Prime de Crăciun de 1100 de lei, la Apă Canal Galați. Șefii au luat de 5 ori mai mult decât muncitorii! Ce spune conducerea Apă Canal

In ClientiCaptivi, Economic, Local

La SC Apă Canal SA Galați este veselie mare în aceste zile, de Crăciun 2017. Societatea a scos profit cu nemiluita de pe urma faptului că livrează gălățenilor apă împinsă, în regim de monopol, așa că șefii s-au gândit că ar fi cazul să se autopremieze. Însă, ca să nu iasă scandal, le-au dat și muncitorilor de-o chiftea acolo, probabil ca să nu se apuce să protesteze precum cei de la Calorgal și Transurb.

S-au acordat prime generoase, de Crăciun, în decembrie 2017, la Apă Canal SA Galați. Cea mai mică primă de Crăciun a fost de 250 de lei, iar cea maximă a fost de 1100 de lei. Însă, nu toți muncitorii au încasat prime la fel, deși unii prestează fix aceeași muncă. Asta pentru că șefii Apă Canal au avut puterea să decidă cine merită să ia mai mulți bani. “Pentru anul 2017, media primelor de Crăciun, la Apă Canal Galați, a fost de 450 de lei. La 1000 de angajați, câți are societatea, rezultă un fond de premiere de 450.000 de lei. Pe sectoarele de activitate, fiecare șef a putut să stabilească suma acordată ca primă, în funcție de cât a muncit fiecare. Cea mai mică primă a fost de 250 de lei, iar cele mai mari prime au fost de 1100 de lei, de acestea beneficiind și persoane din conducerea Apă Canal. Domnul director general Gelu Stan nu a primit primă de Crăciun, căci nu are acest drept, conform contractului de mandat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Apă Canal SA Galați, Cornelia Arnăutu.

Apă Canal, societatea care deține monopolul pe apa potabilă livrată gălățenilor

SC Apă Canal SA este o societate de interes public, la care Consiliul Local Galați (adică noi toți, contribuabilii) deține acțiuni în proporție de 98%, restul de 2% revenind unor UAT-uri (unități administrativ teritoriale). Apă Canal nu primește subvenții de la Consiliul Local Galați (cum este cazul Transurb sau Calorgal), dar cu toate astea înregistrează profituri uriașe pe spatele gălățenilor de pe urma faptului că le livrează “apă potabilă”, la prețuri care cresc de la an la an, fără ca cineva să poată argumenta aceste creșteri de preț. În fiecare an, prețul la metrul cub de apă potabilă livrat gălățenilor a fost majorat, pentru că Apă Canal a spus că are nevoie de bani de modernizări.

În anul 2016, SC Apă Canal SA Galați a înregistrat un profit net de 15 milioane de lei. Iar în 2017, pentru că tot mai mulți gălățeni și-au făcut branșament individual la Apă Canal, conform unelor estimări, profitul societății va depăși suma de 20 de milioane de lei net.

 

 

 

 

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu