Mai bine „paralel” decât politruc, securist, acoperit, vopsit, sinecurist…

Tristelor figuri care au confiscat fragila democrație obținută în decembrie 1989 nu le mai ajung posturile în care s-au cocoțat și beneficiile nesimțite pe care și le-au luat cu de la sine putere încurajați de lipsa de reacție a cetățenilor.

Mai nou, ei vor să confiște inclusiv istoria, eventual să inducă ideea că ei au făcut Revoluția și tot ce mișcă liber în țara asta, râul, ramul, le datorează această libertate.

Cel mai recent exemplu de confiscare a ceremoniilor în favoarea unor „emanați” care ar putea avea în comun cu decembrie ’89 doar încercarea de reprimare a drepturilor și libertăților câștigate s-a petrecut pe 22 decembrie 2017. La depunerea de coroane comemorative de la Monumentul Eroilor, autoritățile mai aveau puțin și-i împingeau pe revoluționarii prezenți la ceremonie.

După cum a relatat Ne pasă de Galați,

„slugarnicul director al Poliției Locale și-a aliniat mascații din dotare pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluție. În aceste condiții, cei vreo șapte revoluționari prezenți la comemorare au fost nevoiți să depună coroana de flori cu câteva minute înaintea începerii ceremoniei oficiale. Nici așa nu a fost pe placul organizatorilor, care au cerut mutarea coroanei revoluționarilor din zona centrală a monumentului. Asta, pentru ca prefectul să fie cel care o așează pe locul respectiv. Până la urmă, revoluționarii și-au impus amplasamentul coroanei prin care și-au cinstit Eroii Martiri.”

Metoda s-a repetat și în cimitirul Eternitatea, unde rudele celor căzuți la Revoluție au fost sufocate de cohorta de politruci. Pe lângă mascații din trupele speciale ale Poliției Locale, s-a băgat pe alei și o flotă de mașini cu girofar, tot într-o încercare de a intimida prin numărul trupelor.

Și mârlănia nu s-a limitat la sfidarea din ziua ceremoniilor.

Fake news prin fake media

Ca să fie „acoperirea” completă, inclusiv mediatic, s-a declanșat prin conturi false de Facebook  o campanie de blamare a societății civile care, vezi Doamne, a uitat de eroi și respectul ce trebuie arătat acestora.

Un troll ordinarcare i-a prostit pe mulți creduli încă de pe vremea când îi lua scamele de pe sacou lui Marius Stan, a dat tonul la sudălmi, într-un stil lingvistic inconstant trădând nu una, ci o cohortă întreagă de scribălăi antamați la diverse interese locale de partid și de gașcă:

„Stie cineva vreun reprezentant al societatii civile care a participat la evenimentul de comemorare a eroilor Revolutiei? (…) Aha, i-a durut fix la Paula de eroii acestui oras. ”

A doua zi, văzând că n-a prea făcut rating cu prima postare, contul cu nume neaoș și timbrul „vocii” amintind de niște „atârnați” la un așa-zis organ media, mare beneficiar de contracte cu Primăria, a plusat la înjurături:

„asa-zisa societate civila si vectorii ei de imagine au tratat cu sictir si dispret ziua de 22 decembrie. (…) Huo, sa va fie rusine panaramelor care sunteti ca numai de mancat rahat si de dat in stamba sunteti in stare cu festivalurile si propunerile voastre de tot rahatul! (…) Huo! ‘va-n bot de panarame… ”

Bineînțeles, printre scuipații la adresa celor care nu vor, dom’le, să se dea bine cu puterea, trollul inimos își vădește adevăratele preferințe în materie de personalități publice.

De exemplu, Costel Fotea, vătaful public pesedist de la CJG, sub ochii căruia își face Vega ’93-Lemacons mendrele pe bani publici în fiecare iarnă:

„O persoana cu mult bun simt, comportament decent si civilizat. Un om simplu care nu dorea sa para ceea ce nu este (…) se preocupa de sanatatea galatenilor la propriu (…) este un tip prezentabil, zambitor, chiar are o prezenta calda, din punct de vedere profesional este un om diferit, poate chiar sever cu colaboratorii si simt ca ii place sa-si ia langa dansul in echipa adevarati profesionisti (…) este un bun exemplu si pentru altii, sa invete cum trebuie reprezentat PSD.”

Sau sforarul politic, vajnic urmaș al lui Durbacă la ALDE, Cristian Dima:

„…un adevarat lider liberal, matur, un antreprenor real, un privat cu un oarecare grad de intependenta atat materiala cat si morala (…) se promova foarte bine si elegant ca a fost ministru secretar de stat (…) un tip elegant nu doar ca aspect ci si ca mod de a face politica…”

Ei bine, v-am dat aceste exemple ca să vedeți cam ce fel de personaje de pe Facebook s-au apucat să ia la rost societatea civilă…

O distanță igienică

Ținând cont de cum arată astăzi clasa politică și în special cea gălățeană, nefiltrată de vreuna dintre acțiunile anticorupție cu care se tot laudă DNA-ul la nivel național, dacă m-ar fi întrebat pe mine le-aș fi recomandat revoluționarilor să nici nu apară odată cu politicienii la comemorare.

Ce legătură există între ce și-au dorit săracii revoluționari, când și-au riscat iar unii chiar și-au perdut viața, și statul de fapt pentru care „se luptă” politrucii, securiștii, acoperiții, vopsiții și sinecuriștii acestora?

În fond, societatea civilă îi comemorează pe bieții eroi aproape în fiecare zi. În ultimul an, aproape în fiecare seară… De 28 de ani de ani încoace, tot țin aprinsă flacăra libertății și a protestelor contra autorităților autoritare, a politrucilor potlogari și a (pseudo)mediei mercenare.

Iar opoziția lor se manifestă fix la monumentul Eroilor, cel spre care îngrășații din taxele și impozitele noastre nu par să-și arunce vreodată vreo privire măcar…

Așa că degeaba cruci fățarnice și ceremonii ipocrite cu popi slugarnici prin cimitire, la umbra badigarzilor și-n lumina obiectivelor plătite pe state de plată ale instituțiilor publice. Adevăratul respect pentru eroii anticomuniști tot la săracii din ploaie și frig îl găsim, nu la urmașii secretarilor de partid transformați azi în demnitari plini de ifose, dar având statura umană a unei cârpe-n băț…

(Foto sus: Ne pasă de Galați)

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version