Tineri lideri din toate organizațiile civice din Galați, dați năvală la cursul de oratorie și comunicare publică!

In Fără categorie

Importanța discursului public; Neuroștiința comunicării publice; Stăpânirea tehnicilor de gestionare a emoțiilor de dinainte de discurs; Tipuri de discurs/prezentări; Feedback; Pregătirea discursului-tehnici și metode; Calibrarea la public; Mesajul și structuri de discurs; Carisma și prezența publică; Elemente de psihologie a comunicării; Tips and tricks în public speaking; Comunicare nonverbală și paraverbală (gestică, mimică, intonație); Tehnici de improvizație. Ce sunt astea? Capitole dintr-un curs de formare a liderilor, mai bine zis a abilităților lor de a susține discursul public, de a capta atenția, de a face interesantă comunicarea mesajelor de interes public, de a manipula energia mulțimilor către scopuri creative. Pare a fi o trăznaie a veșnicei tranziții, dar nu e. Este chiar conținutul și tematica cursului pe care Partidul Național Liberal – filiala Galați îl derulează în perioada ianuarie – aprilie 2019, prin proiectul Civil Society Speaking.

Avem nevoie de o societate civilă puternică, iată de ce dezvoltarea capacităţii organizaţională a 15 ONG-uri gălățene prin formarea voluntarilor acestora în public speaking aduce o axă după care poate fi orientată și educată într-o altă manieră o clasă de lideri autentici și adaptați la epoca multicomunicațiilor.

Cursul de public speaking se va derula în perioada 2 februarie 2019 – 6 aprilie 2019, câte o sesiune de 3 ore/săptămână.

Beneficiarii proiectului trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: să aibă între 16 – 45 de ani și să fie voluntari în cadrul unei organizații neguvernamentale gălățene.

Voluntarii interesați trebuie să trimită până pe data de 28 ianuarie 2019 următoarele: copie după C.I, contractul de voluntariat, CV și scrisoare de intenție, la adresa de e-mail: martaiozefina.bencze@gmail.com.

Voluntarii selectați vor fi anunțați prin e-mail pe data de 30 ianuarie 2019.

Cursul este susținut de Bencze Marta-Iozefina, Vicepreședinta Departamentului de Imagine, Comunicare, Relații cu Mass-Media și Purtătoarea de cuvânt a Biroului Politic Local PNL Galați, formatoare, activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și directoare a unei organizații neguvernamentale.

La finele cursului beneficiarii vor susține în cadrul conferinței „Ce face Europa pentru mine?”, un discurs public, ce va reprezenta examenul final. Fiecare beneficiar al cursului primește după absolvire Certificat de participare și Supliment descriptiv.

Se țintește astfel găsirea de răspunsuri la o serie de tendințe negative ce afectează viața publică în anul unor opțiuni electorale esențiale

 Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? sunt o parte din întrebările la care beneficiarii vor răspunde în cadrul conferinței „Ce face Europa pentru mine?”, care va avea loc în aprilie 2019.

În legătură cu alegerile Europarlamentare care vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019, reprezentanții PE susțin că există două mari tendințe care ridică semne de îngrijorare: prezența scăzută la vot și sentimentele negative față de UE.

La ultimele alegeri europarlamentare din România prezența a fost de doar 32,44%, iar în rândul tinerilor a fost de aproximativ 20%.

Partidul Național Liberal – filiala Galați își propune să premieze cel mai bun speaker și cel mai bun discurs pentru a încuraja voluntarii să se implice în proiectele comunității. Dacă ar apare niște tineri lideri care să explice convingător ce poate face tânărul elector pentru Europa, pentru a fi cu adevărat o Europă unită, toate comunitățile ar câștiga ceva mai multă coeziune. Nu e puțin lucru într-o societate dezbinată, la a cărei disoluție lucrează zi de zi coaliția toxică PSD-ALDE-UDMR.

Doar enumerând abilitățile pe care le-ar dobândi un cursant cu ambiții sugerează amploarea pe care o poate conferi vieții publice un astfel de experiment: Capacitatea de comunicare, ascultare activă, observare, receptivitate a speakerului; Capacitatea de a crește gradul de interes și participare și de a menține atenția la cote maxime; Capacitatea de persuasiune și influența prin tehnici și instrumente specifice; Capacitatea de a gestiona dialogul interior într-un mod favorabil în timpul livrării discursului; Dezvoltarea creativității și a improvizației; Îmbunătățirea dicției și a pronunției cuvintelor; Utilizarea tehnicilor verbale, paraverbale și nonverbale de captare a atenției; Pregătirea și implementarea cu succes a unui discurs; Stăpânirea tehnicilor de gestionare a emoțiilor de dinainte de discurs.

Pentru mai multe informații cu privire la proiectul Civil Society Speaking, persoana de contact este: doamna Bencze Marta-Iozefina; tel: 0747919166, e-mail: martaiozefina.bencze@gmail.com.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu