Gălățeni umiliți la festivalul rock plătit cu 100.000 de euro din bani publici. Bătaie de joc până și pe drumul către toaletă

In Divertismind, ImpoziTaxe, Local

Administrația Pucheanu și-a făcut parcă un obicei din a organiza diverse festivaluri pe mulți bani, fără să dea dovadă de transparență, să afle gălățenii pe ce anume au fost cheltuiți banii. Cel mai recent exemplu, festivalul rock din 2021, de la Galați, un festival bine-venit, cu trupe care au cântat bine (oamenii și-au făcut datoria față de fani), dar care la capitolul organizare a rămas repetent.

Primăria Galați, cea care a alocat 100.000 de euro pentru organizarea Danube Rock Sounds 2021, pentru trei zile de festival.

Intrarea nu a fost gratuită la acest festival rock, un bilet pentru o seară având prețul de 54 de lei (nici acum nu am aflat câte bilete s-au vândut și câte invitații au fost date la acest festival rock – vezi articol mai jos).

Tăcere și suspiciuni de evaziune fiscală cu privire la biletele vândute la festivalul rock din Galați. Primăria Galați a alocat 100.000 de euro pentru acest festival

Au fost și abonamente pentru cele 3 seri – 108 lei de persoană.

În general, trupele care au urcat pe scena festivalului rock din Galați și-au făcut treaba și i-au mulțumit pe cei prezenți, după cum a remarcat colegul Mihai Angheluță Jr. care a mers la concerte (vezi articolul mai jos).

A doua seară de Danube Rock a marcat, la Galați, apogeul formațiilor Estului muzical românesc | GALERIE FOTO & VIDEO

Problemele au apărut la organizare, respectul pentru plătitorii de bilete tinzând vertiginos către zero.

Primăria Galați, sponsorul evenimentului, cea care a alocat 100.000 de euro pentru acest festival, nu a fost preocupată de asigurarea unui minimum de confort pentru cetățenii care au venit pe banii lor plătiți la intrare (vezi articol mai jos).

Jaf pe față la festivalul rock din Galați. Primăria alocă 500.000 de lei, biletul va costa 54 de lei/zi și nu va veni nicio trupă rock din străinătate

Oamenii au fost umiliți, batjocoriți inclusiv pe drumul către toaletă.

La Plaja Dunărea din Galați, unde s-a ținut festivalul, a fost doar o singură toaletă unde puteai să te speli pe mâini, unde puteau intra atât bărbați cât și femei.

Despre toaletele alea din plastic, infecte și care miros îngrozitor, nu are rost să discutăm.

Și s-a format coadă la această toaletă (vezi foto mai jos), de trebuia să te gândești cu 10-15 minute înainte să mergi la toaletă, să nu riști să te scapi pe tine.

Da, mai erau câteva toalete unde puteai să te speli pe mâini, dar ca să poți ajunge la ele trebuia să treci de niște aspersoare rotative (stropitori) pe care Primăria Galați (via Gospodărire Urbană) s-a gândit să le lase deschise fix în timpul concertelor (foto deschidere).

Nu aveai cum să scapi neudat dacă te încumetai să mergi către acel sector de toalete.

O bătaie de joc, evident, atâta timp cât iarba din zonă, care arată deplorabil după numai o lună și jumătate de la inaugurarea Plajei Dunărea, putea fi udată în timpul zilei, până la ora 17.30, când începea accesul spectatorilor la concert.

O să spună unii că acestea sunt chestiuni minore.

Or fi, dar ele spun spun multe despre respectul față de plătitorii de bilete, despre modul în care Primăria Galați înțelege să îi trateze pe cei care vin la un festival organizat din bani publici, în anul 2021.

Este încă o dovadă a „respectului” pe care Primăria Galați îl manifestă de ani de zile față de gălățeni.


Dacă vrei să sprijini financiar publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face dând click AICI. Sau mergi mai jos, spre contul nostru de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu