Muncitor de 33 de ani mort la o lucrare subcontractată de Apă Canal Galați, la Șendreni. A fost îngropat de viu

In Actual, Economic, Local

Un muncitor de 33 de ani a murit sâmbătă, 8 mai 2021, în timp ce executa lucrări la un șanț de aproximativ 4 metri adâncime, în comuna Șendreni. Șanțul nu era asigurat corespunzător iar un mal s-a prăbușit peste muncitorul care a fost îngropat de viu.

Licitația privind lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare din comuna Șendreni (județul Galați) a fost câștigată de Apă Canal Galați.

Din primele cercetări a reieșit că Apă Canal a subcontractat o parte din lucrări către Robert & Cosmina Construct SRL Călărași.

Muncitorul de 33 de ani a fost practic trimis la moarte, în momentul în care i s-a spus să coboare să sape într-un șanț adânc de 4 metri care nu era asigurat pentru a preveni o eventuală surpare de pământ.

Tragicul accident s-a produs în jurul orei 11.00.

În foto deschidere puteți vedea intervenția celor de la ISU Galați care au încercat, fără succes însă, să îl salveze pe muncitorul de 33 de ani prins sub malul de pământ.

Autoritățile au demarat deja anchete pentru a stabili dacă muncitorul lucra sau nu cu forme legale la firma subcontractoare și dacă era plătit pentru a efectua ore suplimentare sâmbăta.

Nu este prima dată când Apă Canal Galați câștigă licitații din bani publici pe care ulterior le pasează pe bani puțini unor firme care nu respectă regulile de protecția muncii, care își bat joc de muncitori și care îi trimit la moarte pe oameni.

Vom reveni.

Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

One commentOn Muncitor de 33 de ani mort la o lucrare subcontractată de Apă Canal Galați, la Șendreni. A fost îngropat de viu

  • Săpăturile cu pereţi verticali nesprijiniţi se pot executa cu adâncimi până la:
    – 0,75 m în cazul terenurilor necoezive şi slab coezive;
    – 1,25 m în cazul terenurilor cu coeziune mijlocie;
    – 2,00 m în cazul terenurilor cu coeziune foarte mare.
    Cine sa tina cont????? Este mare nevoie de inspectie riguroasa pe santiere !!!!!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu