Salutări din Italia de la Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare în cazul accidentului mortal pe care l-a comis în 2019

In National, NePriveste

După mai bine de 5 ani de procese și rejudecări, Mario Iorgulescu, 29 de ani, a fost condamnat definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare în cazul accidentului mortal pe care l-a comis în anul 2019. Problema este că Iorgulescu se află de mai bine de 4 ani în Italia – chipurile, internat într-o clinică – și este puțin probabil că el va fi extrădat în România pentru a-și executa pedeapsa privativă de libertate pe care a primit-o.

Mario Iorgulescu (foto), fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a provocat, în septembrie 2019, un grav accident auto, conducând sub influența substanțelor stupefiante și a alcoolului.

Buletinul de analiză toxicologică a arătat că Iorgulescu jr. avea „o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06” și că a fost depistat „pozitiv pentru cocaină”, potrivit cotidianului Adevărul.

Mario Iorgulescu venea de la o petrecere în Tărtășești (o comună aflată la 29 km. de București), unde a consumat alcool.

După o ceartă la telefon cu fosta iubită, într-o stare de furie și sub influența alcoolului și a cocainei, Mario Iorgulescu a decis să conducă spre București în mașina sa Aston Martin DBS.

El a intrat în Capitală prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h și 164 km/h.

Într-o intersecție, a trecut pe roșu la 145 km/h și a accelerat până la 162 km/h în depășirea altui vehicul, intrând pe contrasens și provocând o coliziune frontală la viteza de 143 km/h cu un alt autoturism al cărui șofer a decedat pe loc.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a părăsit țara cu destinația Italia, țară unde se află și în ziua de azi și unde, potrivit avocaților săi, primește tratament pentru că suferă de grave afecțiuni psihice.

Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor

Iniţial, Mario Iorgulescu a primit la Tribunalul Bucureşti o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pentru omor, pedeapsă care a fost scăzută apoi, în octombrie 2023, de Curtea de Apel Bucureşti, la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

În iunie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul în anulare formulat de Mario Iorgulescu și a decis să trimită dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel București.

Cu ocazia trimiterii cauzei spre rejudecare, Iorgulescu jr. a scăpat de acuzația de omor, fiind judecat numai pentru ucidere din culpă.

Cea mai importantă diferență dintre „omor” și „ucidere din culpă” constă în pedeapsa aplicată: omorul se sancționează cu închisoare de la 10 la 20 de ani, iar în cazul uciderii din culpă pedeapsa este de la 2 la 7 ani, având în vedere că șoferul era sub influența alcoolului și a cocainei.


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Miercuri, 18 decembrie 2024, în rejudecare, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu, la 8 ani și 8 luni de închisoare în cazul accidentului mortal pe care acesta l-a comis în 2019.

Fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a primit 7 ani pentru ucidere din culpă (pedeapsa maximă) şi 2 ani închisoare pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cele două pedepse au fost contopite cu o condamnare de 3 ani aplicată în alt dosar pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, rezultând în final 8 ani şi 8 luni închisoare.

Decizia este definitivă.

Întrebarea de 100 de puncte este dacă Mario Iorgulescu va fi adus vreodată din Italia în România, pentru a executa pedeapsa privativă de libertate de 8 ani și 8 luni de pușcărie.

Nu de alta, dar Italia protejează și alți cetățeni români condamnați definitiv în România (fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, baronul PSD Neamț Ionel Arsene și Dragoș Săvulescu) la pedepse cu închisoare, refuzând să îi extrădeze.

Iată cum Italia, care este stat membru UE ca și România, își permite să sfideze hotărâri ale justiției române, protejându indivizi condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu