Puke zice că Galațiul capătă identitate. Da, dar una imbecilă

Motto: „Orașul devine o epavă și ei se laudă. Cred că le-a pus ceva în salariu”.

Intrăm în al treilea an al administrației Pucheanu, se apropie ora socotelilor electorale, deci e musai să se bage poporului sub nas niște realizări epocale.

Și s-a băgat la ziar un advertorial plătit de Primăria Pucheanu, în care Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați exultă radios:„ Orașul capătă acum o identitate, iar schimbarea este tot mai vizibilă!”(marți, 26 februarie 2019).

Miercuri, 9 ianuarie 2018, arhitectul șef al orașului Galați, Dragoș Buhociu, ejecta și el  o strategie irefutabilă anteportas: „Pregătim o regândire completă a zonei centrale a Galațiului (…) care ne va pune cu adevărat pe hartă ca oraș turistic, oraș al pietonului și va merge și mai mult în direcția pe care ne-o dorim de rebranding. Nu îmi este teamă să o spun, cred că în câțiva ani Galațiul va fi vârf de lance în toată România”

Am crezut că am greșit orașul și am plecat să mai privim odată străzile din jurul Primăriei Pucheanu: e jaf și pulbere!

Oricât ne-am străduit, am văzut alt oraș decât cel din Advertorialul de VL. Până la momentul când Pucheanu și echipa de păcălit alegători se va mobiliza mai este ceva timp de privit cu simț de răspundere și cu bun simț ceea ce spune că face în Galați.

Ei spun că ne dau o ultimă șansă, să fim cobaii unei noi viziuni pentru încălzirea populației și a școlilor, ai altei viziuni pentru Galațiul ireal cu transport public modern, să luăm ultimul tren către raiul asistenței medicale pleașcă, unde ni se arată primul centru de permanență, că ni se pregătește al doilea, hai și un Centru de Medicină Dentară Socială, patrimoniul va fi pus în valoare, avem Galați – Smart City,  se emite deja Avizul Comun pentru obținerea rapidă a autorizației de construire, se iau bani UE pentru sistem informatic integrat de management al documentelor, Galati City App nu mai prididește în atragerea de vizitatori, hopa! vom socializa de nici nu ne mai vedem de atâtea rețele Wi-Fi, în mai multe spații publice din oraș, cu acces gratuit.

Nu e locul aici să vorbim de orașul cu cea mai mare pierdere de populație din România (50 000), că pe piața imobiliară există aproximativ 10.000 de apartamente goale dintr-un total de 82.000, că zona centrală este plină de ruine, că în fața Casei Cuza (brand de Galați!?) stă de cel puțin 13 ani un morman de gunoi și bălării, că de jur împrejurul Primăriei stau nefolosite și tolerate cel puțin 5 maidane de moloz, gunoaie, bălării și boschetari, că țiganii de pe str. Cuza scăpați de sub controlul Poliției Hahui au furat și spart bucăți mari din gardul și felinarele de epocă. Nu mai spunem că însăși sediul județenei PSD este un maidan pe care stă o clădire cu arhitectură suburbană dubioasă, e un spațiu vital pentru identitatea municipiului reședință de județ, în fața Primăriei Pucheanu, ce se cere „regenerat”, prin  demolare și reamenajare în stilul inteligent pe care se presupune că îl suportă tânărul sclifosit Pucheanu și îl propune tânărul sclivisit Buhociu.

Nu avem timp nici de orașul păcănelelor, al caselor de pariuri și de amanet, al video-chat-urilor, al puzderiei de farmacii si magazine de înmormântări (Colț de Rai!?), ce fac o garnitură sinistră chiar în fața Spitalului Județean.

Ce spune că regenerează și modernizează Puke și ce iese de pe urma opintelii bugetare

Nu privim astăzi la  cât kitsch și improvizație zace în „regenerarea urbană” pusă în opera la Potcoava de Aur și Piața Regală(?!),  pe Prelungirea Traian (imbecilă denumire!) și Domnească, la pasajul pietonal Dunărea (peste 2 milioane de lei), la ce făcătură scârboasă  se pregătește cu „modernizarea” monumentului istoric  Parcul Mihai Eminescu (peste 4,1 milioane de lei) și ce alte aiureli urbanistice se fușeresc pe Domnească pietonal (aproximativ 4 milioane de lei) sau pe strada Navelor (unde numai Centru Civic municipal nu va fi).

Ne fixăm doar pe „Restructurarea urbană și reabilitarea infrastructurii de cartier”

unde Pucheanu și Buhociu povestesc aiuritor despre „un amplu program de reabilitare a infrastructurii de cartier”, despre „parcări și zone verzi”(începute în mandatul lui Marius Stan), chioșcuri demolate, spații pentru un comerț civilizat, prima parcare multietajată în Mazepa, stații de încărcare pentru mașinile electrice(?), parcare și alee carosabilă în Țiglina I de 2 milioane de lei (e tot proiectul lui Marius Stan) sau despre haosul calculat și busculat din zona „Liceul Mihail Kogălniceanu”(aproximativ 5 milioane de lei).

Vă prezentăm câteva imagini de oraș cu identitate – deseori o identitate a imbecilității

cu pretenții de „regenerare urbană”– cu realități tip „vârf de lance de rebranding”, care vorbesc cât 1000 de cuvinte despre ce fantasmagorii și elucubrații populează ambițiile și grandomania unei noi generații de administratori publici. Constatăm cu disperare că este o generație a dezamăgirii și a deziluziei, la 30 de ani de la o „revoluție” cât o lovitură de stat.

Textul și imaginile prezentate în această pagină, precum și responsabilitatea pentru acuratețea lor aparțin în mod exclusiv „Alternativei – fără mogul”.

Final genial! Prelucrat după comentariile cetățenilor la advertorialul plătit de Pucheanu (din banii lor), ca să-i mintă și să-i prostească. Cum că nici nu știu în ce oraș de vis supraviețuiesc, cu mândrie patriotică.

„Orasul este jaf si pulbere, de trotuare nu mai vorbesc. Când trece autobuzul pe str. Nae Leonard ridică un praf în spate de poți să sprijini bicicleta pe el. Orașul devine o epavă și ei se laudă. Cred că le-a pus ceva în salariu”.

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version