Pucheanu, tăticul kitsch-ului! Luminițele montate în trotuarele din Centru, mai tari decât Răpirea din Serai

Ne-am propus să comparăm felul în care se face administrație publică în Galați cu ceea ce se întâmplă în alte orașe din țară. Căci dincolo de bani, de bugete, care sunt și ele demne de luat în calcul, importante ni se par respectul față de cheltuirea banului public și viziunea pe termen mediu și lung.

Desigur, un rol semnificativ îl au buna-credință și priceperea conducătorilor orașului, căci cu indivizi agramați, obraznici cu contribuabilii și decuplați de la realitate, cum este cazul viceprimarului Picu Roman, nu putem vorbi de progres în Galați.

Brașovul a început să își ia avânt nu de ieri, de azi, ci de vreo 12 ani încoace. George Scripcaru (PNL) este primar în Brașov, din 2004, ceea ce înseamnă că acum se află la al 5-lea mandat.

Chestia asta îi vine ca o mănușă actualului primar al Galațiului, Ionuț Pucheanu, care în 2017 declara că după 2-3 mandate la Primăria Galați va avea și el rezultate extraordinare, la fel ca omologii lui din Oradea (Ilie Bolojan), Gheorghe Falcă (Arad) sau Emil Boc (Cluj-Napoca).

Problema este că, dacă privești echipa lui Ionuț Pucheanu (PSD), formată în general din habarniști, îți dai seama că actualul primar nu va fi în stare să livreze “conținut de calitate” nici în 50 de ani. Așadar, problema în cazul lui Pucheanu nu este că nu are timp, ci că nu se pricepe și nici nu are cu cine.

Spuneam în acest articol că am rugat Primăria Brașov să ne trimită lista cu realizările pe anul 2018. Să vedem ce proiecte a derulat/implementat Brașovul, în anul 2018, pentru a putea face o comparație cu realizările administrației Pucheanu. Realizări care au fost publicate în ziarul Viața Liberă de marți, 26 februarie 2019.

Nu o să publicăm toate activitățile derulate de Primăria Brașov, în 2018, căci ar rezulta un pomelnic plictisitor, care vouă v-ar ocupa timpul iar nouă – spațiul. O să trecem aici doar chestiile care nouă ni s-au părut interesante pentru că nu numărul realizărilor este important ci direcțiile în care au acționat cei din Brașov, strategia pe care ei și-au fixat-o pentru 2018.

Apoi, vom analiza și realizările administrației Pucheanu, așa cum au fost amintite chiar de echipa primarului Galațiului în darea de seamă din ziarul Viața Liberă.

Cele mai importante proiecte derulate de Primăria Brașov, în 2018, au fost:

1. Construire PARK&RIDE Bartolomeu;

2. Amenajare benzi dedicate transportului public şi trotuare adiacente;

3. Realizare infrastructură integrată pentru trafic pietonal şi ciclism – Traseu 1;

4. Realizare infrastructură integrată pentru trafic pietonal şi ciclism – Traseu 2;

5. Achiziţie de mijloace de transport modern;

6. Terminal transport urban Gara Braşov;

7. Infrastructură de garaj pentru transportul public;

8. Construire Grădiniţă zona Tractorul Coresi + Mansardare Gradiniţa nr.11;

9. Reabilitare şi modernizare Colegiul Tehnic Maria Băiulescu;

10. Finalizare proiect Centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri – Brașov Nord;

11. Reparaţie capitală Cinematograf Modern;

12. Construire pasaj rutier acces Cartier Tractorul – Coresi.

În lista realizărilor Primăriei Brașov figurează și reabilitări termice ale școlilor, diverse lucrări de asfaltare și atribuire de contracte cu plată pentru parcare. Dar sunt chestiuni minore asupra cărora nu insistăm.

În schimb, am sublinia faptul că Brașovul gândește o “infrastructură integrată pentru trafic pietonal şi ciclism”, care se deosebește net de dungile alea galbene pe care administrația Pucheanu le-a trasat pe trotuarele din Micro 19, lăudându-se apoi că a făcut piste de biciclete.

Apoi, constatăm că la Brașov se lucrează la amenajarea de benzi speciale pentru transportul public în comun, temă care la Galați nici măcar nu a fost adusă în discuție.

Kitsch-ul cu luminițele înfipte în trotuarele din Centrul Galațiului – opera de 3 parale a lui Pucheanu

Compunerea făcută de oamenii primarului Ionuț Pucheanu și publicată în Viața Liberă conține multe chestiuni banale, cum ar fi diverse asfaltări, reparații, anvelopări și alte bidinele cu vopsea aplicate pe pereții școlilor.

Are și Pucheanu proiecte importante… problema este însă că acestea nu sunt încă nici măcar în stadiul de embrion. De exemplu, primarul Pucheanu amintește de modernizarea așa-zisului drum de centură, proiect de 40 de milioane de euro pentru care însă nu s-a semnat contractul de finanțare.

La parcarea supraetajată din Mazepa măcar s-a atribuit lucrarea, se știe constructorul, există organizare de șantier acolo, deci se poate vorbi de ceva palpabil.

Comparativ cu Brașovul, proiectele Primăriei Galați par de duzină, cu multe asfaltări și reabilitări de trotuare. Sunt bune și astea, nu zice nimeni nu, dar oamenii parcă ar aștepta proiecte comune cu mediul de afaceri, pentru a atrage investitori în oraș, nu doar banale cârpeli pe carosabil.

Am observat că primarul Pucheanu și-a început pledoaria din Viața Liberă cu proiectul privind modernizarea zonei centrale. Păi e caraghios să te lauzi cu modernizarea de la Potcova de Aur, acolo unde ledurile alea de manelist, pe post de stroboscop la discotecă, luminează o zi – da, o zi – nu iar dalele au început deja să se desprindă, după cum a relatat colegul Mihai Angheluță.

Cu astfel de proiecte și așa echipă la primărie, Galațiul nu are cum să spere că va ajunge Brașovul din urmă nici măcar în următorii 50 de ani.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version