Rețeta megaorașului turistic Galați e gata, dar proști mai sunt chefii de la Primărie!

In Actual, Alta lume

Asociațiile care fac Memoriu intră în acțiune, poate-poate Galați, orașul meu turistic, va merge în paradisul atractivității

Memoriu

În atenția domnului primar Ionuț Pucheanu

În urma dezbaterii organizate de Asociația Galați, orașul meu în parteneriat cu Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, cu tema „Galați, oraș turistic la Dunăre” din data de 25.09.2018, a fost creat un grup de inițiativă ce a identificat următoarele componente care cu siguranță ar contribui la atractivitatea orașului din punct de vedere turistic și pe care vi le propunem pentru a fi susținute și implementate:

1.componenta urbană: – consolidarea și modernizarea falezei inferioare și superioare, construirea unor terase de belvedere; – restaurarea și amenajarea centrului istoric(zona protejată) într-o arhitectură retro unitară; – finalizarea restaurării Porții Turcești și a reconstrucției și amenajării arhitecturale a siturilor arheologice de la Tirighina-Castrul roman și a Cavoului roman; – proiectarea și construirea unor nave de pasageri pentru organizarea unor plimbări pe Dunăre; – cumpărarea imobilului monument istoric „Pescăriile Statului” de către Primăria Galați, restaurarea acestuia și transformarea în „Muzeu al Dunării, navigației și pescuitului”; – modernizarea stadioanelor „Dunărea” și „Portu Roșu”.

2.componenta de promovare: – crearea unui brand de oraș, a unei „povești” despre identitatea și tradiția sa; – promovarea turistică profesionistă prin mass-media; – colaborarea administrațiilor orașelor riverane Dunării în materie turistică și de agrement; – implicarea agențiilor de turism locale, participarea acestora la târgurile de turism; – conceperea unui site de promovare, cu oferte turistice, obiective de vizitat, informații de interes istoric-cultural-culinar; – deschiderea unor puncte de informare turistică (Palatul Navigației, centrul istoric) și a unor magazine cu suveniruri tradiționale, materiale de promovare(hărți, broșuri).

  1. componenta istorică: – includerea în circuitul turistic și stabilirea unor obiective istorice de vizitat, iar în funcție de publicul țintă, organizarea unor tururi pietonale cu ghizi specializați,
  2. componenta academică-educativă: – elaborarea unor strategii și programe turistice de către specialiști, implicarea și provocarea tinerilor în activități educative în acest domeniu(turistic), de promovare a orașului, de prezentare a diferitelor obiective în calitate de ghizi, activități școlare în acest sens.
  3. componenta culturală și divertisment: – includerea muzeelor gălățene în circuitele turistice; – mutarea zilei orașului pe 29 iunie, de Ziua Dunării, organizarea cu această ocazie a unor concerte/festivaluri de muzică cu invitați deosebiți ce ar putea atrage turiști; – vizitarea falezei Dunării și prezentarea taberelor de sculptură; – vizitarea și admirarea peisajului citadin de la înălțime, din turnul TV; – organizarea unor croaziere de agrement pe Dunăre; – introducerea unor curse regulate navale de pasageri pe perioada mai-octombrie, cu destinația Brăila, Tulcea și Sulina; – valorificarea pontonului Schengen, atragerea turiștilor de pe navele de croazieră; – oferirea turiștilor a unei mese tradiționale pescărești, cu degustarea unor vinuri din podgoriile din județul Galați și cele învecinate.
  4. componenta industrială: – vizitarea de către turiștii din fostele țări apartinând „Blocului de est”, sau atrași de acest gen de turism, a unor locuințe din perioada comunistă(cu mobilier, tablouri, obiecte casnice, amenajări interioare caracteristice acelor timpuri), a unor uzine, întreprinderi dezafectate, dar amenajate cu acest scop.
  5. componenta sportivă: – organizarea unor competiții sportive pe Dunăre(concursuri de pescuit, caiac-canoe, alte ambarcațiuni); – turnee și competiții organizate pe stadioane, în săli sportive, patinoar, terenuri de tenis; – concursuri de automobilism, trasee prestabilite, drifting, realizate pe una dintre platformele din Zona Liberă, regândite architectonic cu acest obiectiv.

Asociația Galați, orașul meu, Președinte – Claudia Negrău,  Președinte de onoare – Bogdan-Radu Brînzan

Ce urmează? O nouă campanie electorală, începută de PSD încă de acum doi ani. Până la noua repriză de promisiuni electorale mincinoase nesancționate penal, suntem izbăviți de vorba unei cititoare, iritată de textul ușor persiflant în stil „fără mogul”, publicat după ședința de furtună pe creiere organizată de Asociația „Galați, orașul meu”: „Măcar ei fac ceva…”.


Dacă vrei ca în Galați să mai existe jurnaliști independenți, poți ajuta Alternativa – Jurnalism fără mogul să continue! Află cum

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu