Organizatorul competiției de fotbal unde a murit copilul de 10 ani se disculpă: „Copilul nu avea ce să caute acolo”. Dar cum a fost posibil să fie organizat un turneu pe un stadion plin de pericole, administrat de Primăria Galați?!

In ImpoziTaxe, Local

Se nasc și mai multe întrebări după tragicul eveniment produs pe stadionul Dunărea din Galați în urma căruia a murit un copil de 10 ani aflat la un turneu de fotbal. Sunt întrebări care aduc din nou în discuție corupția din instituțiile statului, din Primăria Galați în cazul de față. Și complicitățile aproape penale ale Primăriei Galați cu cei care organizează competiții pentru copii fără să fie respectate regulile minime de siguranță și igienă pentru sportivi, mai ales pe timp de pandemie.

Senzația generală este că încet-încet nimeni nu vrea să își asume răspunderea pentru moartea copilului de 10 ani, din Vaslui, pe stadionul Dunărea din Galați (vezi articolul mai jos).

Nereguli în cascadă în cazul copilului de 10 ani mort pe stadionul Dunărea din Galați. “Au căzut 2 plăci peste capul lui. Nu am reușit patru bărbați să le ridicăm”

Primăria Galați, care administrează baza sportivă Dunărea (prin Fundația Sportul Gălățean) nu a spus nimic până acum, iar Poliția anchetează, dar nu a precizat ce și cum.

Copilul este însă este mort și urmează să fie îngropat.

Un copil de 10 ani care venise la Galați ca să joace fotbal a plecat acasă în sicriu.

A fost prins sub niște plăci de beton, pe un teren plin de pericole pe care nu ar trebui lăsați să intre decât cel mult paznicii, în niciun caz să fie aduși copii ca să joace fotbal.

Baza sportivă Dunărea din Galați este o ruină, deși Primăria Galați a reparat-o inclusiv în anul 2019, după concertul Forza ZU

Asociația Sporting Galați, organizatorul turneului de fotbal, condusă de Tiberiu Grosu, a încercat să se delimiteze de tragedie, dar rămân totuși destule întrebări fără răspuns.

În urma dialogului purtat cu Tiberiu Grosu am aflat că sportivii nu au fost testați anti-COVID (nici măcar cu teste rapide) înainte de meciuri, deși asta ar fi trebuit să fie în sarcina organizatorului.

Tiberiu Grosu nu a putut să ne spună dacă i se pare în regulă ca niște copii să joace pe un teren ruină, măcinat de rugină și pândit de pericole la tot pasul.

Și nu ne-a spus nici câți bani a primit Asociația Sporting Galați de la Primăria Galați în ultimii 5 ani.

Iată mai jos dialogul cu Tiberiu Grosu de la Asociația Sporting, cea care a organizat turneul de fotbal la care a murit copilul de 10 ani.

1. Cum a fost posibil să fie organizată o întrecere sportivă pe un teren de sport care nu îndeplinește regulile minime de siguranță și igienă pentru sportivi?

Tiberiu Grosu: Nu a fost o competiție, au fost meciuri amicale.

2. Cupa Iepurașul, organizată de Asociația Sporting Galați, condusă de d-voastră, a fost acreditată oficial de vreun for fotbalistic?

Tiberiu Grosu: Un joc amical nu trebuie acreditat, este un antrenament. Echipele mari, cât și juniorii și copiii au meciuri amicale de pregătire.

3. Câți bani a primit asociația d-voastră în ultimii 5 ani de la Consiliul Local Galați?

Tiberiu Grosu: Nu are nicio relevanță cu ce s-a întâmplat.

4. S-au făcut teste anti-COVID copiilor (chiar și teste rapide) înaintea meciurilor? Dacă da, unde anume au fost făcute aceste teste?

Tiberiu Grosu: Ia vedeți la Iași, la Iași Junior’s Cup, s-au organizat teste COVID?

5. Cine este vinovat pentru moartea copilului de 10 ani la competiția organizată de asociația Sporting Galați?

Tiberiu Grosu: Organele abilitate vor decide în legătură cu ce s-a întâmplat cu copilul.

„Copilul nu avea ce căuta acolo chiar dacă a fost o placă spartă sau etc”

Terenul pe care s-a organizat Cupa Iepurașul, fără niciun gir oficial, are toaletele situate undeva la 30-40 de metri distanță.

Cam cum ar fi veceul în fundul curții la țară.

Până acum nu a făcut nimeni dovada că aceste toalete ar fi fost deschise la ora turneului de fotbal și dacă acestea sunt în regulă pentru păstrarea igienei sportivilor.

Tiberiu Grosu de la Asociația Sporting Galați spune că îi pare foarte rău pentru cele întâmplate, că nici el personal și nici asociația nu au vreo vină pentru tragedie și susține că copilul nu avea ce să caute acolo, în gardul de beton care l-a ucis.

„În primul rând, nu s-a prăbușit o placă de beton așa din senin. Gardul avea o plasă de protecție. Copilul nu avea ce căuta acolo chiar dacă a fost o placă spartă sau etc. Din ce știu eu nu a fost o gaură vizibilă ochiului ținând cont că plasa de protecție este de minim 20-25 de metri. Ce ține de igienă, toate toaletele erau deschise. Inclusiv baza are veceuri publice plus wc la vestiare. Copilul dacă voia să meargă la wc era la 5 metri de poarta de acces și putea merge în cea mai mare siguranță. Asta a fost o joacă de copii… Nici unul dintre copii nu a pomenit că vrea să își facă nevoile fiziologice. Antrenorul lor era la 3 metri de ei…”,

ne-a mai spus Tiberiu Grosu de la Asociața Sporting Galați.

Dar turneul de fotbal, competiția în sine avea ce să caute pe un teren plin de pericole pentru copii?

Vorbim despre un turneu care s-a desfășurat pe o bază administrată de Primăria Galați, prin Fundația Sportul Gălățean, care are directori, șefi de birouri, administratori de baze, dar care de fapt administrează terenuri pe care, iată, mor copii.


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu