Operațiunea „Goliți tomberoanele Ecosal!” surprinde cartierele pe alese – cu fundul în sus sau cu pantalonii jos!?

Transmitem în direct, doamnelor și domnilor, de la gioarsele de puncte de colectare a gunoaielor municipale de la blocurile Țiglinei III. Aici, că e trei ziua sau noaptea pe la 11, se lucrează la recuperarea deșeurilor municipale (proprietatea Ecosal) în toate pozițiile: pe alee, printre containere, în containere, cu barosul, cu toporul, cu ranga, cu pontoarca, pe rupte și sparte, pe aruncate direct în aleea pietonală, în căruțe jegoase, în cărucioare soioase, pe târâte sau pe aruncate, cu containere Ecosal sparte și forțate, cu lacăte dar mai ales fără lacăte și mai ales pe furate, direct din containerul metalic cu ușile și capacele praf și vraiște. Cioca boca, zdrang, tranc, pleosc, hâș, hăi, băi, rupe-o, trage-o sau îndoaie-o, se face planul la colectare selectivă generalizată. Directivele sunt clare, tre să scăpăm de amenda parșivă pentru neîndeplinirea țintei de colectare selectivă a deșeurilor – 120 de lei pe tona de gunoi nerecuperat! Avem noroc – ce nu poate/nu vrea să  facă Ecosal, fac băieții hârșiți ai recuperărilor, dimineața pe la șase. Suntem la episodul „Prinși în colectarea/selectarea goală –cu fundu-n sus sau cu pantalonii jos”

Se vorbea pe la începutul anului că la Centenar merge bine oleacă de sperietură/amendare pentru gunoiala (politică, socială, administrativă) în care ne zbatem

Hai, ia luați de-acilea niște sancțiuni, ca pentru săraci și proști: 124.000 de euro pe zi pentru depozitele neconforme și 200.000 de euro, tot pe zi, pentru absența colectării selective a deșeurilor. Adică, 124.000 de euro plus 200.000 de euro fac 324.000 de euro pe zi.

Ministerul Mediului a sunat goarna, dar nu cine știe ce. Din 68 de gropi de gunoi neconforme, s-au închis doar 11. Treacă de la noi. De la bugetul nostru. Păi da, căci nu e pe voia Grațielei de la ALDE Viorica și Dragnea, furioasa Comisie Europeană a decis, în data de 15 februarie 2017, să acționeze în judecată România la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) pentru că autoritățile nu au reușit să închidă 68 de depozite municipale de deșeuri neconforme, care reprezintă un risc serios pentru sănătatea oamenilor și mediu. Ni se trage de la Tratat, care zice că „răspunderea României pentru încălcarea obligațiilor de transpunere a Directivei 2012/19/UE se poate concretiza atât în plata unei sume forfetare, stabilită la 1,740 milioane de euro, cât și a unor penalități achitate periodic și cuprinse între 2.000 și 124.0000 de euro/zi de întârziere, care se vor calcula de la termenul de transpunere, respectiv… 14 februarie 2014!”

Și e numai un deget pus pe obrazul gros și jegos. Vine infringementul colectării selective, al procesării și valorificării – minim 50% deșeuri, cu o amendă minimă de  200.000 euro/zi

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România are de îndeplinit, până în 2020, conform directivelor europene, următoarele obiective: minimum 50% rată de reutilizare şi reciclare din masa totală a cantităţilor de deşeuri (hârtie, metal, plastic şi sticlă), minimum 70% nivel de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare materială de minimum 70% din masa cantităţilor de deşeuri ne-periculoase provenite din activităţi de construcţie şi demolări, 60% valorificare a deşeurilor de ambalaje din total ambalaje introduse pe piaţa naţională. De asemenea, ţara va trebui să atingă, anual, o cantitate colectată de deşeuri electronice de 4 kg/locuitor şi să colecteze separat bio-deşeurile în vederea compostării şi fermentării acestora. Ehehe!

România avea termen până la finalul anului 2017 să închidă 101 gropi de gunoi neconforme. Termenele UE prevăzute pentru închiderea treptată a depozitelor de deşeuri neconforme sunt programate la fiecare dată de 16 iulie ale fiecărui an, până în 2017. După, se aplică principiul „boieria și prostia se plătesc”, și cum boeri proști suntem, plătim să facă alții mai deștepți colectare selectivă la ei. Să vedeți ce 16 iulie sinistru va fi anul acesta la gropile de gunoi gestionate de oamenii lui Fotea…

Tocmai eram pe drumul bun, ne intrase frenezia recuperării gunoaielor în oase

poporului sărac și prost și indolent/nepăsător/needucat părea să-i pese de taxa de 80 de lei pe tona de gunoi, ce descuraja depozitarea deșeurilor la groapă și impulsiona colectarea selectivă, taxa urma să crească la 120 de lei pe tona de gunoi de la 1 ianuarie 2018, când ce a făcut Vasilica Viorica prim-ministru de jale?

Ce a ordonat PSD-ul care ne guvernează gunoaiele din viața noastră! A tăiat taxa de 1230 de lei, că doar nu taie de la el, taie de la noi! Cică concluzia este că nu poate fi legal pusă pe cârca cetățenilor, ci pe a operatorilor. Operator fiind Ecosal, bre! Serviciu public de monopol PSD, că așa sunt directivele în munca de partid – stat (neparalel): clientela  și bazinele electorale cu monopol de stat se ține. Care serviciu a „delegat” gestiunea deșeurilor către băieții mult mai strângători decât ai lor.

https://www.youtube.com/watch?v=j0lK6BoxQgY&feature=youtu.be

Oare „operatorul” din imagine o fi surprins de chestia asta? Transmite mesaje în stil morse indian către cetățeni, către Ecosal sau către Poliția Locală? O fi având el rațiunile lui, précis lucrează la norma de recuperare stabilită de Coana Europa pentru țările cu frâna de mână trasă – pâna in 2020, CE ne obligă să reducem cantitățile de gunoi cu cel puțin 50%.

Hai, marș la vot! Dar mai întâi, la mitingul PSD. Se dă cu libertățile de pământ, gunoaiele rămân la locul lor!

Susține Alternativa

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version