La Parcul Industrial Galați, zis și gaura neagră a PSD, directorul general Cristian Udriș are un singur subaltern: consilierul juridic. În 2023, societatea a raportat pierderi de 2.558.585 de lei. Directorul general Udriș a avut un salariu de 7151 de lei net/lună

In Actual, BugeTun, Local

Parcul Industrial din Galați, care în 22 de ani a înghițit peste 13 milioane de euro din bani publici și nu a produs decât cel mult o ceapă degerată, plătește lunar un director general, doi membri ai Consiliului de Administrație (CA) – care administrează praful de pe tobă – și un consilier juridic. Membrii CA-ului nu sunt angajați cu carte de muncă, ci primesc doar o indemnizație lunară pentru că participă la niște ședințe banale. Asta înseamnă că directorul general al Parcului Industrial Galați, Cristian Udriș, numit pe filieră PSD, are un singur subaltern: consilierul juridic, și acesta angajat cu jumătate de normă.

Din 2003, când a fost înființat, și până astăzi (februarie 2025), Parcul Industrial din Galați a primit finanțări de peste 13 milioane de euro ba de la Ministerul Dezvoltării, ba de la Consiliu Local (CL) Galați, care deține 100% din acțiunile acestei societăți.

Parcul Industrial ar fi trebuit să fie motorul economiei gălățene, să aibă clienți de pe urma cărora să încaseze chirii consistente (are 21,8 hectare în exploatare) și să contribuie la crearea de locuri de muncă pentru Galați.

După 22 de ani de funcționare mai mult pe hârtie, Parcul Industrial întrunește toate condițiile pentru a fi considerat drept o gaură neagră a administrațiilor PSD care au condus Galațiul.

De exemplu, în 2021, Parcul Industrial Galați, care anul trecut a înregistrat pierderi semnificative în cuantum de 1.655.000 de lei, potrivit raportului fiscal semnat la vremea respectivă de directorul general Cristian Udriș și înaintat Consiliului Local (CL) Galați.

În 2023, datoriile înregistrate de Parcul Industrial Galați au crescut la 2.558.585 de lei, potrivit bilanțului contabil disponibil pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Tot în 2023, Parcul Industrial Galați a avut doar doi angajați: directorul general – pentru că, vorba aia, e musai ca această gaură neagră să aibă un director general – și un consilier juridic (vezi foto mai jos).

Ar trebui să îi punem la socoteală și pe cei doi membri ai Consiliului de Administrație (CA), dar ei nu figurează ca angajați ai Parcului Industrial.

Membrii CA nu sunt angajați propriu-zis cu carte de muncă, dar beneficiază de o indemnizație lunară de aproximativ 1000 de lei net pentru faptul că participă la o banală ședință de lucru la Parcul Industrial.

Directorul general Cristian Udriș are un singur subaltern: consilierul juridic, și acesta angajat cu jumătate de normă

Directorul general se numește Cristian Udriș (cel cu mâna la nas, în foto deschidere) și este unul dintre vajnicii activiști PSD Galați căruia partidul i-a dat serviciu.

În anul fiscal 2023, directorul general Cristian Udriș a avut un salariu de 7151 de lei net/lună (adică 85.818 de lei net/an), conform declarației sale de avere.

Consilierul juridic a avut venituri modeste, de numai 1500 de lei net/lună, probabil și din cauză că a fost angajat cu jumătate de normă.

În schimb, deși are numai un singur pălmaș (subaltern), Parcul Industrial Galați dispune de un Consiliu de Administrație (CA), format din 3 persoane agreate de PSD, după cum urmează:

1. Claudiu Brânzan – președinte, indemnizație de 12.105 lei net/an. Claudiu Brînzan lucrează și la Zona Liberă Galați, acolo unde este șef al Serviciului Comercial Tehnic și de unde încasează un venit de 7.871 de lei net/lună.

2. Marian Mihai – membru, indemnizație de 12.105 lei net/an. Mihai Marian lucrează și la Transurb, acolo unde este șef Compartiment Audit Intern, având un salariu de 4.813 lei net/lună.

3. Cristian Udriș – membru, nu ester remunerat pentru această funcție. Udriș încasează de la Parcul Industrial numai salariul de director general de 7151 de lei net/lună.

Marii clienți ai Parcului Industrial din Galați, despre care a tot vorbit administrația Pucheanu din 2019 încoace, au rămas la stadiul de promisiune.

În februarie 2023, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, anunța cu surle și trâmbițe că Parcul Industrial a semnat primele două contracte.

Primul contract era cu Brise Grains SA din Constanța, care închiriase un teren de 3,1 hectare și care avea în plan o investiție ce presupune depozitarea și transportul cerealelor.


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


Iar cel de-al doilea contract era cu societatea Romsit Construct SRL, care închiriase un teren cu suprafață de un hectar și voia să deschidă o bază de producție în domeniul construcțiilor.

Au trecut 2 ani de atunci și nimeni (nici de la Parcul Industrial, nici de la Primăria Galați) nu a mai venit cu lămuriri, cu date suplimentare în legătură cu acești doi investitori prezentați, ca să aflăm câte locuri de muncă au creat și cât anume plătesc anual pentru colaborarea cu Parcul Industrial, acolo unde, iată, există numai doi angajați: directorul general Cristian Udriș (PSD) și un consilier juridic cu jumătate de normă.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

3 commentsOn La Parcul Industrial Galați, zis și gaura neagră a PSD, directorul general Cristian Udriș are un singur subaltern: consilierul juridic. În 2023, societatea a raportat pierderi de 2.558.585 de lei. Directorul general Udriș a avut un salariu de 7151 de lei net/lună

  • Jumătate din acești bani merg la cel care l a numit pe director, înțeleg ca e primăria și toți ceilalți gialati numiți politic în Consiliile de administrație în instituțiile subordonate Primăriei și CJ , FAC ACELASI LUCRU. TOTI CETATENII STIU ASTA. NUMAI PARCHETUL, POLITIA ETC NU STIU. ESTE O COMPLICITATE????

  • 7100 mi se pare puțin pentru un director general. Mai răscolește ca găsești ceva mai bun.

    • Vi se pare puțin 7100 de lei net/lună pentru un director care nu face mai nimic și are doar un singur subaltern? Ce fel de director general este ăla care, de fapt, nu are ce conduce? Ați întâlnit cumva în privat cazuri de societăți care să plătească un director general doar pentru că acesta are în subordine un singur angajat – consilier juridic, în cazul de față? Iată că în administrația Pucheanu (PSD) se poate, iar d-voastră observăm că nu aveți nimic împotriva acestui lucru.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu