Dacă în urmă cu două zile, colegul Iulian Grosu se chinuia să găsească lista candidaților PSD pentru Consiliul Local, plină de cutre și lingăi, cu ordinea predată spre validare biroului electoral, pe cele ale USR PLUS le-am primit imediat ce le-am cerut, prin WhatsApp, cu tot cu referințe biografice ale principalilor candidați. Semn că nimic nu este de ascuns sau măcar de scos din atenția publicului.
Cei de la USR-PLUS s-au ținut de cuvânt și au pus pe lista pentru Consiliul Local Galați oameni noi, tineri, mulți dintre aceștia nemaifiind implicați politic până acum.
Sunt oameni cu care Bogdan Rodeanu, candidatul susținut de USR PLUS și PNL la funcția de primar al Galațiului, vrea să implementeze proiectul Galațiul Metropolitan, în eventualitatea în care el va câștiga alegerile pentru Primăria Galați.
Sunt oameni noi care au în spate o carieră construită în mediul privat, oameni care nu au primit sinecuri de la partid, care nu au fost agățați în funcții publice care nu au nicio legătură cu pregătirea lor profesională, așa cum s-a întâmplat în cazul multor candidați propuși de PSD Galați.
Majoritatea celor care se regăsesc acum pe lista comună a USR și PLUS pentru un post de consilier local în viitorul Consiliu Local al Galațiului (mandatul 2020-2024) au decis să se implice în politică după protestele din februarie 2017, când Guvernul PSD-Dragnea a încercat să dea de-acum celebra Ordonanță nr. 13 („Noaptea, ca hoții”), care prevedea modificări ale codurilor penale pentru a-i face scăpați pe corupți, în special pe cei acuzați de abuz în serviciu.
Iată cine sunt candidații propuși de USR PLUS Galați, în ordinea de pe listă, în formație completă, cu nume, prenume, profesie, ocupații și un minim istoric personal.
Prezentăm aici toată lista de candidați pentru Consiliul Local întrucât, după cum se știe, în patru ani de mandat, prin diverse renunțări sau retrageri, celelalte partide din Galați au ajuns să fie reprezentate prin consilii și de candidați de pe locul 8, 13, 17 sau chiar 27. Și atunci, în spiritul transparenței și deschiderii care-i caracterizează, din câte vedem, pe „oamenii noi” din politică, să știm de la bun început cu cine avem sau am putea avea de-a face.
1. Andrei Postică, 39 ani, inginer, președintele filialei municipale Galați a USR, manager de proiect, căsătorit, un băiat de 13 ani.
2. Flavia Susnoschi Luca, ingineră și economistă, manager de aprovizionare în mediul privat la o firmă navală participantă la construirea podului peste Dunăre, cu o experiență de peste 20 de ani în multinaționale, membră PLUS, unul dintre oamenii-cheie ai mișcării de rezistență de la Galați în ultimii trei ani, împotriva abuzurilor PSD și acoliților săi politici.
3. Daniel Zinica, economist, 30 de ani, angajat în mediul privat, membru USR.
4. Cristian Chitaru, inginer IT, 31 de ani, actualmente programator la o companie lider mondial pe piața de software specializat pentru sisteme inteligente integrate, membru USR.
5. Daniela-Ancuța Șarpe, cibernetician economist, reputat profesor universitar la „Dunărea de Jos” Galați, cu 30 de ani de experiență în mediul academic, de 20 de ani profesor invitat al Universității Paris Est Creteil, fost prodecan, apoi decan al Facultății de Științe Economice și ulterior prorector al Universității „Dunărea de Jos”, membră PLUS.
6. Răzvan-Marian Grigoraș, 31 de ani, inginer absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, de 10 ani angajat într-o firmă de producție gălățeană, actualmente șef departament, membru USR.
7. Lăcrămioara-Rodica Matei, economist cu master în dezvoltarea afacerilor în spațiul european, actualmente manager bancar, membră USR.
8. Bogdan Pîndaru, 36 de ani, inginer, actualmente manager de calitate în mediul privat, cu o experiență de peste 15 ani atât în România dar și în străinătate, membru USR.
9. Steluță Dragu, inginer, actualmente administrator de firmă, unul dintre zecile de studenți din Galați care și-au exprimat liber nevoia de libertate în 1989, dar fără a cere ulterior privilegiile de revoluționar acordate printr-o lege controversată, membru PLUS.
10. Viorica Cladiade, jurist, originară din Matca, a venit în Galați acum 26 de ani pentru studii și a rămas să locuiască aici cu familia. A intrat în politică atunci când a văzut justiția amputată, odată cu Ordonanța 13, membră USR.
11. Ștefan Țăran, 31 de ani, inginer în domeniul instalațiilor electrice, iluminat și surse regenerabile, proiectant și administrator de firmă, membru PLUS.
12. Dănuț Tacu, 39 de ani, inginer la cea mai mare companie din Galaţi, specializat în metalurgie, training, îmbunătățirea continuă a proceselor şi IT, membru USR.
13. Marian Pătrășcoiu, 31 de ani, farmacist, de 8 ani reprezentant al unui mare lanț de farmacii, student în prezent și la Medicină, membru PLUS.
14. Nicolae-Adrian Munteanu, inginer, director vânzări, s-a apucat de politică după ce, în 2018, a refuzat să accepte situația din școala unde învață copilul său și a mers la Primărie, în repetate rânduri, pentru a obține fondurile necesare efectuării anumitor reparații, reparații care altfel, sunt plătite de părinți, membru USR.
15. Dănuț Bogdan, absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, secția Informatică, cu studii postuniversitare CODECS și studii de management, membru PLUS.
16. Cătălin Rohozneanu, 31 de ani, economist, licențiat și masterand în cadrul Universității „Dunărea de Jos”, cu peste 10 ani din cariera construită în diverse companii de top din domeniul economic sau medical, membru USR.
17. Ciprian Magria, economist, lucrează într-o companie de agenturare maritimă și fluvială și are experiență în atragerea de fonduri europene, membru PLUS.
18. Cătălin Moroianu, 34 de ani, absolvent al Facultății de Automatică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, membru USR.
19. Liviu Grigoraș, inginer, absolvent al Facultății de Mecanică a Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, a lucrat în cea mai mare companie din Galați fiind, pe rând, inginer tehnolog, șef sector mecanic, șef de mentenanță, iar acum inginer de progres mentenanță, membru PLUS.
20. Laurențiu Mardare, inginer și lector universitar, membru USR.
21. Ciprian Silviu Verenca, medic primar în Medicină de familie, de peste 23 de ani în Galați, a absolvit facultatea de profil din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din București, membru PLUS.
22. Doina Peiu, economist, a absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitaţii „Dunărea de Jos”, membră USR.
23. Dorina Năstase, căsătorită și cu doi copii, a absolvit Facultatea de Mecanică Galați în 1989, repartizată la Dacia Pitești unde a lucrat până în 1996, când s-a întors la Galați. A lucrat la Spitalul Județean de Urgență Galați, în secția de întreținere a aparaturii medicale FIRAM. Din 2003, angajată la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sf. Ioan” în secția de dializă pediatrie înființată în 2002, ca tehnician de aparatură medicală, membră PLUS.
24. Cătălin Carp, 47 de ani, membru USR.
25. Andreea Ivan, economist, lucrează în sistemul financiar-contabil de 10 ani, iar în prezent urmează cursurile de formare profesională din cadrul Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pentru obținerea calității de Expert Contabil, membră PLUS.
26. Lucian Chiriloi, 39 de ani, absolvent al Facultății de Istorie din Galați, a făcut parte din prima grupă de bursieri Erasmus, și, cu o singură excepție, a avut doar angajatori străini, membru USR.
27. Mihaela Despina Ștefan, licențiată în Management la „Dunărea de Jos”, de mai bine de 24 ani lucrează într-o companie multinațională, este membră PLUS.
28. Daniel Maftei, membru PLUS.
29. Alina Cristina Ardeleanu, a absolvit Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați și, împreună cu echipa, a obținut locul 3 la Campionatul Național de Baschet. Absolventă a Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA București, specializarea de Relații Internaționale și Studii Europene, continuă studiile la Universitatea „Dunărea de Jos”, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, cu master în Filosofie socială – Teoria și Practica Soluționării Conflictelor. A lucrat lider de echipă în marketing și promovare la o multinațională, apoi un an și jumătate în Marea Britanie. S-a întors pentru familie, din dor de țară și de a-și valorifica experiența aici.
În zilele următoare, vom reveni și cu lista propusă de USR PLUS pentru Consiliul Județean (CJ) Galați, pentru ca gălățenii să fie informați înainte de vot, să știe ce oameni se află pe lista principalului partid de oameni noi la alegerile locale din 27 septembrie 2020.
Mai jos, video de la depunerea listelor la Biroul Electoral Județean (BEJ) Galați, unde liderii USR și PLUS, Bogdan Rodeanu și Bogdan Dumitrescu, au vorbit despre viziunea USR PLUS privind administrarea corectă și eficientă a Galațiului.