Numele PSD-iștilor din Galați care vor fi răsplătiți cu funcții la Transurb, Piețe, Zona Liberă și Parc Industrial. Unii au fost propuși pentru două posturi de căciulă | DOCUMENTE

PSD, care deține majoritate 55% în Consiliul Local (CL) Galați, are grijă de oamenii de partid. PSD Galați îi răsplătește cu funcții la societățile de interes public aflate în subordinea municipalității astfel încât să aibă și oamenii o pâine de mâncat pentru că susțin cauza Partidului. În ședința din luna august 2021 a CL Galați sunt propuși pentru validare noi membri în consiliile de administrație de la Piețe, Transurb, Zona Liberă și Parc Industrial – societăți de interes public local.

Am parcurs listele cu propuneri pentru completarea/înlocuirea locurilor din consiliile de administrație la societățile amintite și ne-a venit, așa, un damf puturos de pesedism, dintr-ăla stătut, de scânduri de WC, care îți mută nasul din loc.

PSD Galați și-a scos soldații credincioși la înaintare și i-a plantat în consiliile de administrație de la Piețe, Transurb, Zona Liberă și Parc Industrial, societăți care sunt în subordinea municipalității, aflate pe buza prăpastiei, dar unde salariile directorilor sunt la nivel de multinațională, de cel puțin 8.500 de lei let lunar, conform declarațiilor de avere publice.

Sunt bani mulți pentru un oraș sărac ca Galațiul, unde mare parte a populației trăiește de pe o zi pe alta și încearcă să fie la zi cu plata taxelor și impozitelor locale.

Mama directorului de la Gospodărire Urbană, Rodica Magearu, recompensată cu un post la Piețe

La Administrația Piețelor Galați, nominalizările pentru posturile în consiliu de administrație sunt următoarele, cităm din referatul atașat proiectului de hotărâre care va fi suspus aprobării (și cu siguranță va fi aprobat) în ședința Consiliului Local Galați din  această lună – august 2021:

Art. 1 – (1) Se propun următorii candidați din lista scurtă pentru funcțiile de membri în Consiliul de Administrație al societății Administrația Piețelor Agroalimentare S.A., după cum urmează:

1. Profir Marian
2. Macovei Elena-Aura
3. Magearu Rodica
4. Olaru Constantin
5. Axente Dragoș – George

(2) Mandatul administratorilor nominalizați la alin. (1) este de 4 ani de la data numirii de către adunarea generală a acţionarilor.

La prima strigare observăm pe listă prezența d-nei Rodica Magearu, mama actualului director al Gospodărire Urbană SRL Galați, societate care are contract cu firma de pază și protecție ai cărei angajați au agresat și bătut un gălățean la Plaja Dunărea (cunoașteți subiectul).

Rodica Magearu a fost ani de zile conectată la banul public.

A fost șefă a Serviciului Resurse Umane la defunctul Apaterm, apoi a ajuns în Consiliul de Administrație la Piețe iar acum este nominalizată pentru un nou mandat de 4 ani.

Rodica Magearu este pensionară acum.

Cea mai recentă declarație de avere a Rodicăi Magearu poate fi consultată în acest link.

De remarcat că soțul d-nei Magearu, Laurențiu Magearu (adică tatăl directorului Dragoș Magearu de la Gospodărire Urbană) lucrează la Fundația Sportul Gălățean, aflată tot în subordinea Primăriei Galați.

Nominalizatul Dragoș – George Axente s-a aflat pe locul 20 în lista PSD pentru Consiliul Local Galați, la alegerile din septembrie 2020, dar nu a obținut un mandat de consilier local.

La Zona Liberă, pârtie pentru fiul fostei deputate PSD Galați, Lucreția Roșca

La Zona Liberă nominalizările sunt la fel de urât mirositoare, după cum urmează, cităm:

Art. 1 (1) – Se aprobă completarea Consiliului de administrație al Regiei Autonome „Administrația Zonei Libere Galați”, cu următorii membri, selectați din lista scurtă:

1. Roșca Sergiu Matei- reprezentant al autorității publice tutelare
2. Udriș Cristian
3. Alexandru Daniel.

(2) Durata mandatului administratorilor nominalizați la alin. (1) coincide cu durata rămasă din mandatul administratorilor care au fost înlocuiți, respectiv până la data de 13.11.2023.

Art. 2 – Se împuternicește Primarul Municipiului Galați să semneze contractul de mandat și actele adiționale la contractul de mandat.

Matei Roșca este fiul fostului deputat PSD Galați, Lucreția Roșca.

Tânărul Matei Roșca a mai primit o sinecură, în 2017, atunci când special pentru el s-a inventat un post de director executiv la Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați (Grădina Botanică), unde el venea când avea chef pentru că în paralel era angajat și la Stejarul, aflat în apropierea Pădurii Gârboavele și a Grădinii Zoologice de care el, chipurile, răspundea în timpul serviciului (vezi mai jos articolul pe care l-am publicat în Alternativa – Jurnalism fără mogul).

Post de director adjunct la Grădina Botanică înfiinţat pentru fiul unui deputat PSD Galaţi. Postul a fost adjudecat!

„Este adevărat că mai lipsesc de la Grădina Zoologică, dar asta nu înseamnă că nu îmi fac treaba. La Complexul Stejarul merg după program, adică după ora 16,00… Oricum, în perioada asta, în luna ianuarie, nu avem activitate așa intensă. De la 1 Mai încolo începe să se aglomereze, dar am să mă descurc…”,

ne-a declarat directorul adjunct Matei Roșca, în ianuarie 2019.

Eternul Claudiu Brînzan, omul lui Dan Nica, este în continuare în cărți la Parc Industrial

La Parc Industrial, adică parcul în care Primăria Galați a investit 6 milioane de euro și nu a avut nici măcar un client de la înființare, aparatul de Partid rămâne în continuare bine înfipt.

Parcul Industrial nu a produs bani nici măcar pentru o legătură de leuștean în ultimii 15 ani, dar dă indemnizații unor membri ai consiliului de administrație care probabil administrează… falimentul, dezastrul, sărăcia.

Art. 1 –  (1) Se propun următorii candidați din lista scurtă pentru funcțiile de membri în Consiliul de administrație al societății Industrial Parc S.R.L., după cum urmează:

1. Mihai Marian
2. Brînzan Claudiu
3. Udriș Cristian.

(2) Mandatul administratorilor nominalizați la alin. (1) este de 4 ani de la data numirii de către adunarea generală a acţionarilor.

În primul rând, la Parc Industrial remarcăm nominalizarea lui Udriș Cristian, pe care îl găsim propus și la Zona Liberă Galați.

Apoi, dăm din nou peste Claudiu Brînzan.

Brînzan este un vechi PSD-ist abonat la funcții publice.

Individul a fost director la Zona Liberă, apoi director adjunct tot la Zona Liberă iar, în 2009, a ajuns prefect al Galațiului pe vremea când maleficul Dan Nica era vicepremier.

Claudiu Brînzan a trecut apoi la nivelul următor și a ajuns membru în Consiliul de Administrație al TVR (vezi mai jos declarația lui de avere din anul 2016).

 

Și dacă tot nu are de muncă la serviciu, PSD-istul Claudiu Brînzan a început să îi denigreze pe jurnaliștii incomozi din Galați care aduc de ani de zile critici autorităților locale care nu își fac treaba, cum este cazul jurnalistului Sorin Țiței (vezi articolul mai jos).

PSD-istul din Galați Claudiu Brînzan l-a calomniat pe jurnalistul Sorin Țiței: “Ai uitat de plicuri? Ești mituit!”. PSD continuă presiunile bolșevice la adresa jurnaliștilor incomozi din Galați

La Transurb, aceeași mizerie

Și la societatea de transport public local Transurb Galați întâlnim nominalizări dubioase.

Mai întâi să cităm din documente, după care vom detalia.

Art.1 – (1) Se propun următorii candidați din lista scurtă pentru funcțiile de membri în Consiliul de administrație al societății Transurb S.A, după cum urmează:

1. Tercu Găvan – Tincuța
2. Mihu Georgel
3. Profir Marian
4. Oprea Nicușor – Daniel
5. Zlătaru Claudiu – Eduard

(2) Mandatul administratorilor nominalizați la alin. (1) este de 4 ani de la data numirii de către adunarea generală a acţionarilor.

Art.2 – Membrii neexecutivi ai Consiliului de administrație al societății Transurb S.A. încheie cu Adunarea Generală a Acționarilor, prin reprezentant, contracte de mandat, conform modelului-cadru prevăzut în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 3 – (1) Se stabilește indemnizația fixă pentru administratorii neexecutivi în sumă de ________ lei brut lunar și o componentă variabilă.

Tincuta Tercu Găvan a fost consilier local din partea PC-Durbacă între anii 2005-2012, fiind colegă de partid și de consiliu cu actualul său soț, Eugen Găvan.

Tincuța Tercu Găvan este, de ani de zile, abonată la funcții publice.

Potrivit CV-ului său, Tincuța Tercu Găvan este încă din anul 2010 membru în Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului de Psihiatrie Elena Doamna din Galați.

Mai mult, în perioada 2013-2017, ea a fost membru în Consiliul de Administrație (CA) al Piețe Galați.

În plus, soțul dumneaei, Eugen Găvan, și el un apropiat al lui Durbacă, a fost recuperat de actualul primar Ionuț Pucheanu, care l-a angajat consilier personal la Cabinetul Primarului (vezi articolul mai jos).

Personajul controversat pe care Pucheanu l-a angajat consilier personal la primărie. A fost implicat în ilegalități și l-a slujit 20 de ani pe Durbacă!

Marian Profir este un vajnic aplaudac ale marilor realizări ale PSD și ale lui Pucheanu și Fotea, în special. Cel puțin asta reiese de pe contul dumnealui de Facebook.

Pe Marian Profir îl găsim nominalizat și la Piețe Galați (vezi mai sus).

Iar Claudiu Eduard Zlătaru lucrează în Primăria Galați (click aici pentru declarația lui de avere) iar în trecut a fost cooptat de Ionuț Pucheanu pe post de consilier la Cabinetul Primarului.

În noiembrie 2018, Claudiu Zlătaru  avea un salariu de 5.627 lei brut, adică 3.291 lei (net) pentru că îl „consilia” pe primarul Ionuț Pucheanu (foto deschidere), nu știm pe ce probleme anume.

Ulterior, Claudiu Eduard Zlătaru a ajuns să lucreze ca inspector de specialitate în Primăria Galați, nu doar să fie angajat la Cabinetul Primarului Pucheanu.

Cât câștigă membrii consiliilor de Administrație?

Membrii consiliilor de administrație de la societățile de interes local, unde Consiliul Local Galați este acționar în proporție de 100%, au indemnizații onorabile, prietenoase cu portofelul.

De exemplu, în documentele oficiale se precizează că membrii consiliului de administrație de la Piețe Galați, pot câștiga chiar și

„Indemnizația fixă nu poate depăși de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației din activitatea din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii, respectiv 2 x 4.812 lei = 9.624 de lei, conform tabelului”,

se precizează în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre ce urmează să fie supus la vot în ședința Consiliului Local Galați, în august 2021 (vezi foto mai jos).

 

Asta înseamnă că aplaudacii de partid, veșnicii recompensați cu funcții din bani publici, nu ridică mâna pe degeaba la ședințele consiliilor de administrație.

Constatăm că se plătește bine pupincurismul de partid, că sunt societăți de interes local care sunt pe pierdere sau care nu produc nici măcar 1 leu găurit, dar găsesc resurse financiare pentru a răsplăti camarila de partid, pentru a da sinecuri unor indivizi care aparent nu se pricep la nimic.


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version