Pucheanu insistă să aloce 2 milioane de lei bisericilor. În martie, primarul a renunțat la acest plan, la presiunea opiniei publice

In ImpoziTaxe, InaltaPoarta

Primarul Ionuț Pucheanu, care se plânge că rezervele bugetare locale au fost serios afectate de criza coronavirusului, găsește totuși resurse financiare importante ca să le direcționeze către biserici. Proiectul privind alocarea a 2 milioane de lei pentru 19 biserici, scos chiar de primarul Pucheanu de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, la sfârșitul lunii martie, a fost scos de la naftalină și va fi supus la vot la viitoarea întâlnire a aleșilor locali.

Primarul Pucheanu a făcut un pas în spate la ședința Consiliului Local (CL) Galați din data de 26 martie 2020, în special după ce a văzut cât de mulți gălățeni s-au arătat nemulțumiți de planul privind alocarea unor sume importante către biserici.

Criza coronavirusului era la început, starea de urgență fiind instituită în urmă cu 10 zile, în data de 16 martie, așa că Pucheanu a spus că nu e „momentul potrivit” pentru ca aceste sume să fie date bisericilor.

Proiectul cu pricina a fost pus atunci la păstrare, însă el va fi repus pe ordinea de zi la viitoarea ședință a Consiliului Local Galați. Conform documentelor, inițiatorul proiectului de hotărâre este și de această dată tot primarul Pucheanu.

Pe listă figurează 19 biserici din Galați, care urmează să primească diferite sume de la Consiliul Local pentru diverse lucrări de construcție.

Pe primele 5 locuri în clasamentul alocării de fonduri publice se află următoarele biserici:

Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” – 250.000 de lei (vezi foto sus)

Biserica „Sfinții Gherman și Casian” și Biserica „Întâmpinarea Domnului” – câte 200.000 de lei fiecare

Biserica Militară „Sfântul Dimitrie cel Nou” – 150.000 de lei

Biserica „Sfânta Ana” – 140.000 de lei

Biserica „Sfântul Nectarie” de la Barboși – 125.000 de lei.

Cel mai puțin va primi Parohia „Romano-Catolică”, și anume 37.000 de lei.

În total, suma care urmează să fie alocată de la bugetul local celor 19 biserici este de 2 milioane de lei.

Sursa foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu