Judecătorii, inclusiv cei din Galați, fug ca șobolanii din sistem. Le este teamă că vor trebui să muncească mai mulți ani pentru pensiile lor speciale nesimțite

In Local, National, NePriveste

Judecătorii au început să fugă ca șobolanii din sistem pentru că s-au obișnuit să iasă la pensie specială la 50 de ani. Că dacă legea pensiilor se schimbă, așa cum se aude, ei vor trebui să rămână angajați mai mulți ani în sistem, adică să muncească mai mult. Iar judecătorii vor să se pensioneze la 50-51 de ani, cum se întâmplă în prezent, nu la 65 de ani, cum se spune că va fi în viitor.

România se confruntă cu o avalanșă de cereri de pensionări din magistratură.

În toată țara, inclusiv în Galați, judecătorii care au 25 de ani vechime și îndeplinesc condițiile de pensionare au început să fugă din sistem ca șobolanii de pe corabie (vezi articolul mai jos de pe Știrile Pro TV).

Val fără precedent de pensionări în rândul judecătorilor, în pline discuții despre desfiinţarea pensiilor speciale

Potrivit cotidianului Viața liberă, la Galați sunt deja 40 de judecători de pe raza Curții de Apel Galați care îndeplinesc condițiile de pensionare și care ar putea pleca imediat din sistem.

Acești 40 de judecători din Galați pot depune și mâine cereri de pensionare în Galați iar de luna viitoare pot părăsi corabia Justiției.

Și cel mai probabil o vor face, se vor pensiona.

La București și în alte instanțe din țară judecătorii și-au depus deja cereri de pensionare, așa că vor pleca rapid din sistemul de justiție.

Judecătorii sunt îngrijorați că va crește vârsta la care ei se vor putea pensiona. La femei va fi de 63 de ani, iar la bărbați de 65 de ani.

Unii judecători se pot pensiona în prezent și la 50 de ani. Cu pensie specială, se înțelege.

Păi, cum?

Să stea ei să muncească în sistem, ca judecători, până la 63-65 de ani?

Nu, tati, lasă-i să iasă ei la pensie specială la 50 de ani, că sunt unii judecători (procurori) care au vechimea necesară și pot ieși la pensie și la 50 de ani, că au intrat de tineri în magistratură.

Acești judecători sunt apți de muncă.

Ba capătă și experiență, pentru că experiența vine odată cu trecerea anilor, cu înaintarea în vârstă.

Adică una este să fii judecător la 27 de ani, după ce ai absolvit Institutul Național de Magistratură (INM), când habar nu ai cum te cheamă cu buletinul în mână, și alta e să fii judecător la 55-60 de ani, după ce ai trecut prin viață, poate ai și tu o familie, te-ai lovit de diverse probleme în societate și poți lua decizii corecte ca judecător, că ai deja experiență de viață.

Ei bine, în loc să îi păstreze în sistem, că doar încă sunt buni de muncă și întregi (copți) la minte, sistemul le permite judecătorilor (procurorilor și polițiștilor) să se pensioneze „special”, cu pensie specială, după 25 de vechime de ani în sistem.

Și sunt unii foști judecători și procurori care au pensie chiar și de 30.000 de lei net lunar (6.100 de euro).

Sunt mulți bani pentru o țară săracă cum este România, unde atât de mulți oameni, pensionari sau nu, sunt necăjiți și trăiesc de pe o zi pe alta.

Judecători de la mai multe instanțe din țară și-au depus deja cereri de pensionare, să iasă la pensia lor specială.

Fug ca șobolanii, pentru că nu vor să stea în sistem până la 63-65 de ani.

Ei vor să se pensioneze acum, la 50-55 de ani și să rămână și cu pensiile lor speciale de 20.000-30.000 de lei net lunar de care oricum nu se va atinge nimeni niciodată.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

2 commentsOn Judecătorii, inclusiv cei din Galați, fug ca șobolanii din sistem. Le este teamă că vor trebui să muncească mai mulți ani pentru pensiile lor speciale nesimțite

  • Angheluta, Titei, ce mai faceti, bine sanatosi? Sunt la a 15-a sticla de sampanie desfactuta si mai am cateva baxuri (nu Grosule, tie nu iti dau ca tu bei doar carcalete). Astept sa va intoarceti, dar cand va chem eu. Intre timp va doresc multa multa m…. (minte si sanatate, ce credeati?)

    • În mod normal nu ar fi trebuit să vă aprobăm acest comentariu. Trebuia să vă dăm cu el în cap. Dar am zis să vadă toată lumea ce caracter „minunat” aveți la adăpostul anonimatului.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu