Tipic miticilor din politica de Covurlui, primarul Galațiului și cel al Brăilei nu reușesc să bată palma pentru asocierea celor 2 orașe, pentru că fiecare vrea să fie deasupra celuilalt în viitoarea construcție administrativă.
Te-ai aștepta de la niște primari tineri, de 36 de ani (Ionuț Pucheanu – Galați) și de 43 de ani (Marian Dragomir – Brăila), să fie preocupați mai mult „să facă lucruri”, nu să încerce să iasă unul deasupra celuilalt.
Însă, realitatea ne dovedește că atât Pucheanu cât și Dragomir nu sunt primari în adevăratul sens al cuvântului, dedicați comunității care i-a trimis în funcțiile pe care le ocupă acum.
Actualii primari ai Galațiului și Brăilei sunt doar niște puști cu tupeu în politica autohtonă, plini de sine, care cred că lumea începe cu ei.
Pucheanu și Dragomir au un comportament deplasat din simplul motiv că ei au ars etapele până să ajungă primari. Niciunul nu a făcut nimic notabil în comunitate (Galați, respectiv Brăila) încât să merite să fie ales primar. Ambii au ajuns primari doar grație faptului că au fost susținuți de partid, adică de PSD. Și o coadă de mătură ar fi ajuns primar în aceste două orașe uitate parcă de Dumnezeu, dacă ar fi candidat din partea PSD.
Mult promisa asociere dintre Galați și Brăila, menită să ducă la dezvoltarea celor două orașe, pare că s-a împotmolit definitiv și irevocabil. De doi ani de zile se tot bătea pasul pe loc, însă ultimele declarații făcute de cei doi primari sună a ușă trântită în nas. A capăt de linie.
Dragomir de la Brăila l-a acuzat public pe Pucheanu de la Galați
Primul care a ieșit la rampă a fost primarul Brăilei, Marian Dragomir, care l-a acuzat public pe Pucheanu că din cauza lui nu s-a realizat alianța dintre Galați și Brăila.
“La Brăila nu avem niciun impediment. Nu facem asocierea pentru că nu putem să semnăm doar noi singuri. Pot doar să vă confirm că primarul Galațiului și PSD Galați nu își doresc asocierea. Cred ca cel mai elegant ar fi sa îl întrebați chiar pe dânsul (n.r. – primarul Pucheanu). Noi suntem dispuși să semnăm și mâine. Nu a răspuns direct că nu vrea, dar a rămas acea discuție legată de sediu. Dânșii doresc ca sediul să fie la Galati, acesta este motivul”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir, pentru debraila.ro.
O declarație cel puțin neelegantă din partea primarului Dragomir, căci e greu să te mai asociezi cu cineva după ce i-ai dat o palmă după ceafă în public.
Pucheanu spune că vrea ca sediul să fie la Galați. Asta era problema!
Primarul Ionuț Pucheanu a reacționat astăzi (miercuri), după ședința Consiliului Local, când a întărit presupunerile noastre conform cărora neînțelegerile sunt cauzate de felul în care sunt împărțite funcțiile și privilegiile în viitoarea alianță (asociere) dintre Galați și Brăila.
“Am văzut că prinde foarte bine la Brăila campania legată de ”dihotomia” asta dintre Galați și Brăila. Nu am să dau curs unui astfel de demers sau eventual subiect de presă. Eu știu foarte bine ce am discutat, ce am spus. Așa mi se pare corect. Dacă domnul primar de la Brăila ne indică locația dintre Galați și Brăila unde poate funcționa sediul acestei asocieri, cu dragă inimă promit că ne vom da peste cap. Noi am propus ca până să fie construit viitorul sediu între Galați și Brăila, asocierea să funcționeze la Galați, unde, de mai bine de doi ani de zile, ținem o casă, un spațiu care ar putea deservi această asociere (pe strada Gării – n.r.). Când s-au împotmolit negocierile? De prea multă vreme!”, a declarat primarul Pucheanu.
Așadar, dacă vă vine să credeți una ca asta, Galațiul și Brăila nu pun umărul pentru o eventuală asociere după modelul Alianței Vestului pentru că nu reușesc să se înțeleagă în legătură cu sediul: la Galați sau la Brăila? Apoi, atât brăilenii cât și gălățenii ar vrea ca ei să dea viitorul director al asociației. Funcțiile, privilegiile și cașcavalul – astea sunt chestiile care îi interesează pe PSD-iștii care conduc cele două orașe (Galați și Brăila) de 28 de ani încoace, și nimeni nu pare dispus să cedeze nimic de la el pentru ca lucrurile, în sfârșit, să înceapă să se miște și în această zonă defavorizată a României.
Dacă vrei ca în Galați să mai existe jurnaliști independenți, poți ajuta Alternativa – Jurnalism fără mogul să continue! Află cum.