Licitație cu câștigător previzibil la Piețe Galați, pentru Târgul de Toamnă 2023. Caietul de sarcini a fost identic cu cel de anul trecut, inclusiv decorul și show-urile de gătit fiind luate cu copy/paste parcă pentru a favoriza o anumită firmă

Piețe Galați a făcut în așa fel încât organizarea evenimentului „Târgul de Toamnă 2023” să ajungă în curtea firmei care a câștigat licitația și anul trecut, în 2022. Caietul de sarcini atașat licitației a fost identic cu cel de anul trecut (2022), condițiile impuse participanților putând fi considerate ca fiind cu dedicație ca să câștige cine trebuie. Și nu a fost nicio surpriză: firma Autentic Technology & Events SRL, o firmă apropiată Piețe Galați, a primit și în acest an un contract de 70.000 de lei fără TVA, pentru cele trei zile de așa-zis târg de toamnă.

În realitate, Târgul  de Toamnă din Galați, ajuns la cea de-a 22-a ediție, nu este altceva decât un pretext pentru a toca banii publici.

Probabil cea mai proastă decizie pe care o poate lua un gălățean este să meargă să își facă aprovizionarea de toamnă cu ocazia Târgului de Toamnă.

În cele trei zile cât durează invenția PSD-istă botezată târg de toamnă prețurile sunt mai mari decât de obicei, legea în Piața Centrală fiind făcută de samsarii de legume, nu de producătorii adevărați.

Evenimentul „Târgul de Toamnă 2023” a fost adjudecat de aceeași firmă care a câștigat anul trecut, este vorba despre Autentic Technology Events SRL din Brașov (vezi foto mai jos).

Nici nu avea cum să câștige altă firmă atâta timp cât Caietul de sarcini care a însoțit procedura de atribuire și condițiile impuse participanților au fost identice cu cele din 2022.

De exemplu, la capitolul „Activități interactive propuse, zone desemnate” până și formulările au fost la fel.

„Show-uri gastronomice organizate la scenă: pregătirea mustului – stoarcerea strugurilor în mod tradițional, show-uri culinare, preparare produse de sezon – zacuscă, magiun de prune, simfonia plăcintelor de toamnă – sortimente inedite de plăcinte cu dovleac, mere și scorțișoară, prune; (…)

Amenajare expoziție de toamnă – cabină foto cu decoruri de toamnă, amenajare zonă cu decoruri de toamnă (baloți de paie, căruțe împodobite, dovleci, struguri, murături, baloane în formă de fructe și legume, etc.

Prezența unui număr de minim 5 personaje îmbrăcate specific toamnei – legume, dovleci, fructe etc.”,

a fost specificat în Caietul de sarcini aferent „Târgului de Toamnă 2023” (vezi foto mai jos).

Tot mai jos, în altă foto, puteți vedea și ce a fost scris în Caietul de sarcini la evenimentul de anul trecut (2022), la același capitol – „Activități interactive propuse, zone desemnate”.

Observați că aproape toate frazele sunt luate cu copy/paste, condițiile fiind aceleași.

Singura deosebire este că anul trecut, la „Târgul de Toamnă 2022”, în continuarea expresiei „show-uri culinare” au fost specificate „cel mai mare ceaun de zacuscă” și „cel mai mare ceaun de magiun de prune” (vezi foto mai jos), pe când în acest an, în 2023, a dispărut superlativul „cel mai”… mare ceaun rămânând să se facă doar „zacuscă” și „magiun de prune”.

Și deși la Târgul de Toamnă 2023 nu se vor mai face „cele mai mari ceaune” de zacuscă și magiun, ci doar „niște” zacuscă și „niște” magiun, suma alocată pentru eveniment nu a scăzut comparativ cu cea alocată în 2022.

Firma Autentic Technology Events SRL din Brașov, care a câștigat și în acest organizarea târgului de toamnă din Galați, a primit tot 70.000 de lei  fără TVA pentru acest eveniment care va dura trei zile.

Și la capitolul „Servicii artistice” solicitate de conducerea Piețe Galați condițiile au fost identice cu cele din 2022.

„Minim trei ore de program de spectacole – muzică de petrecere și folclor;

Servicii de organizare show-uri culinare și demonstrații gastronomice – participare a minim 1 somelier sau 1 bucătar profesionist/zi;

Servicii de organizare a concursurilor tematice – minim 1 concurs cu implicarea publicului;

Servicii de presări servicii – asigurare prezentator/MC cu experiență”,

se precizează atât în Caietul de Sarcini pentru evenimentul din 2023 cât și pentru cel care a avut loc în 2022.

Mai întâi, punem mai jos facsimil după fragmentul din Caietul de sarcini pentru „Târgul de toamnă 2022”.

Și tot mai jos, în altă poză, fragmentul de la evenimentul din 2023, care este absolut identic cu cel din 2022.

Costel Gafton, finul primarului Ionuț Pucheanu, este cel care, în calitate de director comercial la Piețe Galați, se ocupă de organizarea de astfel de evenimente cum este și Târgul de Toamnă.

Direcția Comercială condusă de finul Gafton este cea care întocmește caietele de sarcini pentru diverse licitații și are grijă ca totul să se desfășoare conform planului.

Celălalt fin de la Piețe Galați, Dumitru Poalelungi, care este finul senatorului PSD Galați Marius Humelnicu, supraveghează și el aceste licitații, în calitate de director general.

Iată, așadar, cum doi fini, ambii proveniți de la organizația de tineret a PSD Galați, a pus mâna pe tot ce mișcă la Piețe Galați, de la modul cum sunt împărțite tarabele în piețele din Galați și până la atribuirea contractelor din bani publici.

Firma Autentic Technology Events din Brașov, care tocmai a câștigat contractul de 70.000 de lei fără TVA pentru „Târgul de Toamnă 2023” este o firmă care în ultimii ani a obținut destule contracte atât de la Piețe Galați cât și de la Primăria Galați pentru organizarea a diverse târguri cu mult fum pe faleză sau aiurea.

Ultima dată, în iulie 2023, Târgul de Merinde Tradiționale organizat de Autentic Events pe faleză s-a lăsat cu scandal, după ce spațiul unde se află sculptura din metal „Septenarius”, cunoscută și sub numele de „Biserica lui Ingo Glass”, a fost transformat cu nesimțire în terasă unde s-au putut consuma mici și bere.


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version