără adăpost nu au buletin de identitate, deci nu pot fi trași la răspundere. Sau dacă au buletin, nu au venituri din care să poată plăti amenzile pe care le încasează, cum ar fi aceasta cu căutatul resturilor de mâncare în pubele. Poate că autoritățile locale ar trebui să facă în așa fel încât acești nefericiți ai sorții să nu mai aibă motive să caute mâncare în gunoi, să le ofere un loc în adăposturile municipalității, nu să îi amendeze fără folos, că și-așa nu vor încasa vreun leu de la aceștia.

4. Spargerea coloanelor apelor uzate în subsoluri de către proprietar sau chiriaşi  (200-1000 de lei amendă)

Mda, adevărul este că tot mai mulți locatari din Galați își spărgeau coloanele cu materiile fecale de la subsolul blocului, așa că era nevoie ca Primăria Galați să sancționeze cumva această apucătură nesănătoasă a gălățenilor. Ia să îi vedeți pe polițiștii locali gălățeni cum vor face anchete în subsolurile inundate cu caca și pipi.

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version