Te apucă greața când auzi că un individ pus pe liber din Prefectura Galați, unde a fost subprefect degeaba timp de 3 ani, se poate întoarce încă de a doua zi pe un post de director adjunct la Poliția Locală. Post pe care el și-a pus „Rezervat”, în 2017, atunci când Partidu’ (ALDE Galați) i-a făcut pârtie către postul de subprefect.
Mihai Manoliu, căci despre dumnealui este vorba, a reușit (contra)performanța să rămână un nimeni, deși din anul 2013 încoace a ocupat diverse funcții publice cu expunere socială și mediatică, care ar fi trebuit să îl aducă în mod constant în atenția opiniei publice.
În ultimii 7 ani, Mihai Manoliu a fost pe rând: șef al Poliției Locale Galați (2013-2016), adjunct al Poliției Locale Galați (2016-2017) și subprefect al Galațiului (2017-2020).
Cu toate astea, Mihai Manoliu are cel mult notorietatea unui președinte de bloc, la scara lui. Or asta înseamnă că, în cei 7 ani cât a deținut funcțiile publice amintite, Mihai Manoliu nu s-a remarcat prin nimic, stând cu capul la cutie și așteptând cuminte să vină ziua de leafă.
În 2013, Mihai Manoliu (pe vremea aia membru PNL) se gudura ca un pechinez pe lângă fostul primar Marius Stan și obținea postul de șef al Poliției Locale Galați.
În 2016, după ce PSD a câștigat Primăria Galați, iar noul primar Ionuț Pucheanu l-a impus pe Petrică Hahui în fruntea Poliției Locale Galați, Mihai Manoliu a fost retrogradat pe postul de adjunct în aceeași instituție.
Bine, este impropriu spus retrogradat atâta vreme cât salariul adjunctului Manoliu era cu doar 5-600 de lei mai mic decât al șefului mare, iar el, ca adjunct, chiar nu trebuia să facă nimic. În afară, desigur, de a veni la serviciu.
Legile proaste și ticăloase sunt de partea celor ca Mihai Manoliu
În 2017, ALDE Galați a primit la negocierile cu PSD un post de subprefect la Galați. Și cum cei de la ALDE nu aveau la vremea aceeea funcționari publici în partid care să poată îndeplini, conform legii, cerințele pentru un post de subprefect, au apelat la Mihai Manoliu.
Timp de 3 ani, ca subprefect, Mihai Manoliu s-a făcut remarcat doar prin faptul că și-a ascuns CV-ul. A fost nevoie să scriem noi, cei de la Alternativa – Jurnalism fără mogul, că din CV-ul lui Manoliu lipsește o perioadă de 22 ani (1979-2001), pentru ca acesta să și-o actualizeze. Și să recunoască astfel că, pe timpul lui Ceaușescu, a fost șef de depozit la I.C.R.A Galați, întreprindere de unde puteai lua un TV color sau o combină muzicală pe sub mână.
Săptămâna trecută, mai exact în data de 21 mai 2020, subprefectul Manoliu a fost pus pe liber de la Prefectura Galați.
Alții în locul lui Mihai Manoliu și-ar fi făcut griji pentru că au rămas fără job, ca mulți alți români, în aceste vremuri de pandemie.
Pentru Mihai Manoliu nu este însă un capăt de țară. El va schimba doar locul de muncă, de la Prefectura Galați la Poliția Locală Galați, acolo unde se va întoarce pe postul de director adjunct, cu un salariu la fel de atractiv.
Că așa-i în politică: dacă ești cadru de partid de nădejde, cu ajutorul legilor proaste și ticăloase poți să îți pui „Rezervat” pe o funcție plătită de la buget și să te reîntorci acolo când vrei tu, chiar și după 3 ani, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.
Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.