Sindromul Capețis a lovit și la Grădina Botanică: operațiunea „Vopsea peste ruginî” a fost finalizată exemplar

In BugeTun, Local

Moto: „Să iasă, nu contează cum!” (Cristian Capețis, Director Executiv la Direcția de Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice Galați)

Nu de mult timp s-a încheiat operațiunea de vopsire a gardului Complexului Muzeal de Științele Naturii – Grădina Botanică. Oricine a avut curiozitatea să urmărească procedurile de vopsire, a avut și niște revelații privind „tehnologia” care se aplica unui gard năpădit de o rugină persistentă: pur și simplu se aplica vopsea de o culoare îndoielnică peste rugina consistentă. Asta era prima revelație, că nu se respecta o minimă aparență de polizare/periere a stratului de rugină.

A doua revelație era că se făcea de fapt o spoială, nu o revopsire, cu doi muncitori cu pensule, probabil ca să iasă la socoteală cât mai puțină vopsea ieftină.

A treia revelație nu au avut-o prea mulți din contributorii la bugetul local, dar se cere spusă totuși, pentru că istoria ororilor de administrație cu astfel de iluminări se ține. Odată cu această revopsire a ieșit la lumina Noului Gard de la Naturale marele transfer de know-how de la Primăria Pucheanu la Consiliul Județului Fotea. Se aplica (cu protocol, dar mai degrabă fără) tehnica de înnoire aplicată de unul dintre directorii zeloși ai administrației Marius Stan, reevaluat și promovat și de administrația Pucheanu, în funcția de director la Direcția de Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice. Cristian Capetis, deținătorul devizei de acțiune din Primărie (cea din motto) și autorul patentului „Vopsea peste rugină” a jubilat  încă odată. Merge de minune! Să iasă, nu contează cum!

Dacă e pe așa, atunci ar fi cazul ca managerii de la Naturale, de la Poliția Județeană, de la Baza Siderurgistul și din multe alte locuri să ceară aprobare pentru know-how-ul Capețis „vopsea peste rugină”, pentru că este multă rugineală în acest oraș al paraginii și abandonului.

Pentru cunoscători, dar mai ales pentru neștiutori și uituci, este momentul unei scurte biografii a directorului Capețis

A ajuns director la Inspecția în Construcții pe filieră PDL, unde și-a demonstrat în mod plenar aroganțele și ignoranțele, mai ales în relația cu jurnaliștii, și când era la Galați, și când a fost transferat la Constanța. Recuperat de Marius Stan și pus director la Direcția Infrastructură, a dat lovitura mandatului vopsind direct peste rugină tot viaductul către combinat.

A recidivat vopsind extrem de rapid, pentru uzul campaniei electorale, tot gardul inutil de la Faleză. Evident, cu aceeași verificată tehnologie – vopsea peste enorm de multă rugină. Ulterior, a excelat montând scârbos de multe garduri de sârmă în tot orașul, dar mai ales în Mazepa. Nu i-a scăpat montarea a mii de  pontili de blocare a urcării mașinilor pe trotuar, afacere de sifonare care continuă neîntrerupt din mandatul Stan până în mandatul Pucheanu. A început și probabil că încă mai continuă inactivitatea sa în funcția de împuternicit al Primarului Municipiului Galați pentru avizarea eutanasierii animalelor din padocurile publice, nerevendicate și neadoptate în termenul legal. Activitatea de eutanasiere a animalelor din padocul public era complet blocată de cel puțin patru luni în momentul numirii. Blocată a rămas și în continuare.

Capețis, împuternicitul putea decide deblocarea procedurilor prin care autoritățile locale pot să treacă la faza activă privind aplicarea Legii de gestionare a animalelor fără stăpân. Împuternicitul  special urma să decidă când este eutanasiat fiecare câine fără stăpân prins de hingheri, după expirarea celor 14 zile de stat în adăpost fără a fi revendicat sau adoptat. La ultimele chestionări pe această temă, directorul Capețis a mormăit ceva care echivala cu realitatea cruntă a eutanasierii bugetului local – zero eutanasieri de câini vagabonzi!


Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să mai existe și în Galați jurnaliști care spun cu propria voce lucrurilor pe nume, află cum poți face să ajuți Alternativa – Jurnalism fără mogul să continue!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu