Poliția Locală Galați își cumpără uniforme noi. Alea vechi s-au ros de la atâta stat pe scaun. Suma totală care va fi cheltuită de la bugetul local | FACSIMILE

In Divertismind, Radem-Glumim/Pamflecareala

Poliția Locală Galați se înnoiește, pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține. Este vorba de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, plus accesorii cum ar fi, de exemplu, ecusoane și insigne. Suma totală pentru achiziția obiectelor vestimentare va fi suportată în întregime de la bugetul local.

Poliția Locală Galați a urcat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) o invitație de participare la o licitație privind „Achiziționarea de articole de uniformă”.

Suma totală pusă la bătaie de Poliția Locală Galați este de 161.328,66 de lei, adică aproximativ 33.200 de euro.

Ofertele pot fi depuse până luni, 25 mai 2020, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai mic.

Ce anume caută să cumpere Poliția Locală Galați? Potrivit Caietului de Sarcini pentru această licitație, la capitolul „Echipament” comanda este următoarea:

1. Cămașă mânecă lungă – 79 bucăți
2. Cămașă mânecă scurtă – 172 bucăți
3. Scurtă vânt – 107 bucăți
4. Scurtă vătuită – 14 bucăți
5. Scurtă blană – 12 bucăți
6. Cămașă bluză rutieră – 64 bucăți
7. Scurtă vânt rutieră – 27 bucăți
8. Scurtă vătuită rutieră – 58 bucăți
9. Scurtă blană rutieră – 27 bucăți
10. Pantalon vară – 23 bucăți
11. Pantalon iarnă – 24 bucăți
12. Vestă ham rutieră – 39 bucăți.

Mai departe, la capitolul „Încălțăminte” (vezi foto mai jos), cerințele sunt următoarele:

1. Pantofi vară – 73 perechi
2. Pantofi iarnă – 212 perechi
3. Bocanci – 207 perechi
4. Bocanci de intervenție vară – 25 perechi
5. Bocanci de intervenție iarnă – 25 perechi.

Lotul 3, care cuprinde articole de „Marochinărie”, este format din:

1. Centură piele – 28 bucăți
2. Curea piele – 17 Buget
3. Mănuși piele negre – 8 perechi.

Trecem rapid peste cele 44 de șepci și 31 de căciuli cuprinse în lotul 4 – „Ceaprăzărie” – și ajungem la lotul 5 – „Tricotaje”.

1. Cravată – 41 bucăți
2. Tricou la baza gâtului mânecă scurtă – 8 bucăți
3. Tricou cu guler mânecă scurtă – 6 bucăți
4. Fulare – 13 bucăți
5. Pulovere – 35 bucăți.

Comanda făcută de Poliția Locală Galați mai cuprinde 186 de ecusoane mânecă (scut și arcadă), 79 de însemne grad și 292 de insigne legitimații.

Polițiștii locali din Galați nu vor mai avea nicio scuză să nu patruleze prin cartiere

În acest context trebuie amintit că Poliția Locală Galați are 280 de agenți (unul la mia de locuitori) la care se adaugă șefii care cară mapa pe holurile instituției. Așadar, după cum se observă, nu se achizițonează echipament complet, din cap până în picioare, pentru toți cei 280 de polițiști locali, ci se cumpără „pe bucăți”, în funcție de necesități.

Polițiștii locali din Galați nu pot purta însă orice model de îmbrăcăminte atunci când se fac că patrulează prin cartiere.

Astfel, la capitolul „Specificații tehnice” din Caietul de Sarcini sunt mai multe cerințe interesante, cum ar fi, de exemplu, faptul că „Pieptul stâng al cămășii cu mânecă scurtă trebuie să fie realizat cu fentă lată de 3,5 cm și tighele la 0,5 cm iar pe mijlocul fentei se festonează 6 butoniere drepte poziționate longitudinal” (vezi foto mai jos).

Fenta ca fenta, că trebuie să fie lată de fix 3,5 cm, dar stați să vedeți ce se spune mai jos, de data asta în ceea ce privește gulerul cămășilor cu mânecă lungă, cităm:

„Gulerul de culoare neagră, rezistent la spălări, se confecționează din față și dos, având aplicate două straturi de întărituri din inserție termoadezivă. Al doilea strat de inserție respectă forma gulerului dar este mai mic cu 4 mm, care asigură rezerva de întors gulerul”.

Și asta nu e totul, pentru că „inserția termoadezivă” de la guler nu se aplică așa, după ureche, ca să îi împiedice pe polițiștii locali din Galați să prindă hoții și huliganii din oraș. Iată ce se spune în continuare, cităm:

„La guler, foran, manșete, inserția termoadezivă se aplică cu presa electrică la temperatura de 150 – 160 grade Celsius, presiunea de 2 – 3 N/cm2. Durata de lipire este de 15 – 18 secunde”.

Dar cum anume vor ști sigur cei de la Poliția Locală, în momentul în care vor primi cămășile de la câștigătorul licitației, că inserția termoadezivă s-a făcut la 150 – 160 de grade Celsius și că presiunea a fost într-adevăr de 2 – 3 N/cm2. Sau că, de exemplu, durata de lipire nu a fost de 19 secunde în loc de cel mult 18 secunde?

Oricum ar sta treaba cu aceste amănunte tehnice, e limpede că după achiziția acestor noi articole de îmbrăcăminte cu „inserția termoadezivă” făcută „la centimetrul pătrat” polițiștii locali din Galați ar trebui să se miște mai ceva ca Superman și să prindă hoții înainte ca furtul să aibă loc.

Sursa foto deschidere: Viața liberă


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu