Parcul Industrial Galați are zero activitate, dar angajează 10 oameni. Directorul Udriș e băiat sărac: umblă cu Mercedes de top

Această eminență gri a învârtelilor bugetare de la Municipiul Galați bântuie de ceva vreme – cu Mercedesul de top din dotare – tot felul de stabilimente de stat și de partid (Primăria – Pucheanu PSD, ApăCanal – Gelu Stan PSD, Consiliul Local zdrobitor majoritar PSD, etc.).

După cum transpare din fotografii, documente și tabele bugetare de guvernanță corporativă(!), Cristian Udriș  va îngroșa cât de curând adunătura de fantome investiționale care compun de 17 ani iureșul sifonator și sinecuristic de la Industrial Parc SRL de Primăria Pucheanu.

Va fi o fantomă cu patalama de director și cu contract de mandat de 154.000 de lei. Evident, la pachet cu 10 trimiși ai Partidului în ceata organelor de conducere sau în comisiile și comitetele aferente.

*

 *                 *

Se făcea că niciunul dintre meșterii conceptelor de la Primăria și Consiliul Local Galați nu aud, nu văd și tac mâlc când e să se prezinte public cum s-a executat jaful bugetar petrecut cu (i)responsabilitate la Parcul Industrial Galați. Nu se cunosc încă împrejurările și cauzele demiterii directorului Costică Voicu, prin 2017.

Poate și din această cauză, Primarul Ionuț Pucheanu fuge ca dracu de tămâie de conferințele de presă. Fostul director Costică Voicu este retras acum în „sanatoriul” de recuperare a activului de bază al Partidului (evident, PSD), numit de către cunoscători și APDM.

Aflat pe scări la Palatul Navigației, la o pauză de țigară și cu chef de îndreptat erori, Costică Voicu a râs bine când i-am spus că „afacerile cu ajutoare umanitare de la UE și cu bunuri executate silit”, puse în operă de Primăria Pucheanu, cer un director competent.

„Acum se depozitează ajutoare la Parc… Ha, ha! Adică eu (Primăria, n.n.) îmi dau mie bani?”

La pocinoagele „managerilor” extorcărilor de fonduri publice de la Parcul Industrial se mai adaugă unele noi

Pe fondul rejudecării procesului Primăriei cu firma ucraineană VVK Euro Tehnologic SRL – în ianuarie 2019 municipalitatea Galați pierdea în primă instanţă, dar Curtea de Apel a trimis dosarul spre rejudecare, la Tribunalul Galaţi, cu termen de judecată pe 5 februarie 2020 – la comisiile CL se discută despre bugetul Parcului din anul electoral 2020.

Ipotezele de lucru sunt sublime: zero investitori, proces pierdut cu o firmă contrariantă după semnarea unui contract perplexant, Consiliu de Administrație incomplet și completat la plesneală (candidatul de Primar PNL Onuț Atanasiu a refuzat să semneze procesul verbal al selecției de candidați pentru CA), un Parc fără conexiune rutieră rezonabilă, cu aproape tot terenul transferat la Zona Liberă și cu actele de cadastru varză.

Dar, mai nou, cu director ieșit din spuma valurilor de partid trandafiriu la pachet cu vreo 10 lipitori bugetare, prevăzute în schemele de sifonări oportune.

SC Industrial Parc SRL este resuscitat grosier și preelectoral. Are organigramă de zece posturi – trei de conducere şi şapte de execuţie, toate vacante – are şi un buget de venituri şi cheltuieli în valoare de 2.010.000 de lei, ba are și director, pe Cristian Udriș.

„Afacerile” de tip râsu-plânsu (depozitarea ajutoarelor pentru săracii locului) și activitate zero nu-l intimidează pe Cristian Udriș. Acesta se vântură pe la Comisiile CL și birourile cu guvernanța corporativă, fiind prezentat de viceprimarul Sorin Enache ca un erou al voluntariatului util și și vocațional – Udriș plătește din propriul buzunar diversele activități din Parc (??), ba susține și activitățile legate de contabilitatea Parcului (!?)…Măi să fie!

Proiecția financiară a directorului Cristian Udriș pentru noile reprize de sifonări și sinecurisme de la Parcul Industrial Galați

Se propune cheltuirea a 20 miliarde lei vechi, deși anul trecut realizările au fost zero!

Cheltuielile cu personalul perplexează pe orice contribuabil inocent ca să nu-i spunem credul: 307.000 lei pe an!

Contractul de mandat al directorului este bine conturat: 154.000 de lei. Este normal, un director ce se mișcă de colo-colo într-un  merțan de mare clasă nu poate fi luat în râs cu un salariu de bugetar ordinar, nu? Vreo 13.000 de lei pe lună pare binișor pentru început. Amănuntele de genul „ca să încasezi, trebui să produci” nu se pun.

Viitorul apropiat sună bine. Parcul are trecut dezastru-nu produce nimic, dar dă redevențe, taxe și impozite către Primăria Pucheanu PSD și salarii nesimțite unor favorizați din rezerva de cadre și lipitori de afișe și agenți de presiune pe conturile false de facebook.

De unde, păi tot din banii publici, se vede! Adică luăm dintr-un buzunar și punem într-altul, dar neapărat după ce rămâne și prin buzunarele sinecuriștilor grosul sumei…

Să transcriem și o remarcă, în atenția procurorilor inerți de la DNA Galați!!!

Remarcă făcută de Costică Voicu, directorul mătrășit de Primarul PSD în stil ceac-pac (probabil pentru că se închina la alți șefi decât cei care îi dau ordine lui Pucheanu):

„Nu eu am distrus…Ei au distrus Parcul. Peste noapte au furat din patrimoniul Parcului 21,8 ha!”

Și le deapănă aparentcoerent fostul director. Ia ascultați:

 „Nu m-am pensionat, mai stau un pic la APDM, am vrut să ies din zona aceea care nu era benefică…Am plecat pentru că n-am fost de acord să preiau investiția de la Parc. Se scrie în presă, dar nu se cunoaște adevărul… Nimeni nu mă întreabă… Investiția a fost realizată de Primăria Galați, prin Serviciul Investiții, după care Primăria trebuia să facă proces verbal de predare-primire către Industrial Parc SRL.

Eu am fost de acord să preiau lucrările, dar în condițiile scrise în proiect. Ce-am găsit? Asta nu funcționează, asta nu funcționează…Dacă eu preluam și trebuia să predau, cine semna dacă nu era totul în regulă? Când a fost cu tavanul, am spus că ninge, că plouă în interior…N-avem noi treabă cu astea!, mi s-a răspuns.

La Parc sunt lucrări nepreluate din patrimoniul Primăriei, nu a fost făcută recepția. Mereu îmi spun de contractul acela… Păi, au venit oamenii cu bonitatea, cu proiectul… Firma este românească, cu sediul acolo, în Parc. Că au și niște bani din relația cu Ucraina… Asta este o falsă problemă. Veneau banii, deci… Au venit să studieze cum încep investiția. Nici n-a vrut să vorbească cu ei.

În ultimul articol scris în VL sunt lucruri eronate. Nu m-au consultat. Mă acuză că eu am dărâmat… Nu eu am distrus… Ei au distrus Parcul. Peste noapte au furat din patrimoniul Parcului 21,8 ha. Se poate cere un certificat de informare la ORC. Dacă mergeți la OCPI, Parcul are 5 ha. Deci parcul nu are cum să mai fie în standardul de Parc Industrial. Transferul de teren nu s-a făcut nici acum. Ordinea este aceasta: modificare în statutul societății la Registrul Comerțului și apoi se notifică cadastrul la OCPI.

Ei au făcut altfel: au furat teren din patrimoniul societății, s-au dus la OCPI într-o noapte, cu cererea că vor să lase în patrimoniul societății doar 5 ha, și au lăsat lucrurile într-o stare incredibilă. Nu Voicu a distrus Parcul, ei l-au distrus. Și nu vă mint!

Așa s-a terminat proiectul unui terminal de transformare a combustibilului lichid în combustibil gazos. Veneau finlandezii, să facă terminal pe banii lor. Era singura ieșire la Dunăre, fără aceasta Parcul nu mai are atractivitate. Dacă nu era atractiv, nu mă chemau cu proiectul terminalului la Asociația Parcurilor Industriale.

Trei ani și jumătate Parcul a stat fără documentația cadastrală și întabularea făcută. Și cum să ai investitori în aceste condiții? Aveam un teanc de solicitări, dar nu aveam calitate,  cum să închei contracte dacă nu ai proprietate pe teren?!  Când am refuzat să semnez procesul verbal de predare-primire, mi-au înscenat în ședința de Consiliu o mascaradă. Nu este corect ce se întâmplă la Galați. Dar o să-i vină și lui rândul… ”

Pe site-ul rușinos de inactiv și neactualizat al Parcului Industrial se vede de la o poștă starea de harcea-parcea

Iată date de mare actualitate: suprafață de 21.8 ha cu posibilitate de extindere, sediu administrativ de 1463 mp², hală depozitare de circa 1100 mp² și utilități, apă curentă,stație de epurare, curent electric, bla-bla…

Nimic însă despre realitatea țicnită în care concepe majoritatea zdrobitoare PSD funcționarea unui Parc Industrial.

În 17 ani, în jur de 4,5 milioane de euro au fost cheltuiți în amenajări cu costuri imbecile și durabilitate precară, fără a se fi încheiat vreun contract. Negate în mod stupid, s-au plătit însă negreșit lefuri și prime pentru clienți de partid.

Plafonul clădirii administrative s-a prăbușit, dar oferta de pe site este la post (sic!):

„Acesta structura, de importanta majora, asigura spatii echipate corespunzator, ce vor raspunde unor cerinte punctuale ale societatilor si companiilor, cum ar fi: sali de conferinte, spatii pentru organizarea simpozioanelor, locatii de protocol etc., sau pentru alte servicii de utilitate comuna.”

Tipic pentru un Parc cu zero investitori și cu 10 lipitori bugetare.


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face aici. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version