Top 10 gunoaie politice din Galați care au fost măturate prin vot, în anul 2020

In Local, Politruci&Traseiste

Anul 2020 a fost unul crâncen, cu multe restricții și afaceri doborâte din cauza pandemiei de coronavirus, dar a avut și un plus. Cel puțin la nivelul Galațiului, am scăpat de câțiva politicieni toxici, traseiști sau pupincuriști care au fost măturați prin vot la cele două rânduri de alegeri: locale și parlamentare.

Este mai lungă lista politrucilor gălățeni trimiși la lada de gunoi, în 2020, dar noi ne-am propus să îi amintim acum doar pe cei care au influențat într-un fel sau altul viața Galațiului, în ultimii 10-15 ani.

Așa că am alcătuit un mic top la care așteptăm și propuneri, în cazul în care am omis pe cineva important.

Locul 10. Simona Vreme. D-na Vreme, care a intrat în politică în 2012, grație partidului lui Dan Diaconescu, s-a dat independentă timp de 4 ani în Consiliul Local Galați, când s-a abținut pe bandă rulantă, după care, brusc, a intrat în PNL Galați. Și a aterizat pe un loc neeligibil (locul 6) în lista PNL Galați pentru parlamentare. Considerăm că a trecut timpul d-nei Vreme, chit că dumneaei dă din coate pe la PNL Galați pentru a primi o funcție pe la Protecția Consumatorului sau aiurea.

Locul 9: Ionel Butunoi. Fostul senator PSD de Tecuci, zis și senatorul Faliment, care avea datorii mai mari decât casa, a fost scăpat din brațe de gașca PSD-istă care a făcut listele pentru alegerile parlamentare din 2020. Mda, probabil nu a mai fost solvabil pentru a-și plăti un loc bun în lista pentru Senat. Ionel Butunoi, cel care a promis atât în 2012 cât și în 2016 că în mandatul său de senator va fi terminată centura Tecuciului (și nu a fost terminată, evident), nu a mai prins un loc pe listele PSD Galați și, ca atare, va trebui să se apuce de muncă cinstită.

Locul 8: Lucreția Roșca. D-na doctor Roșca, de care nimeni nu a auzit nici ca doctor darămite ca parlamentar, a fost deputat timp de 3 mandate din partea PSD Galați. Din 2008 încoace, timp de 12 ani, Lucreția Roșca a fost un simplu executant al ordinelor venite de la PSD. Deputata Lucreția Roșca a reușit să scandalizeze opinia publică, în luna martie 2014, când a susținut public că statul român nu ar trebui să finanțeze fertilizările în vitro pentru că, cităm:

„Un copil este un bun de la Dumnezeu. E vorba aceea românească – cine are să-i trăiască, cine nu, să nu-l dorească. Sistemul sanitar şi bugetul pentru sistemul sanitar românesc este atât de mic şi acoperă atât de puţine nevoi”.

Locul 7: Cristian Dima. Dima este individul care nu a deținut o funcție publică, în ultimii 4 ani, dar care, în calitate de președinte al ALDE Galați, a avut pe mână banii de la Transurb Galați și a avut directori puși și pe la Gospodărire Urbană sau serviciul de administrare publică de la CJ Galați. Cristian Dima a pierdut la ambele rânduri de alegeri. Mai întâi, el a fost ales consilier județean, dar a renunțat la funcție pentru a candida la alegerile parlamentare. Iar la alegerile parlamentare Dima nu a obținut un mandat din partea Pro România, care între timp fuzionase cu ALDE. Dima este un cadavru politic în acest moment. Toți directorii pe care Dima i-a susținut timp de 4 ani, în conducerea societăților publice aflate în subordinea Consiliului Local Galați, ar trebui să dispară rapid din funcții.

Locul 6: Victor Paul Dobre. Eternul combinator de la PNL Galați, Victor Paul Dobre, a ajuns să fie îngropat politic chiar de cel pe care l-a crescut cu mâna lui, George Stângă. Dobre a avut parte de un sfârșit politic urât. Aproape că a fost dat afară din sediul PNL. Nu s-a pus niciodată problema, în ultimii 3 ani, ca el să mai prindă un loc eligibil pe listele PNL Galați, la alegerile parlamentare din 2020. Gașca lui Stângă, venită de la tineretul PNL, pe care Victor Paul Dobre a girat-o și a promovat-o, i-a tras scaunul de sub picioare și l-a lăsat în drum. Practic, Victor Paul Dobre a fost îngropat de cei pe care i-a crescut la sânul lui.

Locul 5: Nicolae Marin. Este o rușine că un individ rudimentar ca Nicolae Marin a ajuns în Parlamentul României. Un traseist care a fost mai întâi primar în Pechea, ales din partea PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu), în anul 2012, a ajuns apoi senator PSD Galați, după care a fugit la partidul lui Victor Ponta – Pro România. Nicolae Marin nu a obținut un nou mandat de parlamentar, pentru că Pro România nu a trecut pragul electoral. Nicolae Marin este șofer de meserie, avea firmă de maxi-taxi care făcea curse pe traseele județene, așa că nu este cazul să îl plângem că va muri de foame. Dar măcar nu îi vom mai vedea fața prin ziare.

Locul 4: Florin Popa. Omul lui Dan Nica a fost tras pe linie moartă. Deputatul PSD Galați Florin Popa nu a mai prins un loc pe listele PSD, ceea ce e un lucru bun. Dar am înțeles că PSD Galați îi tot caută un loc de muncă lui Florin Popa în administrația publică locală. Ar fi o rușine, încă o mizerie orchestrată de PSD Galați. Ca deputat, Florin Popa s-a făcut remarcat doar prin accidentul rutier pe care l-a produs pe str. Brăilei, cu ocazia mitingului organizat de PSD la Galați pentru susținerea penalilor. Florin Popa a mai fost city manger și viceprimar al Galațiului, funcții în care nu s-a remarcat prin nimic. DNA Galați ar trebui să îl întrebe de sănătate pe Florin Popa, căci pe numele lui există mai multe plângeri depuse încă din anul 2015.

Locul 3: Nicolae Bacalbașa. Nici măcar acum nu vine să credem că am scăpat de Nicolae Bacalbașa. Stați să ne ciupim. Bacalbașa, coșmarul care a condus CJ Galați timp de 4 ani (iar Costel Fotea i-a fost adjunct, county manager, să nu uităm asta!), dispare și el din viața publică, și tot pe ușa din spate. Ca deputat PSD Galați, Bacalbașa nu a avut inițiative legislative lăudabile, ci doar ieșiri cu accente rasiste, fiind și amendat pentru tot soiul de mizerii spuse în plenul Parlamentului.

Locul 2: Picu Roman. Agramatul Picu Roman, care a ajuns viceprimar din greșeală, pe voturile luate de Marius Stan pentru UNPR, a fost probabil cel mai rușinos lucru care s-a întâmplat în politica gălățeană, în ultimii 30 de ani. Derapajele lui Picu Roman, cel cu sex-droguri-păcănele, sunt cunoscute, le puteți găsi dând căutare pe Google. Nu îi mai facem publicitate aici, căci tipul este îmbălsămat politic. Asta în ciuda faptului că administrația Pucheanu încearcă să îl repună pe Picu Roman director la Cantina de Ajutor Social din Galați. Important este că Picu Roman nu va mai fi pus niciodată pe lista unui partid și că nu va mai fi ales de gălățeni ca să îi reprezinte. Cine se va mai asocia vreodată cu Picu Roman ar trebui să își pună un lighean de lături în cap.

Locul 1: Eugen Durbacă. Regele garajelor. Omul care a semnat mii de autorizații pentru construirea de maghernițe pe spațiul verde din Galați. Individul care a ținut Galațiul în loc, timp de 8 ani, cât a fost primar al Galațiului (1992-2000). Acesta este Eugen Durbacă, cel care a apoi a deținut funcții în fruntea CJ Galați și a fost și parlamentar de Galați, timp de 8 ani. Durbacă v-a luat banii în timp ce voi mergeați la muncă! Ați auzit vreodată, în ultimii 8 ani, de vreo inițiativă parlamentară a lui Eugen Durbacă? Dar salariul i l-ați plătit! Eugen Durbacă, care a împlinit 77 de ani, ne-a păcălit timp de 31 de ani (în decembrie 1989 avea 46 de ani). Alegerile din 2020 l-au măturat pe Durbacă din viața publică. La alegerile locale nu a obținut nici măcar 2%, iar la alegerile parlamentare nici nu a mai candidat, pentru că știa că nu are șanse pentru un nou mandat. Fostul zeu Durbacă a ieșit în genunchi din politică, cu coatele roase și cu ochii învinețiți.


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

2 commentsOn Top 10 gunoaie politice din Galați care au fost măturate prin vot, în anul 2020

  • Top 10 gunoaie jurnalistice din Galați, pe când?
    PS: voi ștergeți postarea, eu tot revin. Ghinion…

    • Inițial, nu v-am aprobat comentariul pentru că era off topic, fără legătură cu subiectul articolului cu gunoaiele politice, dar am zis, totuși, să vă răspundem. Nu este treaba noastră să facem un top al jurnaliștilor. Noi suntem focusați pe cei care sunt plătiți din bani publici și reprezintă factor decizional pentru Galați. Dacă tot vă macină subiectul cu jurnaliștii din Galați, puteți să faceți d-voastră un astfel de top, cu sau fără gunoaie, dar nu aici pe Alternativa – Jurnalism fără mogul. La mulți ani și să ne citim sănătoși în 2021.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu