Iată că o glumă bună de spus la pescuit a fost luată în serios de Primăria Galați, care chiar crede că municipiul Galați ar putea revendica titlul de „Destinația anului 2022”.
Asta ca și cum dintre toate municipiile mari din țară, cu obiective și potențial turistic ridicat, Galațiul ar fi miezul miezului, cu trei clase peste Brașov, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu etc.
Și cum goana după diplome inutile a fost dintotdeauna apanajul mediocrilor, Primăria Galați a găsit oportunitatea pentru a se umple de ridicol înscriindu-se la concursul „Destinația anului 2022”.
Participarea la acest concurs nu este gratuită, după cum precizează chiar organizatorii.
Astfel, Reprezentantul (Primăria Galați) trebuie să achite suma de 5000 de lei reprezentând taxa de participare și promovare.
Apoi „Reprezentantul” se angajează ca, în cazul calificării în Finala Etapei Naționale, să asigure echipei „Destinația Anului” ghidare și acces gratuit pentru filmări în vederea promovării Destinației (a orașului propriu-zis).
Ce vor primi municipiile înscrise în competiție (inclusiv Galațiul) de acești bani?
Păi o spun tot organizatorii, pe site-ul concursului:
„Toate Destinațiile (municipiile – n. red.) participante eligibile vor beneficia de un pachet de promovare constând în:
– Realizarea paginii web www.destinatiaanului.ro pe baza informațiilor din formularul de înscriere.
– Menționare într-un comunicat de presă Destinația Anului despre finaliști și dreptul de a folosi logo-ul „Finalist Destinația Anului 2022” în materiale de comunicare timp de 3 ani.
– Șase postări dedicate pe Facebook pe parcursul anului 2022″.
Uau, ce tare!
Adică dai matale, ca primărie, 5.000 de lei și primești dreptul de a participa la un concurs de masat laba la urs.
Și asta nu e tot.
Dacă ai norocul să te voteze lumea (aici depinde cât de mulți cetățeni reușești să mobilizezi să îți dea like) și o să ajungi în finală, trebuie să știi că o să poți folosi un logo care va atesta faptul că ai fost în această finală și, mare atenție!, vei beneficia „din partea firmei” de nu mai puțin de 6 postări pe Facebook care cu siguranță te vor face mai cunoscut și mai atractiv ca oraș decât Viena sau Barcelona.
Acum se naște întrebarea: de ce s-a înscris Primăria Galați în acest concurs?
Adică, stați puțin, chiar crede cineva din Primăria Galați că Galațiul este într-adevăr cea mai tare destinație din România, în anul 2022?
Da, cu siguranță da, că altfel de ce s-ar mai înscrie cineva la un concurs dacă nu crede în… miza concursului?
Cu alte cuvinte, Galațiul, un oraș în care încă se simte damful industrializării, chiar ar reprezenta o atracție turistică și o destinație excelentă pentru cei care ar vrea să pună de-un city break de pomină.
Așa o fi, nu zicem nu, dar nu credeți că ar fi trebuit să fi aflat și gălățenii de ele până acum?
Primăria Galați a anunțat astăzi (vineri) pe contul său de Facebook faptul că a intrat în concursul „Destinația anului 2022” și i-a invitat (rugat) pe gălățeni să voteze Galațiul drept cea mai bună destinație.
„Haideți să alegem Galațiul cea mai frumoasă destinație din țară!”,
a implorat Primăria Galați pe contul său de Facebook, postarea strângând zeci de comentarii ironice de la gălățeni.
Ok, să presupunem că vor apărea 100, 2.000 sau 30.000 de gălățeni (și nu numai) care vor intra pe site-ul concursului și vor vota Galațiul.
Mergem mai departe și presupunem că Galațiul va câștiga această competiție cu ajutorul trollilor PSD, care pot fi găsiți în special pe paginile de Facebook ale lui Pucheanu și Fotea.
Întrebarea este: Galațiul chiar este o destinație turistică care nu trebuie ratată sau e doar un municipiu banal unde cu chiu cu vai ai ce vedea (vizita)?
Și crede cineva că vreun român din Craiova, Brașov, Constanța sau Botoșani va veni să viziteze Galațiul doar pentru că a auzit/citit că Galați a fost desemnat Destinația anului 2022 de niște băieți cu „spirit organizatoric”?
Organizatorii concursului sunt de înțeles pentru că probabil privesc această competiție ca pe un business.
Bravo lor, dacă găsesc suficienți fraieri ca să își scoată pârleala pe spatele și pe dorința lor de parvenire.
Sunt mulți pe lumea asta disperați să colecționeze titluri, diplome și medalii inutile.
Și le pun pe pereți și apoi se laudă degeaba cu ele.