Orașul Tg. Bujor este format din localitatea componentă Târgu Bujor (reședința) și din satele Moscu și Umbrărești. Este al treilea centru urban al județului Galați din punct de vedere al mărimii și al importanței, după municipiile Galați și Tecuci, potrivit Wikipedia.
Orașul Tg. Bujor are o populație de aproximativ 9.000 de locuitori, conform site-ului Primăriei Tg. Bujor.
Tg. Bujor este de aproape 25 de ani fief PSD-ist.
La alegerile locale din 2012 s-a produs un mic cutremur, când candidatul PDL Laurențiu Gîdei a reușit să îl învingă pentru postul de primar pe candidatul PSD, Ștefan Arfire, la o diferență de numai 600 de voturi.
Însă, după nici 3 luni, Gîdei a strâmbat cuiul și s-a înregimentat în PSD, dovedind astfel că este un „mare caracter”.
Laurențiu Gîdei a stat 8 ani primar la Tg. Bujor (2012-2020), timp în care la șefia Consiliului Județean (CJ) Galați au fost tot PSD-iști. Este vorba despre Nicolae Bacalbașa (2012-2016) și Costel Fotea (2016-2020).
Cu toate astea, deși a avut uși deschise la CJ Galați și pârtie făcută pentru a putea beneficia de fonduri de la centru și sprijin pentru a putea accesa fonduri europene, primarul Laurențiu Gîdei a ținut orașul captiv în sărăcie.
Rețeaua de gaze nu există nici în ziua de azi, iar oamenii care locuiesc în blocurile din oraș au în continuare sobe în apartamente.
Asta nu l-a împiedicat însă pe Laurențiu Gîdei să își facă bagajele pentru București, fiind plasat de PSD pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.
Gîdei a devenit deputat PSD Galați, locul de primar a rămas vacant, așa că duminică, 27 iunie 2021, au fost organizate alegeri la Tg. Bujor.
Alegerile de la Tg. Bujor au fost câștigate detașat de candidatul PSD, Ion Andone, cu 1922 de voturi (60%) din totalul de voturi valabil exprimate (vezi foto mai jos).
Pe locul 2 s-a situat candidatul PNL Andra Costache, cu 1.021 de voturi (30%).
Iar de la locul 2 în jos a fost rușine cu majuscule.
Candidatul AUR, Tudorel Avram, a obținut 23 de voturi.
Candidatul PMP, Călin Tudose, a adunat numai 13 voturi.
Iar rușinea rușinilor, candidatul Pro România, Ion Vieru, a obținut fix 6 voturi.
USR PLUS nu a avut candidat la alegerile pentru Primăria Tg. Bujor, ceea ce, de asemenea, este o mare rușine, după cum am scris în Alternativa – Jurnalism fără mogul.
Singurul lucru care ar putea să îi consoleze pe liberali după această înfrângere usturătoare ar fi că Andra Costache a adunat acum cu aproximativ 50% mai multe voturi decât candidatul PNL la alegerile din septembrie 2020 (1.021 voturi Andra Costache față de 776 voturi Sorin-Aurelian Artene), în condițiile în care la ambele scrutine s-a înregistrat cam același număr de voturi valabil exprimate.
Dar aceste cifre nu mai contează, atâta timp cât liberalii au contabilizat o nouă înfrângere electorală la scor de maidan.
Apropo de maidan, locuitorii din Tg. Bujor au votat din nou masiv PSD, în condițiile în care unele drumuri din satele Moscu și Umbrărești arată în continuare ca în Evul Mediu.
În foto deschidere și în cea de mai mai sus o puteți vedea de deputata PSD Galați, Viorica Sandu (prima din stânga, în pantaloni roșii), cum merge cu alaiul PSD-ist după ea, în campania electorală recent încheiată, pe un drum de pământ din satul Moscu pe care a răsărit iarba, nu asfaltul.
O rușine!
După 25 de ani de administrație catastrofală PSD, locuitorii masochiști din Tg. Bujor au votat tot cu PSD, semn că le plac drumurile care nu au văzut asfalt în viața lor și adoră să stea cu soba în apartament.
Să le fie de bine.