Noi acuzații în cazul rectorului Universității Dunărea de Jos. „De ce minte dl. rector Georgescu cu atâta înverșunare?”

In Scoala, Sistemul

Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Lucian Puiu Georgescu (foto), se confruntă cu noi acuzații din partea celor care îi cunosc trecutul.

Sunt oameni care nu se lasă păcăliți de încercările rectorului Georgescu – penibile, de altfel – de a ieși basma curată din scandalul privind falsificarea CV-ului și ascunderea trecutului său comunist. Alternativa – Jurnalism fără mogul vă prezintă astăzi comentariul unui cititor avizat, care demontează „apărarea” lui Georgescu și face noi acuzații în scandalul care zguduie mediul academic din Universitatea Dunărea de Jos.

Iată mai jos comentariul integral trimis de cititorul faramogul.ro, care a dorit să își păstreze anonimatul. Intertitlurile și sublinierile aparțin redacției.

După ce a aflat de interviul acordat de Marius Oprea la Realitatea TV, domnul rector Lucian Puiu Georgescu a prezentat, într-un cerc restrâns de devotați, trei copii după documente care, chipurile, ar confirma prezența domniei sale ca asistent la universitatea din Galați în perioada 1988-1990.

Or, aceste documente spun așa ceva doar pentru o sectă de obscurantiști care l-ar vedea pe Lucian Puiu Georgescu drept un Dumnezeu călăuzitor prin Valea Plângerii (că tot a fost adus în discuție Vechiul Testament).

Citește cum Rectorul Georgescu, acuzat că și-a falsificat CV-ul! În loc de activist plătit la Tineretul Comunist, pretinde că era asistent universitar | VIDEO

În realitate, avem o recomandare din septembrie 1988, semnată de decanul Leonte Mircea, conducătorul de doctorat al lui Lucian Puiu Georgescu, care propune angajarea acestuia în cadrul universității din Galați.

Al doilea document este datat 12 septembrie 1989 și reprezintă procesul verbal al unei ședințe de catedră, prin care membrii catedrei respective își dau acordul cu angajarea lui LPG în cadrul universității.

În final, al treilea document, datat 3 ianuarie 1990, este o adresă a Ministerului Învățământului către Universitatea din Galați, prin care Ministerul își dă acordul cu numirea domnului Georgescu în funcția de asistent suplinitor la Catedra de Chimie, pentru anul universitar 1989/1990.

Actualul rector Georgescu nu a fost asistent suplinitor la facultate în perioada 1988-1989

Aceste documente vin doar și completează cele prezentate de Marius Oprea. Adică cele care susțin că, în perioada 1988-1989, Lucian Puiu Georgescu a lucrat la Comitetul Municipal al UTC Galați, făcând totodată demersuri pentru a obține și o catedră universitară.

Procedurile au început, e adevărat, din septembrie 1988, însă ele s-au încheiat abia în ianuarie 1990. Prin urmare, în acest timp, Lucian Puiu Georgescu a lucrat doar la CM al UTC, de unde s-a transferat, la 1 februarie 1990, la universitate, conform legilor în vigoare de atunci.

Cum se spune foarte clar, cei de la UTC i-au dat cartea de muncă în mână, Lucian Puiu Georgescu aducând-o la universitate. Deci, Lucian Puiu Georgescu nu a fost asistent suplinitor la facultate în perioada 1988-1989, cum afirmă în CV.

Iată documentele care-l îngroapă pe politrucul comunist Georgescu ajuns rector la Dunărea de Jos | FACSIMILE

Pentru foarte multă lume, faptul că Lucian Puiu Georgescu a lucrat ca angajat (propagandist) al UTC nu constituie o problemă. Ar fi și de înțeles de ce Lucian Puiu Georgescu nu a menționat acest lucru în anii 90, când nu ar fi sunat bine deloc.

Întrebarea este: de ce, în fața dovezilor categorice, nu recunoaște, pur și simplu, ci stăruie în minciună, aducând „dovezi” care, de fapt, îl acuza mai tare? Asta ar trebui să îi preocupe pe mulți, având în vedere că avem de-a face cu un rector al unei mari universități…

Și totuși, pentru cei cărora chiar nu le pasă. Văd comentarii care spun că Lucian Puiu Georgescu a fost în primul rând premiant, savant, iar calitatea de lider UTC este o chestiune strict conjuncturală, că în PCR erau racolați doar cei capabili, bla, bla… În toți anii comunismului, Galațiul a dat zeci de olimpici naționali și internaționali la fizică, chimie, matematică etc.

Lucian Puiu Georgescu este unul dintre acești elevi merituoși (dar, să nu uităm că alții au avut rezultate și mai bune). Întrebare: câți dintre acești premianți au urmat și cariera politică a lui Lucian Puiu Georgescu? Mulți au fost comandanți de grupă, detașament sau chiar unitate, însă câți au avut parcursul acesta constant și fără cusur pe linie de partid cum l-a avut Lucian Puiu Georgescu? Și când? În anii în care tineretul era sătul de regim și se pregătea să-l răstoarne, el se angaja, salariat, în aparatul de propagandă!

Propagandistul Lucian Puiu Georgescu stăruie în minciună

La Lucian Puiu Georgescu opțiunea de a face politică comunistă a fost una deplin și conștient asumată, evident, pentru o carieră politică care să-i dubleze cariera universitară (cum a și făcut după 1990) și nu are nici o legătură cu competențele sale științifice. Dovada seriozității sale politice: cursurile la Ștefan Gheorghiu.

În acei ani, în România erau sute de ingineri chimiști care n-au ales și calea de a face propagandă comunistă. Poți fi un mare savant și să ai opțiuni lamentabile în plan politic. Heidegger a crezut în Hitler, Celine a cochetat cu ocupanții naziști, Arghezi a avut de pătimit pentru că a sprijinit ocupația germană a Bucureștiului în perioada 1916-1918, C. I. Parhon s-a dat cu comuniștii.

Prin urmare, fără a pune la îndoială competența academică a domnului Georgescu, oricine se poate întreba, legitim, în ce măsură cursurile de la Ștefan Gheorghiu au influențat personalitatea lui Lucian Georgescu și de ce dumnealui stăruie în a nega că nu a lucrat în cadrul UTC, venind cu documente care nu-i susțin poziția? Oare nu pentru faptul că e, totuși, grav să falsifici un CV?

Până una alta, putem doar constata că sloganul campaniei sale pentru funcția de rector, „Transparență și eficiență”, este doar o traducere exactă a formulei gorbacioviste „Glasnost, perestroika”. Glasnost este clar transparență, iar perestroika nu este reformă în sensul unei schimbări radicale, ci, prin „perestroika” Gorbaciov înțelegea o „eficientizare” a comunismului, considerat în continuare ca fiind o idee bună.

Ce să înțelegem, deci: că la 30 de ani de la căderea comunismului, la universitatea din Galați urmează să aibă loc perestroika?

Sursa foto: Gândul


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face aici. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

2 commentsOn Noi acuzații în cazul rectorului Universității Dunărea de Jos. „De ce minte dl. rector Georgescu cu atâta înverșunare?”

  • Sunt acuzatii si neconcordante foarte grave care ar trebui sa faca obiectul unei anchete penale . Ministerul invatamantului precum si corpul de control al primului ministru ar trebui sa intervina . Guvernul de acum insa este PNL si este de notorietate relatia lui George Stanga cu profesorul Lucian Georgescu si faptul ca acesta l-a ajutat prin interventii la diversi alti profesori din cadrul UDJ Galati . Se stie si de conflictul dintre Stefan Balta si George Stanga . Iata cum se țese la Galati plasa coruptiei iar autoritatile statului intarzie sa intervina in acest caz in care este implicat un rector , un senator al parlamentului romaniei si multi altii . Profesorul Georgescu desi este pesedist este protejat de senatorul PNL de Galati George Stanga .

  • Un corp de control de la Ministerul Educației va rezolva foarte usor aceasta problema. Dacă Georgescu a fost angajat la Universitate în anii 90 sau înainte, era obligatoriu să aducă cartea de muncă la angajator. In dosarul său de personal de la Universitate este probabil copia acelei carti de muncă. Asta dacă nu a avut tupeul să pună pe cineva să o facă pierdută.
    În cazul în care în cartea sa de muncă scrie că a fost angajat al Partidului Comunist filiala UTC și abia în anul 1990, în februarie, a fost transferat la Universitatea din Galați atunci CV-ul său profesional în baza căruia a fost numit în înalte funcții ministeriale, în guvernele PSD și pe care l-a depus ca document oficial în dosarul candidaturii la funcția de Rector, este un fals grosolan. Și aici e vorba deja de chestiuni juridice.
    Dacă în cartea sa de muncă scrie că a fost angajat al Universității din 1988 cum sustine profesorul Georgescu, toată chestiunea se închide.
    Oare ce scrie în cartea de muncă a profesorului Georgescu? Regimul communist era foarte atent cu actele. Sunt sigur că undeva, această carte de muncă, există. La fel ca si dosarul de cadre al profesorului care a fost scos la iveală zilele trecute.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu