Jungle Splash – plesneală investițională, marca ”Jungla” PSD din jurul lu’ Pucheanu

Ce e nou în eclatanta investiție de la Plaja Dunărea? Nu mare scofală, dacă ne raportăm la mirobolantele promisiuni post electorale ale Primarului Ionuț Pucheanu. Pare să fie o rețetă de tip Radio Erevan.

N-a fost o investiție de 6,25 milioane de euro, ci doar una de 2 milioane (cota prevăzută pentru anul 2017). Nu s-a „investit” decât într-o piscină pneumatică mediocră, în ceva panouri de plastic care să acopere-pe ici, pe colo-paragina de 30 de ani de la Plaja Dunărea.

„Investiția” botezată penibil„Jungle Splash”nu s-a deschis la 1 iunie, ci la 15 iunie, nu are bazine cu valuri, ci doar babyland-uri revopsite/reșapate, nu are apă nici măcar în fostele bazine ceaușiste, ci doar niște anemice dușuri.

Deci nu este tocmai  o investiție de succes, de vreme ce „investitorul” Karan se pregătește să înceapă o relație procesuală, adică cu acțiuni în instanță, contra Primăriei și oamenilor ei, care au răspuns la o țeapă anunțată cu o contra-țeapă programată. Sau este de fapt invers?

Dacă avem un hoț la Plaja Dunărea, cine o fi prostul în afacerea cu divertismentul gălățenilor? Până ce Primarul Ionuț Pucheanu va reveni la aroganțele uzuale din  comunicarea cu presa, să-i oferim cetățeanului contribuabil și nițel credul ceva date de fond, extrase de la omul care duce greul investițiilor de la Karan-Business & Finance SRL, concesionarul pe 49 de ani a Plajei Dunărea, Neculai Gălățanu.

Neculai Gălățanu, proprietar firma Karan-Business & Finance SRL:

”Am semnat pentru o investiție ce includea amenajarea plajei, și a unui bazin pe plajă. Nu putem face bazinul prevăzut, deoarece caietul de sarcini nu prevedea un amănunt esențial-conducta magistrală a stației de epurare trece chiar prin mijlocul plajei. Este o primă deficiență a licitației organizate și a documentației prezentate-caietul de sarcini nu prevedea poziția conductei. Nu a fost prevăzută în caietul întocmit de firma „Proiect” nici aducțiunea de apă. Se dovedește că firma de consultanță „Proiect” Galați a făcut consultanța din…birou. Instalația de apă nu exista, deci am făcut și aducțiunea – dar cu o cheltuială suplimentară de 300.000 de euro.

De altfel, „consultantul”. Proiect a uitat să specifice în documentație și că de pe terenul supus contractului de concesiune, lipsește nu numai apa, dar lipsesc și căile de acces corespunzătoare, și în plus, 2,2 ha de teren este blocat de rețeaua de electricitate de 110kv (câte 20 de metri de o parte și alta).”

Nu folosim terenul, dar plătim chirie pentru el(?)

Forțat de această realitate a utilităților, suntem nevoiți să refolosim unul dintre bazinele existente, la care refacem conducte, diverse instalații, filtre. Culmea este că pe terenul concesionat, consultantul a uitat să precizeze că există încă o clădire-scheletul unei discoteci, trecută în documente la categoria „clădire”. Este încă o păcăleală, și suntem nevoiți să  deschidem proces cu  Primăria.

Nu ne jucăm, cât timp plătim dobânzi la credite. Nu glumim, deoarece am fost nevoiți să facem și rețeaua de utilități-instalație electrică nouă, apă și canal pentru toată incinta, și racordurile la rețea a trei colectoare de evacuare. Din această cauză, în anul 2017 facem doar 3,2% din investiție. Nu m-am așteptat să fie o atmosferă așa respingătoare la Galați.

Dacă ar fi să dau sfaturi altor investitori, le-aș spune doar atât: ”Fugiți cât puteți!”

”Ne lovim de tot felul de personaje, ca vicele Picu, care este ofuscat la toate propunerile…Voia să-și pună un director, și să facă fifti-fifti la bilete. Ori, nu e clar că prin concesionare, Primăria a rezolvat multe cu această Plajă municipală?

Mai întâi, a scăpat de grijile întreținerii și administrării-asta înseamnă 2 miliarde de lei vechi pe an economii, și mai ia și 6 miliarde de lei pe an redevență. Iată cum a disponibilizat administrația 2 miliarde de lei pentru investiții. Și ei cum au răspuns la asta? Nu știu la sesizarea cui (a lui Picu?) încă din prima zi de funcționare au venit două comandouri – unul de la Jandarmi, altul de la ITM-și ne-au cerut actele, să prindă oamenii care lucrau la negru. Care oameni? Cei 5 angajați ai firmei Karan? A fost o zi de blocaj degeaba.

Noi nu avem alți angajați, pentru lucrări am angajat firma lui Tudorie, firma lui Necula, iar pentru servicii, firma lui Popescu, firma lui… Firmele colaboratoare și persoanele fizice sunt în jur de 180, dar Karan nu are alți angajați. Noi suntem investitori, nu angajatori, facem obiectivul și recuperăm investiția prin chirii lunare, de la firmele la care am subcontractat plaja, barurile, terasele” – concluzionează investitorul strategic Neculai Gălățanu.

La ora sezonului de vară fierbinte abia s-a însăilat  o plajă de periferie municipală

Din mirobolanta investiție trâmbițată de Primarul Pucheanu la începutul primăverii, atât s-a putut.

O improvizație cu prețuri descurajante, o împrejmuire respingătoare încă de la porțile de acces, ruginite și jerpelite, de fapt aceleași garduri de feroaice necizelate de pe vremea comunismului, pe care a fost agățat semnul aroganței și tupeului-atenție, stop, proprietate privată! Nu există apă decât în niște găoace de ciment, pentru copii, preluate din vechi, niște jeguri revopsite, o serie de paturi de plajă, câteva improvizații de dușuri, mese de băut răcoritoare, dintr-o ofertă de râsu-plânsu, o piscină gonflabilă cu câteva rampe și unul dintre cele două foste bazine cu valuri, aflat într-un șantier de montaj țevi și filtre, la care nu lucrează nimeni.

Mai dezolantă decât paragina reșapată de la Plaja Dunărea trasă în Jungla Splash este țipenia asurzitoare din Junglă – sunt foarte puțini fraieri care să plătescă peste 100 de lei pentru o zi de „prăjeală” la propriu și la figurat. Iată argumente pentru care de brandul Jungle Splash s-a lipit perfect eticheta de „țeapă”.

Brandul a fost întărit și de stilul marketingului grosier al „managerilor” de la Karan, care au dat poporului de mediocri de la Galați circ de deschidere, pentru amânarea cu 15 zile a deschiderii Junglei. Evident, un supliment de păcăleală, dacă bifăm…absența de la concert a trupei Proconsul.

Primarul Pucheanu vede doar redevența tip pleașcă-6 miliarde anual

și nici nu se gândește să ceară rezilierea contractului cu firma fără capacitate financiară, acceptată în mod dubios ca pe investitorul strategic providențial. Au trecut aproximativ trei luni de investiții strategice, marca „mandatul Pucheanu PSD”, cacealmalele cu investițiile de 6,25 milioane de euro continuă.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version