Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, vor avea salarii mai mari, de la 1 iulie 2022, după ce parlamentarii au decis să majoreze veniturile aleșilor locali. Creșterea este consistentă, de 2200 de lei brut, adică 1200 de lei net lunar.
Pucheanu și Fotea au motive să desfacă PET-ul ăla de 5 litri cu vin de țară, pentru că le cresc salariile.
Nu că ei ar trăi din salariu, dar e totuși motiv de bucurie când afli că ai de încasat mai mulți bani pentru aceeași muncă de 2 bani pe care o prestezi.
Este adevărat că nici Pucheanu, nici Fotea nu au solicitat să le fie majorate salariile, însă la fel de adevărat e că nici nu au spus că nu li se pare corect să primească lefuri mai mari, atâta timp cât Galațiul a rămas același oraș uitat de lume și ocolit de investitori.
Noile lefuri ale primarilor și șefilor de consilii județene, votate ieri (luni) în Parlament, se vor calcula în funcție de venitul minim pe economie din 2021, ajuns la 2.300 de lei și nu de cel din 2019, când era 2.080 de lei.
Așadar, salariile brute lunare ale lui Pucheanu și Fotea vor crește cu 2200 de lei.
Asa se face că, de exemplu, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu va ajunge să câștige 23.000 de lei brut lunar, față de 20.800 de lei brut lunar, cât are acum.
În sume nete, primarul Pucheanu va avea, de la 1 iulie 2022, un salariu de 13.400 de lei bani în mână, față de 12.200 de lei net, cât are în prezent.
Creșterea este de 1.200 de lei net lunar.
Și președintele CJ Galați, Costel Fotea, va câștiga aproximativ 13.400 de lei net lunar, de la 1 iulie 2022.
Toți aleșii locali să trăiască bine!
Viceprimarii, vicepreședinții CJ, consilierii județeni și consilierii locali vor beneficia și ei de salarii (indemnizații) mărite, începând cu 1 iulie 2022.
Indemnizaţia lunară pentru consilierii locali, respectiv județeni care participă la şedinţele ordinare ori la şedinţele extraordinare ale consiliului local, respectiv consiliului judeţean şi ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizaţia lunară a primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean.
Potrivit legii, consilierii locali, respectiv consilierii judeţeni au dreptul la indemnizaţia lunară doar dacă participă la cel puţin o şedinţă a autorităţii deliberative (Consiliul Local/Județean) şi o şedinţă a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condiţiile legii.