Directorul huligan din Primărie ia pe sub mână ore suplimentare la catedră, iar profesoară de 10 face naveta pentru nici jumătate de normă

In Actual, Local, Scoala, Sistemul

Una din marile greșeli ale indivizilor corecți este aceea de a se pleca în fața unui sistem corupt, crezând că, dacă vor îndoi spinarea, nu-i va mai atinge paloșul nedreptăților.

Sistemul este exact precum vasele comunicante: pentru ca unii să se ridice în vârf, alții trebuie să coboare, adesea mult sub nivelul unui trai decent. Practic, ce veți vedea mai jos este un caz-școală de fugărire a valorilor în beneficiul impostorilor.

Vă arătăm, mai departe, cum îndepărtează „sistemul” oameni cu adevărat valoroși, iar în loc apar din senin nulități adesea periculoase. Să vedeți cam ce fel de profesor bate județul pentru o jumătate de normă, în timp ce soțul unei inspectoare – fix cea de resurse umane a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați – își rotunjește veniturile de director la Primărie cu sume primite pentru ore pe care uneori nici nu le ține.

Starea de fapte pe care o vom descrie dovedește încă o dată că, atunci când inspectoarea de resurse umane a ISJ Galați tratează școlile „din parohie” ca pe propria moșie, nu sunt afectați doar cei care ar îndrăzni să i se opună de principiu. Ci îi devin automat inamici toți cei a căror valoare, ca profesori, este peste aceea a mediocrilor sau chiar incompetenților pe care o astfel de persoană în funcție de decizie le promovează din diverse interese.

_______________________________________________________________________

Citește despre Școala, moșie personală. Chiulul, lăcomia și disprețul față de elevi pleacă fix din biroul de resurse umane al Inspectoratului Școlar gălățean

_______________________________________________________________________

Pentru ca inspectoarea Monica Iuliana Mușunoiu Novetschi să poată – direct sau cu semnătura directoarei de liceu Silviana Ciupercă – să-i asigure soțului său, Dan Mușunoiu Novetschi, ore la catedra de socio-umane a Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, alți profesori trebuie trimiși aiurea. N-au altă șansă decât să facă naveta. Inclusiv profesori care au luat note mari la examenele naționale de titularizare sau locale de suplinitori.

Pentru ca directorul de cămin de vârstnici al Primăriei Galați să poată accede – printr-o procedură netransparentă de angajare, ca profesor chipurile asociat, deci angajat direct de școală – la o catedră a unei școli din oraș (unde eventual să poată înjura în voie și manifesta huliganic, poate chiar în fața unor elevi minori), alții, care ar fi meritat locul său, bat coclaurii.

_______________________________________________________________________

Vezi și cum Directorul-bugetar Dan Mușunoiu Novetschi din Galați a sărit la bătaie și a înjurat un jurnalist de la Fără Mogul: „Băi bulangiule! Băga-mi-aș p**a în mă-ta! Te bat de te caci pe tine” | VIDEO

_______________________________________________________________________

Eminenții sunt trimiși la plimbare sub pretextul că nu sunt ore în oraș. Apoi, ore apar brusc, hocus-pocus, din buzunarul directoarei de la liceul unde însăși doamna inspectoare de resurse umane are o grămadă de ore de informatică la care adesea nici nu se prezintă.

Soții Mușunoiu Novetschi Iuliana Monica și Dan: ea inspectoare de resurse umane la ISJ Galați, el director al Primăriei la un cămin de vârstnici, dar amândoi abonați la ore suplimentare, de predare, la care nici nu mai au timp (sau chef) să ajungă.

Iar orele directorului din Primărie, 8 la număr, sunt acordate cel puțin cu știința Monicăi Iuliana Mușunoiu Novetschi, soția directorului-huligan devenit profesor Dan Mușunoiu Novetschi. Cel puțin asta se poate deduce din susținerea directoarei Silviana Ciupercă, care ne-a asigurat că, atunci când au apărut acele ore la catedra de socio-umane a Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, au și fost comunicate către ISJ Galați.

„Ascunderea posturilor”, o practică cu tradiție veche la Galați

Autorul acestor rânduri are cel puțin o competență peste medie în a identifica neregulile din educația gălățeană. Ca profesor, acum mai bine de un deceniu, am trecut prin multe dintre situațiile discreționare pe care le vom descrie în seria de articole dedicate neregulilor din învățământul gălățean.

Și atunci, orele disponibile la diverse catedre ale școlilor gălățene se alocau aproape după bunul plac al inspectoarei de resurse umane, eludându-se prevederile legale.

Orele disponibile erau ținute „ascunse”, cu complicitatea directorilor din școli, și cei care ar fi avut dreptul la ele – profesori care au luat peste 7 la titularizare sau cei clasați pe primele poziții la concursul de suplinire.

Ulterior, când ajungeai să faci naveta la distanțe peste 50 sau chiar 80 km, aflai că alți candidați, cu note în jur de 5 sau 6, ba chiar și cu note mai mici, ajungeau să predea în oraș, pe la diverse instituții școlare unde deodată apăruseră ore ce ar fi trebuit afișate de la bun-început.

Inspectoarea școlară de resurse umane Monica Iuliana Mușunoiu Novetschi verificându-ne și luându-și o amintire foto cu legitimația noastră de presă

Personal, în anul școlar 2010-2011 de exemplu, cu notă de titularizare (peste 7 adică), am fost trimis să suplinesc ore tocmai la Tecuci – localitate aflată la aproape 90 km de Galați și către care – cel puțin teoretic naveta nu se poate deconta – nefiind vorba de o localitate rurală. În același timp, la o școală din Galați, preda cu normă întreagă o profesoară care luase puțin peste 5 la titularizare, dar avea un nume sonor, de secretar de stat.

În special în cazul claselor de zi din parcursul educațional obligatoriu – de la clasa 0 până la a 10-a – numărul de elevi și orele de predare disponibile pentru aceștia, per materie, în fiecare școală, se cunoaște (sau ar trebui cunoscut) de la începutul anului calendaristic. Deci, cu 9 luni înainte de începerea anului școlar.

Așadar, nu există niciun alt motiv ca ore de predare disponibile să apară brusc după finalizarea repartizărilor oficiale, de la ședințele de titularizare (iulie) și suplinire (prima săptămână din septembrie).

Decât, probabil, motivul unui trafic premeditat cu norme profesorale, în beneficiul unor conducători șmecheri din ISJ dar și supuși profitori ai sistemului de învățământ.

Educația – locul în care corupția, abuzul și incompetența ar trebui pedepsite cel mai grav

Sistemul de educație este sursa tuturor valorilor sau ratărilor societății. Toți cei care activează în restul domeniilor – fie că vorbim despre Justiție, Administrație, Apărare, Poliție, politică sau chiar presă – sunt produsul Educației.

Iar Educația presupune principii, valori morale, deprinderi intelectuale și creative, cultivarea unui discernământ și a unei conștiințe cetățenești, dincolo de pura transmitere a unor informații și învățarea acestora mai mult sau mai puțin pe de rost, mecanic.

Și cum poate un profesor să le insufle toate acestea elevilor săi dacă el, în viața reală, stă cu spinarea îndoită, tremurând ca varga cu coada între picioare, de frică că, atunci când și-a cerut dreptul legitim la muncă, a deranjat un suspus al sistemului sau pe pila acestuia?

Cum poate un profesor să le inducă principii și valori morale copiilor noștri când el știe că a luat pâinea de la gura unui coleg? Că din cauza lui și a „atenției” pe care a acordat-o unde trebuie sau unde i s-a cerut, prin inspectorat sau în cabinetul directorial al școlii, un coleg de-al său cu notă mai mare bate coclaurii județului? Eventual, și fără norma întreagă care i-ar pune pâinea neciopârțită pe masa familiei, ba poate și cu atât de puțin timp liber rămas doar cât să-și vadă copiii treji o dată sau de două ori pe săptămână…

Iar cel mai grav este că inspectorii, cei care ar trebui să-i controleze și să le indice profesorilor cum să-și îndrepte deficiențele, par mai degrabă chitiți să întrețină hibele din sistem. Eventual, în beneficiu personal, cum pare că face această inspectoare școlară de resurse umane Mușunoiu Novetschi.

Și atunci, cu un comportament precum al inspectoarei Novetschi, ce autoritate profesională sau morală mai poate pretinde un inspector asupra unui coleg de-al său când merge să îl controleze? Ce legitimitate mai are să-i arate cuiva deficiențele când își bate joc de statura propriei funcții?

Mașina doamnei inspectoare Mușunoiu Novetschi, țâșnind pe poarta Liceului Tehnologic „A Vlaicu” într-o după-amiază de joi când, dumneaei ar fi trebuit să fi început predarea în a 2-a oră din 4, iar soțul său a 2-a oră din 2, la seral.

Sub bagheta unei inspectoare precum Mușunoiu Novestchi, profesori cu note mari bat coclaurii județului în timp ce soțul său – hrănit cu salariu gras, de director, de către Primărie – se bucură și la banii luați pe jumătate de normă de profesor. Deși, la orele de după-amiază, când avea simultan cu soția sa, inspectoarea Mușunoiu Novetschi, noi nu i-am găsit pe niciunul dintre ei la Liceul Tehnologic „A. Vlaicu”.

_______________________________________________________________________

Află cum Poliția Locală Galați a fost asmuțită asupra jurnalistului Mihai Angheluță de la Fără Mogul ca să îl împiedice să documenteze un articol despre corupția din învățământ

_______________________________________________________

Capul plecat, sabia nu-l taie. Dar, curând, începe să pască resturi

Pe profesoara eminentă de socio-umane ajunsă călătoare pe coclaurii județului am găsit-o întâmplător. Și nu pe stradă sau pe Facebook, ci în presă. Căutând ce s-a mai scris despre neregulile din învățământul gălățean.

Ana Maria Costiuc, profesoară de socio-umane cu note remarcabile la titularizare. Astfel de oameni nu au loc la catedre din cauza unora precum soții Mușunoiu Novetschi

Un articol din Viața liberă, publicat în august acum doi ani de Roxana Artene Penciu, ea însăși profesoară de română și engleză, relata:

„Ana-Maria Costiuc este unul dintre cei trei profesori care au luat notă maximă la Titularizare. Predă Ştiinţe socio-umane de 13 ani, a participat de zece ori la concurs, pentru că în fiecare an nu a prins post, deşi a luat şi note peste 9,00. Chiar şi 9,70. Nici acum, că a luat 10,00, situaţia nu s-a schimbat.”

________________________________________________________

Citește și Profesoară cu 10,00 la Titularizare, dar fără post!

_______________________________________________________________________

Ne-am interesat în stânga și în dreapta cum am putea să luăm legătura cu d-na profesoară Costiuc. Să vedem dacă s-a titularizat pe post măcar anul acesta, când se pare că au rămas catedrele de socio-umane fără pretendenți de a trebuit adus soțul inspectoarei Mușunoiu Novetschi direct de la căminul de vârstnici al Primăriei ca să predea.

Ei bine, până să dăm de dumneaei, am aflat de la diverși colegi că d-na Costiuc nu doar că nici anul acesta nu s-a titularizat. Dar nici nu are catedră repartizată în oraș, ci la 60 km, la Cudalbi.

Și nici măcar nu are o normă întreagă, ci a fost trimisă de ISJ Galați să predea doar 7 ore săptămânal. Că „nu sunt ore în oraș” ar fi fost argumentul inspectoarei de resurse umane Mușunoiu Novetschi când a trimis-o pe Costiuc să bată coclaurii pentru aproximativ 1.500 de lei lunar.

D-na Costiuc nu a vrut să comenteze situația în ciuda insistențelor noastre. Alegerea dumneaei.

Probabil că a avut de tras după articolul din Viața liberă și a renunțat la aplicarea în practică, în viața de zi cu zi, a legalității, dreptății, civismului, corectitudinii. Principii despre care îmi aduc aminte că ni s-a predat și nouă, încă de la orele de socio-umane din gimnaziu…

Oricum, ne permitem să comentăm noi situația, inclusiv prin prisma situației directorului de cămin de vârstnici Dan Mușunoiu Novetschi, soțul inspectoarei de resurse umane a ISJ. Care, director aruncător de găleți în jurnaliști fiind dumnealui, apare cu nu mai puțin de 8 ore la catedra de socio-umane din orarul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

Adică, tot acolo unde și inspectoarea de resurse umane, soția sa, profesoară de informatică, are și ea 15 ore. Pe lângă cele 7 de la liceul unde este titulară, Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”. Adică 22 de ore pentru o inspectoare cu normă întreagă, mult peste cele 4 ore care reprezintă obligația de catedră…

Așa cum v-am relatat, cei doi soți par că-și țin orele din zbor sau prin telepatie… Mai ales că, atunci când vine vorba de protecție, aceasta pare că le vine soților Mușunoiu de la nivel înalt în Galați, ba chiar pe o linie de partid. Și fix din Primărie, după cum reiese din răspunsul dat de edilul-șef, pesedistul Ionuț Florin Pucheanu, la o interpelare a consilierilor locali.

________________________________________________________

Vezi cum Primarul Pucheanu îl protejează pe directorul-huligan Dan Mușunoiu Novetschi. „Angheluță nu e jurnalist. Vreau să văd filmul integral!” | VIDEO

________________________________________________________

Probabil că, între două grătare la căminul de vârstnici, Dan Mușunoiu merge să întrețină flacăra cunoașterii și la niște puști și puștoaice de liceu, care încă nu au aflat cum e cu valoarea autentică în fața pilelor protejate de la cel mai înalt nivel.

________________________________________________________

Citește și Directorul huligan Mușunoiu Novetschi a făcut grătare și a crescut iepuri în curtea căminului de bătrâni pe care îl conduce | FOTO

________________________________________________________

D-na Ana Maria Costiuc a terminat Filosofie, predă de 15 ani și poate fi considerată, în viziunea noastră, un om credincios sistemului de învățământ. Cu norme adesea incomplete, mereu pe coclauri, făcând naveta, Costiuc nu s-a lăsat de catedră, să-și găsească eventual un domeniu mai fără bătaie de cap și cu venituri mai mari decât amărâtul de salariu de profesor. Care nu îl depășește pe cel al șoferului primarului și e doar jumătate din cel al unui polițist local, de exemplu.

Primăria Galați se face că plouă la solicitarea noastră de a ne preciza clar studiile directorului-aruncător de găleți în jurnaliști și datele din CV-ul acestuia.

Oricum, Dan Mușunoiu Novetschi se pare că a absolvit o facultate de Asistență Socială. Dar nici de domeniul pentru care ar fi calificat nu se ocupă cum trebuie. Ați putut observa asta chiar din articolele publicate aici, pe ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Inclusiv cel despre cum arată căminul de vârstnici pe care îl conduce.

________________________________________________________

Vezi pe cine L-a mâncat în găleată și acum curg mărturii despre căminul stăpânit de directorul-huligan Mușunoiu Novetschi. „Mai aglomerat ca la pușcărie!” | GALERIE FOTO

________________________________________________________

Concluzia care se impune este însă una singură și dură orice alte argumente de detaliu s-ar invoca.

Fiindcă soția lui Mușunoiu este inspectoare și are pâinea și cuțitul repartițiilor în mâini, pentru ca unul ca el sau alt neavenit să poată preda pe ore ce nu i se cuvin, o profesoară dăruită și cu vocație, precum Costiuc, este silită să accepte umilința marginalizării.

Ca să aibă loc unul precum Mușunoiu, probabil un arivist fără scrupule dacă ne luăm după declarațiile de avere pe care el și soția sa le-au postat când nu au uitat.

Ca să ia un neavenit din Primărie bani pe lângă salariul gras de director și să se poată lăuda, eventual, că a ajuns și el cineva și ține un catalog și niște destine în mâini…

Așa trebuie să funcționeze sistemul care le asigură copiilor noștri profesorii ce îi vor face cu adevărat oameni? Noi, contribuabili, cetățeni, europeni cu drepturi vorba reclamei, trebuie să înghițim așa ceva?

Revenim curând cu detalii fabuloase despre cât rău fac cazuri precum Mușunoiu Novetschi învățământului gălățean și ce beneficii au unii dintr-un domeniu care se dovedește pentru unii ciumă și pentru alții mumă.


Dacă totuși te-ai hotărât să dai o mână de ajutor jurnaliștilor de la Alternativa – Jurnalism fără mogul, poți face o donație AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon. Mulțumim oricum, fie doar și pentru lectură!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

One commentOn Directorul huligan din Primărie ia pe sub mână ore suplimentare la catedră, iar profesoară de 10 face naveta pentru nici jumătate de normă

  • Novetschi a ajuns inspectoare? Tipa ca descreierata la elevi (acum vreo 15 ani), era cel putin instabila psihic atunci. Poate si-a mai revenit intre timp.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu