Oktoberfest Galați 2019, ruda săracă și falsă a festivalului de la Brașov. Un fel de Adibas, Puna sau Nokla

In AltaTara?, Divertismind

Oktoberfest Galați a ajuns la ediția cu nr. 3. Iar cei din administrația publică locală, în frunte cu primarul Ionuț Pucheanu, continuă să se laude cu acest festival de strânsură, care este o copie nereușită, sărăcăcioasă și oarecum manelistică a festivalului cu același nume de la Brașov.

În septembrie 2017, primarul Pucheanu se bătea cu pumnul în piept că a reușit să aducă Oktoberfest la Galați. De parcă ar fi reușit să convingă un investitor de top să deschidă o fabrică la Galați și să creeze astfel măcar 1.000 de locuri de muncă.

Încă de la prima ediție, Oktoberfest Galați a demonstrat că nu este un festival în adevăratul sens al cuvântului, ci o chiulaba obosită, pusă în scenă de niște băieți care vor să vândă cât mai multă bere pe platoul Sălii Sporturilor și să plece apoi la ei acasă, la Brașov, ca să își numere în tihnă banii.

La Brașov, festivalul Oktoberfest ține 10 zile și atrage o mulțime de turiști. De acord, Galațiul nu este oraș turistic, nu are mare lucru de oferit cetățenilor din alte orașe. Dar dacă acest festival ar fi făcut cu simț de răspundere și nu ar însemna doar o copie palidă, făcută pe genunchi, a celui de la Brașov, poate că ar reuși să atragă brăileni, vrânceni sau buzoieni. Așa, la Oktoberfest Galați e plin doar de… gălățeni.

Imagine de la Oktoberfest Galați 2017

La Brașov, festivalul începe cu o paradă care pleacă din centrul orașului și ajunge la locul unde sunt amplasate corturile. Apoi, în fiecare zi de festival există un program bine pus la punct, cu fanfară, balet, zumba dance sau dansuri grecești. La Galați, participanților li se oferă posibilitatea să… bea bere. Să mânânce câți mai mulți cârnați și să bea cât mai multă bere, la prețuri bine umflate în prealabil.

Anul acesta, la Brașov, s-a desemnat și un „rege” al festivalului, un soi de Mister Oktoberfest. Câștigătorul a primit un dozator de bere, care a fost instalat la el acasă. La Galați nu e cazul să se organizeze așa ceva.

La Galați, într-un cort meschin în care încap cel mult 500 de persoane, se produc concerte răsuflate, cu lălăitori plictisiți de viață.

Cu ce a rămas Galațiul după primele două ediții Oktoberfest (2017 și 2018)? Cu buzele umflate și cu toalete ecologice pline de urină, care au fost curățate apoi pe bani publici, de Primăria Galați. Căci poate nu știați, dar Primăria Galați se angajează să achite costurile cu paza evenimentului, utilitățile (apa, curentul) și curățenia de după, inclusiv golirea toaletelor.

ISTORIC. Oktoberfest este o sărbătoare cu o vechime de peste două secole, conform oktoberfestromania.ro. Ideea sărbătorii a pornit de la un subofițer din garda națională bavareză.

Acesta ar fi sugerat organizarea unei curse de cai pentru a celebra căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen.

Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat încântat de sugestie. Pe 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prințesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest.


Cititorii care vor să sprijine financiar activitatea publicației Alternativa – Jurnalism fără mogul o pot face accesând acest link. Sau pot da click mai jos, pe contul nostru de Patreon, unde de asemenea pot face donații. Mulțumim de pe acum!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu