Parcul Industrial Galați se chinuie de 6 luni să dea în chirie un teren de 5 hectare. Salariul directorului general Udriș a crescut însă de 3 ori, în anul 2022

In Economic, Local

Imensa gaură neagră pe nume Parc Industrial SRL Galați, care a înghițit peste 6 milioane de euro de la bugetul local și care nu a avut nici măcar un client în cei 19 ani scurși de la înființare (în anul 2003), se străduiește de fix 6 luni să dea în chirie, să concesioneze un teren de 5 hectare. Cu toate că terenul cu pricina a fost prezentat drept o oportunitate care nu trebuie ratată, nimeni nu s-a interesat să perfecteze această afacere.

Conducerea Parc Industrial Galați a lansat primul anunț cu privire la închirierea celor 5 hectare de teren încă de anul trecut, în data de 10 decembrie 2021.

„Industrial Parc SRL Galați, oferă spre închiriere/concesiune teren în suprafață de 5 hectare din care:

– Suprafață utilă pentru construcții 3,67 hectare;

– Hală de depozitare 1127mp;

– Pavilion administrativ P+2  1364 mp.

Așteptăm scrisoarea de intenție a societății dumneavoastră pe adresa ………..”,

a fost anunțul postat de Parc Industrial Galați pe site-ul societății (vezi foto mai jos).

După două luni, în data de 18 februarie 2022, același „anunț important” cu privire la închirierea terenului în suprafață de 5 hectare a fost din nou pus pe site-ul Parc Industrial SRL Galați.

Anunțul a fost identic cu cel din 10 decembrie 2021. Tot cele 5 hectare scoase la închiriat, tot hala de 1127 mp etc.

Nici măcar virgula pusă între subiect și predicat („Industrial Parc SRL Galați, oferă…”) nu a fost eliminată la corectură (vezi foto).

În luna mai 2022, terenul cu pricina a fost scos din nou spre închiriere/concesionare.

Suprafața era aceeași (5 hectare), semn că șefii Parc Industrial Galați nu reușiseră să închirieze nici pe bucăți, nici măcar o palmă de pământ (vezi foto).

Mâine, 10 iunie 2022, se împlinesc fix 6 luni de când cei de la Parc Industrial se căznesc să dea în chirie terenul de 5 hectare.

Problema s-ar putea să fie la prețurile solicitate de conducerea Parc Industrial Galați pentru suprafețele de teren, hală și pavilion.

De exemplu, pentru terenul liber util pentru construcții (3,67 hectare)  prețul solicitat este de 2 euro/mp/an, adică 73.542 de euro (355.781 de lei/an) pentru cei 36.771 de metri pătrați.

Iar pentru hala de depozitare de 1127 mp prețul este de 24 euro/mp/an, adică 27.048 de euro (130.852 de lei/an).

Dar poate că nu prețurile sunt de vină pentru că nimeni nu se înghesuie să închirieze terenul de la Parc Industrial Galați.

Poate că zona, întregul ansamblu de acolo nu este atractiv pentru investitori.

Chiar să nu fie nimeni interesat de acel teren, timp de 6 luni?

Deranjant este că, deși nu are succes la găsit clienți, directorul de la Parc Industrial Galați, Cristian Udriș (foto deschidere), va avea salariul de 3 ori mai mare în anul 2022, comparativ cu 2021.

Salariul directorului Parcului Industrial Galați va crește de 3 ori în anul 2022, deși pierderile societății au fost de 1.655.000 de lei anul trecut

Într-o notă trimisă Consiliului Local (CL) Galați, directorul Udriș a precizat că majorarea salariului său va avea la bază realizarea unui profit de 1.433.000 de lei, pe anul în curs, asta deși în 2021 societatea a înregistrat pierderi de 1.655.000 de lei.

„Rezultatul financiar prognozat la finele anului 2022, în situația realizării tuturor elementelor prognozate, reprezintă un profit în sumă de 1.433 mii de lei, care va fi repartizat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenți. Conducătorul societății (directorul Udriș – n. red.) va depune toate eforturile în vederea eficientizării activității prin preocuparea permanentă de a aduce potențialii investitori în Parcul Industrial”,

a precizat directorul general Cristian Udriș în nota de fundamentare trimisă Consiliului Local Galați, care a aprobat ulterior bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al acestei societăți, la pachet cu creșterea salarială solicitată pentru el însuși.

Iată că faptele de până acum îl contrazic pe directorul general Udriș.

Au trecut aproape 6 luni din anul 2022, iar el nu doar că este departe de realizarea profitului prognozat la 1.433.000 de lei, dar nu reușește nici după 3 licitații să dea în chirie terenul de 5 hectare, cu hală și pavilion.

Însă salariile mărite de 3 ori la Parc Industrial pe anul 2022 rămân în vigoare, nu se atinge nimeni de ele.


Dacă ți-a plăcut articolul, ne poți susține financiar cu donații. Dă click AICI ca să afli cum poți să ne transferi bani. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu