La Galați, canalizația subterană e supraterană și foarte aeriană, dar mai ales prin copacii dintre blocuri

In ClientiCaptivi, Local

Aflăm cu întârziere de două luni că în luna august 2017, RCS-RDS a primit avizul de acces pe domeniul public pentru proiectarea, realizarea și deservirea infrastructurii ce ține de realizarea unei canalizații subterane pentru telecomunicații. Extraordinar, fulminant, perplexant! Fără dezbatere, fără nici un studiu, fără licitație și concurs de proiecte, există câștigător!

Primăria Galați a dat drumul unui comunicat preventiv, să se știe că a început Operațiunea

Adică că operatorul va dezvolta această rețea subterană, urmând să poată să o pună la dispoziția tuturor celorlalți operatori privați în mod transparent și nediscriminatoriu. Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Vă pot spune că a fost semnată prima autorizație pentru compania RCS – RDS în privința realizării unei canalizații subterane pentru telecomunicații. Orașul nostru este al șaselea oraș din țară care implementează acest sistem de rețele integrate și interconectate,  amplasate exclusiv subteran”.

Reprezentanții companiei au solicitat aceste autorizații pentru două zone de la nivelul municipiului Galați: Zona 1 – Spitalul Județean (Micro 17, 18, 19, 20 și 21) și Zona 4 – Palatul de Justiție (Țiglina I, Mazepa I și Mazepa II).

În curând, Primăria municipiului Galați va elibera autorizația pentru lucrările ce vor avea loc în Zona 1.




Așadar, nimic mai simplu, ceac-pac, toate cablurile de comunicații trec de pe stâlpi, de pe trotuare, de pe garduri și semne de circulație, de pe zidurile clădirilor și de prin copaci în subterane bine optimizate, interconectate, etanșate… Vor fi și vizitabile? Eh, Primarul nu are timp de astfel de fleacuri, a trecut direct la taxe și redevențe.

„Primăria Municipiului Galați urmează să încaseze o taxă anuală în valoare de 256.669,75 lei, pe o perioadă de 49 de ani, pentru zonele în care a fost solicitat accesul în domeniul public.
Un astfel de proiect aduce ca beneficii majore eliminarea riscului de deteriorare a cablurilor pe timpul furtunilor, îmbunătățirea aspectului vizual general al orașului dar și optimizarea modalităților de furnizare de servicii către cetățenii municipiului Galați”.

Și cu rețeaua de cabluri dintre blocuri cum rămâne, tot prin copaci și pe spațiul verde? Dar licitația de proiecte și oferte, unde e? Păi, dacă dincolo este mai ieftin?

 

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu