Șeful ISU Galați, Fănel Mic-Racoviță a pierdut lupta cu kilogramele. Colonelul Mic a apărut cu ditamai burta revărsată peste curea la un eveniment oficial

Șeful pompierilor gălățeni, col. Fănel Mic-Racoviță, 45 de ani, care ar trebui să fie un exemplu inclusiv din punct de vedere fizic pentru subalterni, a ajuns să arate de parcă toată viața ar fi stat lipit de canapea și ar fi lichidat basculante de chipsuri. Privindu-l pe inspectorul-șef al ISU Galați, Fănel Mic-Racoviță, îți vine să te întrebi cum ar putea trece el testele fizice la pompieri, dacă anual s-ar face astfel de evaluări așa cum, din păcate, se întâmplă doar la angajarea în instituție?

Poza de mai sus am luat-o de pe contul de Facebook al primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Așadar, este o poză pe care primarul Pucheanu a făcut-o publică, nerealizând probabil că îl va pune pe șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, col. Fănel Mic-Racoviță (cel din mijloc, cu ochelari, în foto), într-o postură delicată și îl va expune unor comentarii pe cât de critice, pe-atât de justificate din partea opiniei publice.

Nu se poate să fii șef la pompieri, unde subalternii tăi aleargă și trec prin foc, iar tu să arăți ca spaima șaormeriilor.

Serios, ce-i cu burta aia imensă, de gravidă în 9 luni, care se revarsă peste cureaua d-lui colonel Fănel Racoviță care, ironia sorții, se mai numește și Mic?


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Șeful ISU Galați a apărut în halul ăsta chiar astăzi (joi, 30 ianuarie 2025) în curtea instituției, atunci când a fost gazdă pentru primarul Ionuț Pucheanu la evenimentul oficial de predare/primire a unei cisterne de 10.000 de litri, utilă mai ales la intervențiile de stingere a incendiilor de vegetație.

Primarul Pucheanu a precizat pe contul lui de Facebook că „echipamentul a costat aproximativ 250.000 de lei, iar finanțarea a fost asigurată din bugetul local al municipiului Galați”.

Știm, știm ce vor spune unii: „Dom’le, dar dacă domnu’ colonel Fănel este bolnav? Dacă are diabet sau alte probleme de sănătate? De ce faceți mișto de el?”

În primul rând, ca să lămurim și acest aspect, nu noi, ci chiar șeful ISU Galați face mișto de el, în momentul în care constată că a pierdut la scor lupta cu kilogramele și nu pare îngrijorat de treaba asta.

Apoi, dacă Doamne-ferește dl. colonel Mic-Racoviță ar fi bolnav, credem că sunt destule regimuri, diete și alte metode pentru a avea o relație corectă și sănătoasă cu propriul frigider.

Am văzut destui diabetici care nu aveau talia cât Ecuatorul, dar pentru a reuși treaba asta credem că puteau să își țină poftele sub control.

Dacă dl. colonel Fănel Mic-Racoviță era bibliotecar sau profesor de șah, nu interesa pe nimeni că dumnealui este supraponderal.

Dar dl. colonel Mic-Racoviță este căpetenia pompierilor gălățeni, adică are în subordine niște oameni care trebuie neapărat să fie supli, agili și cu condiția fizică pusă la punct pentru a putea face misiunilor, iar această poziție de șef îl obligă să fie un exemplu pentru subalterni, să dea tonul, chiar dacă acum are 45 de ani și face mai mult muncă de birou.

Ideea este că, cel puțin din punctul nostru de vedere, dă foarte rău la nivel de imagine modul în care se prezintă public șeful ISU Galați.

Nu este cazul să facem acum trimitere la pompierii australieni care, anual, pozează pentru un calendar, etalându-și abdomenul lucrat la sală.

Adică ăia din Australia pot arăta ca niște pompieri, iar la Galați pompierii se prezintă de zici că sunt personaje desprinse din desenele animate sau din expozițiile de caricatură?

Cazul șefului ISU Galați, col. Fănel Mic-Racoviță, readuce în spațiul public o discuție mai veche, și anume de ce pompierii și polițiștii nu dau teste fizice decât la admiterea la Academia de Poliție și/sau la angajarea în instituție?

De ce nu sunt ei evaluați măcar o dată la doi ani din punct de vedere fizic, să fie nevoiți să îndeplinească anumite bareme dacă vor să mai rămână angajați în cadrul instituției?

Sursa foto: Facebook/Ionuț Pucheanu


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version