Gălățeni călătoreți, pregătiți-vă de mic trafic de frontieră! Trecerea RO-RO Isaccea – Orlovca devine operaţională

In National, NePriveste

Guvernul României a aprobat în luna aprilie o hotărâre privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri și marfă în regim de bac și pietonal, între localitățile Isaccea (România) și Orlovka (Cartal, raionul Reni din Ucraina). Hotărârea adoptată de Guvernul României prevede și deschiderea Biroului Vamal de Frontieră Isaccea. Așadar, ce nu merge la vama Giurgiulești – trecerea Prutului cu bacurile Viorel Ștefan-Navrom este băgat la Isaccea. Hai la traficul pietonal, băi cetățene votant, PSD dă mici și mic trafic de frontieră la tot poporul!

 Conform informațiilor furnizate de TOCpress, citate de publicația Bugeac (www.bugeac.net), în cel mult jumătate de an judeţul Tulcea, singurul judeţ de frontieră fără trecere de frontieră, va avea deschis un punct de trecere a frontierei cu Ucraina, după ce Guvernul României a aprobat o hotărâre în acest sens.

Punctul de trecere a frontierei va face legătura peste Dunăre, cu bacul, între Isaccea şi localitatea ucraineană Orlovka şi va fi deschis traficului pietonal, cu autovehicule şi tranzitului de mărfuri.

Activitatea se va realiza „în oglindă” de către firme private din România şi Ucraina, pe malul românesc al Dunării operatorul economic desemnat prin licitaţie pentru a realiza această trecere cu bacul fiind Navrom Bac Galaţi, firma care se ocupă şi de trecerea cu bacul peste Dunăre de la I.C. Brătianu – Galaţi. Cunoscătorii știu că licitația a fost una reușită pentru partidul de guvernământ, dat fiind că vicepremierul Viorel Ștefan este și acționar al firmei Navrom Bac Galați.

Punct de dezvoltare nu doar pentru oraşul Isaccea, ci şi pentru tot judeţul

Trecerea RO-RO între localităţile Isaccea (România) şi Orlovka (Ucraina) este un punct de dezvoltare important nu doar pentru oraşul Isaccea, ci şi pentru tot judeţul Tulcea. O spune chiar primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru: „Dezvoltarea este nu numai a localităţii noastre, Isaceea, ci este şi o dezvoltare a judeţului. Acolo unde există comerţ, există şi dezvoltare. Avem un centru de informare, astfel încât turiştii care vin dinspre partea ucraineană să poată fi informaţi despre mersul avioanelor, mersul trenurilor, importanţa turistică a zonei, a României, să aibă acces la Wi-Fi. Totodată, dorim să modernizăm şi piaţa din Isaccea, astfel încât cei din Ucraina să poată să vină să îşi desfacă produsele în partea românească. În afară de dezvoltarea aceasta economică să nu uităm şi legăturile istorice pe care le avem cu vecinii noştri de peste Dunăre şi cred că se vor reuni multe familii, care nu s-au văzut, poate, de zeci de ani”.

După realizarea investiţiilor în infrastructura de trecere a frontierei, atât pe malul românesc cât şi pe cel ucrainean şi după ce acest punct de trecere a frontierei va deveni operaţional, cetăţenii ucraineni vor putea intra în România pe la Isaccea fără viză şi chiar fără paşaport, pe baza unui permis de trecere, dacă nu depăşesc 30 de kilometri de la graniţă. Peste această distanţă, de 30 de kilometri, se poate trece tot fără viză, dar pe baza unui paşaport biometric.

Regulile vor fi valabile şi pentru cetăţenii români care vor vrea să intre în Ucraina.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu