Istoria premiului mincinos și inutil primit de Primăria Galați pe linie PSD, chipurile, cu girul Consiliului Europei

In Actual, Blocuitorii, Local

Administrația Pucheanu s-a umflat imediat în pene, acum două zile, când a anunțat că a fost premiată cu „Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare”, prezentând în acest sens și un carton colorat A4 pe post de diplomă (certificat). Premiul este unul absolut inutil, acordat pe linie PSD-central, și nu are corespondent în realitate întrucât falimentarul și părăsitul municipiu Galați este departe de tot ceea ce înseamnă civilizație europeană. În afară de Galați, au primit același premiu alte 29 de administrații locale, toate conduse de primari sau președinți de CJ de la PSD și PNL.

Oficial, Primăria Galați a primit premiul „Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare” (ce pompos sună!) „pentru aplicarea cu responsabilitate în activitatea administrației publice locale a celor 12 principii ale bunei guvernări democratice, așa cum au fost stabilite de către Consiliul Europei”.

Nu, nu vă grăbiți să credeți că administrația Pucheanu ar fi fost premiată de Consiliului Europei, pentru că Secretariatul General al Guvernului României, condus de baronul PSD Marian Neacșu, a stabilit cine merită să primească aceste diplome inutile.

Asta după ce Consiliul Europei a greșit, din punctul nostru de vedere, acreditând Secretariatul General al Guvernului pentru ca în următorii trei ani să implementeze Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare (ELoGE) împreună cu autoritățile publice locale din România.

Cele 12 principii ale bunei guvernări democratice stabilite de către Consiliul Europei sunt : 1) participare, reprezentare și corecta desfășurare a alegerilor; 2) receptivitate; 3) eficiență și eficacitate; 4) deschidere și transparență; 5) stat de drept; 6) comportament etic; 7) competențe și abilități; 8) inovare și deschidere pentru schimbare; 9) dezvoltare durabilă și orientare pe termen lung; 10) management financiar solid; 11) drepturile omului, diversitate culturală și coeziune socială; 12) responsabilitate.

Sunt niște chestiuni atât de generale, care sună mai mult a lozinci, încât e destul de greu să verifici dacă o administrație locală chiar a implementat cu succes aceste 12 principii enunțate de Consiliul Europei.

Un premiu pe cât de inutil, pe-atât de mincinos

Anul acesta, 2023, a fost prima ediție în care localități din România au primit acest premiu de „Excelență în Bună Guvernare”.

Și nu au fost puține: 30 de administrații (4 consilii judeţene, 6 municipii, 6 orașe şi 14 comune) au fost premiate, din totalul de 58 de unități administrative câte s-au înscris în cursa pentru a primi diploma cu etichetă europeană.

Deloc surprinzător este că primarii și președinții CJ care conduc cele 30 de localități premiate sunt din partea PSD sau PNL. Logic, atâta vreme cât șeful Secretariatului General al Guvernului (SGG) este baronul PSD, Marian Neacșu.

Iată mai jos cele 30 de autorităţi ale administraţiei publice locale din România care, potrivit Agerpres, au fost premiate cu „Eticheta Europeană pentru Excelenţă în Buna Guvernare” (EloGE), joi, la Palatul Victoria, în cadrul unui eveniment organizat de către Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Europei, iniţiator al proiectului:

Consiliile judeţene Timiş, Botoşani, Ialomiţa, Ilfov; municipiile Roman (judeţul Neamţ), Moineşti (judeţul Bacău), Râmnicu Vâlcea (judeţul Vâlcea), Galaţi (judeţul Galaţi), Câmpina (judeţul Prahova) şi Buzău (judeţul Buzău) ; oraşele Uricani (judeţul Hunedoara), Bolintin-Vale (judeţul Giurgiu), Seini (judeţul Maramureş), Măgurele (judeţul Ilfov), Sărmaşu (judeţul Mureş), Abrud (judeţul Alba) ; comunele Drăgoteşti (judeţul Gorj), Sadu (judeţul Sibiu), Floreşti (judeţul Cluj), Grinţieş (judeţul Neamţ), Negrileşti (judeţul Galaţi), Căbeşti (juudeţul Bihor), Bălţaţi (judeţul Iaşi), Cumpăna (judeţul Constanţa), Şcheia (judeţul Suceava), Săveni (judeţul Ilfov), Mărăcineni (judeţul Argeş), Măgurele (judeţul Prahova), Băiuţ (judeţul Maramureş) şi Coşula (judeţul Botoşani).

În Timiș președinte al CJ este Alin Nica (PNL), în Botoșani președinte CJ este Doina Fedorovici (PSD), la Ialomița este Marian Pavel (PSD) iar în Ilfov este Hubert Thuma (PNL).

La municipii situația este următoarea: Roman (Leonard Achiriloaiei – PNL), Moinești (Valentin Vieru – PNL), Râmnicu Vâlcea (Mircia Gutău – PER, dar se zvonește că se va transfera la PSD, în 2024), Galați (Ionuț Pucheanu – PSD), Câmpina (independent, dar fost primar PNL) și Buzău (Constantin Toma – PSD).

Așadar, la consilii județene și primării de municipii, aceste premii jenante au fost direcționate către oameni din PSD și PNL.

Acest premiu cu „etichetă europeană” cu care Galațiul nu are nicio treabă, pentru că nu are mare lucru în comun cu respectarea celor 12 principii enunțate de Consiliul Europei, nu înseamnă absolut nimic pentru Galați, pentru cetățenii Galațiului.

Premiul nu le va schimba cu absolut nimic în bine viața gălățenilor, nu va atrage fonduri europene, ci este folositor doar administrației Pucheanu care, cu ajutorul imensului său aparat de propagandă extins și peste presa locală, a avut grijă să se laude că uite cât de performantă este din moment ce primește încă un premiu pe cât de inutil, pe-atât de mincinos.


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

2 commentsOn Istoria premiului mincinos și inutil primit de Primăria Galați pe linie PSD, chipurile, cu girul Consiliului Europei

  • Ce să-i faci? Până și Consiliul Europei este plin de psd-isti🤣. Propun să-l boicotăm.

  • O frectie politica de genul „hai sa ne laudam intre noi”, o basina care prinde doar la cei cu IQ-ul de scoala profesionala sau nici macar atit.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu