În ultima ședință extrordinară, consilierilor li s-au băgat sub nas sume care au mai fost aprobate cu nici 10 zile mai devreme, dar crescute cu 50%. Și nimeni n-a avut nici măcar o întrebare de pus.
Niciunul dintre cei 12+3 consilieri de la PNL+PMP (față de 9+3 în mandatul precedent) nu s-a întrebat ce anume s-a modificat față de 24 septembrie, când s-a votat aceeași finanțare a „accesului la educație în mediul online în contextul crizei sanitare Covid-19 în unitățile de învățământ special din județul Galați” pe care au votat-o și consilierii de dinaintea lor chiar înainte de a-și finaliza mandatul.
Ba încă unul dintre consilierii PNL a găsit motiv și pentru niște laude vizavi de proiect și „scriitorii” săi, ca și cum Fotea și funcționarii pe care îi conduce n-ar fi plătiți – și gras chiar – pentru timpul prețios în care plimbă hârtiile printre mape…
Pe scurt, este vorba despre aprobarea depunerii în vederea finanțării din fonduri europene a unui proiect prin care Consiliul Judeţean Galaţi vrea să cumpere 595 de tablete pentru elevi (cu abonament de internet inclus pentru 24 de luni), 44 de laptopuri, 39 de camere web, două proiectoare, două ecrane de proiecţie, şase table interactive şi patru routere wireless.
Ciudățenia este că, de la hotărârea din 24 septembrie până la cea din 3 noiembrie, suma totală a crescut de la 744 de mii de lei la 1,125 milioane de lei. Adică cu aproape 50% fără ca vreunul dintre noii consilieri județeni aleși să întrebe ce s-a schimbat de la ce au votat pe ultima sută de metri consilierii de dinaintea lor.
Totuși, într-o instituție cu un așa conducător genial și potent cum îi place președintelui de CJ Costel Fotea să se afișeze, este foarte interesant cum de trebuie să se muncească de două ori într-un loc.
Pe salariile alea cât dublul pe economie cel puțin, se pare că fie funcționarii Consiliului Județean conduși de Fotea nu știu să numere bine din prima, fie școlilor respective le-au mai crescut în două săptămâni câte un etaj sau poate chiar un corp pe de-a-ntregul.
Ce este cu astfel de diferențe, mai ales când e vorba de bani europeni?
Nu mai știu oamenii lui Fotea să numere câți elevi au școlile respective ori câți profesori s-au săturat să vină cu propriile laptopuri și camere web de acasă?
Că nu putem să credem că, în curtea pesedistului Costel Fotea se practică aranjarea cifrelor doar ca să se cheltuie mai mulți bani europeni din fondul de intervenție decât ar fi cazul….
Partea interesantă este că, după cum o spun chiar ei, unii dintre consilierii opoziției au încercat să-și găsească ei înșiși răspunsuri liniștitoare în loc să fie primii care să pună întrebări.
Ei, dacă dvs., cititorilor, vi se pare că doar 2% este diferența între cele două hotărâri pe care le-am discutat mai sus, înseamnă că poate ați ratat ocazia de a candida pe o listă de consilieri județeni. Și nu de oricare, ci una chiar de la opoziție!