Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, dovedește încă o dată faptul că în politică o mână spală pe alta și împreună fac bani pe spatele fraierilor cu drept de vot.
O lege strâmbă spune că primarul unui municipiu reședință de județ are dreptul să angajeze direct (fără concurs) un număr de persoane în primărie, în cadrul Cabinetului Primarului.
La Galați, primarul Pucheanu a putut angaja 4 astfel de persoane. Am întrebat la Primăria Galați cine sunt cele patru persoane care fac parte din Cabinetul Primarului și am aflat că acestea sunt: Rada Bălănescu, Claudiu Eduard Zlătaru, Octavian Traian Chivu și, surpriză!, Eugen Găvan. Cu toții sunt plătiți din bani publici.
Într-un articol viitor vom discuta despre ce anume fac acești 4 consilieri personali în cadrul Cabinetului Primarului și câți bani câștigă ei pentru „munca” prestată.
Astăzi, ne vom referi la Eugen Găvan pentru că el a fost angajat de curând la cabinetul lui Pucheanu și este cel mai cunoscut dintre toți.
Eugen Găvan a fost angajat de primarul Pucheanu la cabinetul său în urmă cu două săptămâni, la jumătatea lunii octombrie 2018.
Pe vremea când era consilier local, în 2006, Eugen Găvan a avut probleme penale
Cariera lui Eugen Găvan se identifică, în ultimii 20 de ani (din 1997-1998 încoace) cu cea a eternului Eugen Durbacă, cel care a nenorocit Galațiul cât a fost primar al orașului. Găvan a fost în PUR, apoi în PC și ulterior în ALDE Galați. În martie 2018, ajuns la cel de-al 5-lea mandat de consilier local, a fost exclus din ALDE, la ordinul lui Cristian Dima, și a pierdut locul de ales local al Galațiului.
Iată că Găvan a fost acum recuperat de primarul Ionuț Pucheanu, care i-a dat o pâine de mâncat la Primăria Galați, în cadrul Cabinetului Primarului.
În anul 2006, consilierul local Eugen Găvan (PC) a fost cercetat penal pentru abuz în serviciu pentru că, în calitate de membru în Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului Local, a avizat concesionarea unui teren de peste 460 de metri pătrați, aflat în proprietatea statului, către Asociația lucrativa „Saturn 2005”.
Terenul cu pricina se afla în Țiglina 1 (pe str. Saturn, lângă „Florari”) iar astăzi el este ocupat de o clădire abandonată care ar fi trebuit să devină supermarket.
În mod ciudat, Eugen Găvan a fost scos de procurori de sub urmărire penală pentru că pe vremea aia, în anul 2006, România nu era în Uniunea Europeană (UE), iar oficialii europeni nu presau România să îi pedepsească pe corupți.
Dacă l-a luat consilier personal la Primăria Galați, înseamnă că primarul Pucheanu consideră că are multe în comun cu Eugen Găvan și foarte multe de învățat de la fostul discipol al lui Eugen Durbacă. Pe partea penală, da, cu siguranță are ce învăța de la Găvan.