Sălile de jocuri de noroc (păcănele, cazinouri, pariuri) și farmaciile merg ca unse în Galați. Unii s-ar putea grăbi să afirme că asta înseamnă că gălățenii au bani, din moment ce își permit să meargă să joace la cazinouri și păcănele.
Numai că nu este deloc așa. Și spunem asta pentru că Galațiul nu este Las Vegas, ca oamenii să vină la jocuri de noroc pentru că îi dă bogăția (plictiseala) afară din casă, adică din camera de hotel.
Gălățenii dau năvală în sălile de jocuri de noroc împinși de sărăcie și disperare. Și de prostie, dar asta e altă discuție.
Când o firmă oarecare reușește să facă profit anual 10 milioane de lei din jocuri de noroc (totul perfect legal, nimic de zis), înseamnă că ceva e în neregulă cu orașul ăsta. Că Galațiul a devenit un oraș al disperării.
SC Neidan SRL Galați. Așa se numește firma care a reușit să facă un profit brut de 10 milioane de lei din jocuri de noroc, în anul 2017. Iar anul trecut, în 2018, Neidan SRL Galați s-a clasat pe un loc fruntaș în Topul IMM-urilor din judeţul Galaţi, ocupând locul al III-lea la categoria întreprinderi mijlocii pe toate domeniile de activitate. În 2017, firma Neidan SRL a avut venituri totale de 23.222.162 de lei (aproximativ 5 milioane de euro).
Iar ca Neidan SRL sunt multe alte firme mai mici, tot de jocuri de noroc, care cu siguranță au făcut și fac în continuare profit frumos în Galați.
Denumirea “Neidan” vine de la numele patronului Dan Neicu (foto în centru). Puțină lume știe că Dan Neicu, 47 de ani, a fost ales consilier județean, în anul 2012, pe listele USL Galați. Neicu provenea din Partidul Conservator (al lui Eugen Durbacă) și a prins o poziție eligibilă pe lista pentru Consiliul Județean Galați. În toamna lui 2014, Dan Neicu a profitat de așa-numită ordonanță a traseiștilor, care nu sancționa migrația consilierilor de la un partid la altul, și a plecat la PNL Galați.
Cu aproape zero activitate în CJ Galați, Dan Neicu a demisionat din CJ Galați, în aprilie 2015. Neicu a renunțat la mandatul de consilier județean și s-a dedicat afacerilor, anticipând cumva faptul că tot mai mulți gălățeni se vor refugia în jocurile de noroc sperând într-o îmbogățire rapidă care să-i scoată din sărăcie.
Și în timp ce gălățenii și-au donat și ultimul leu la ruletă și/sau păcănele, patronii sălilor de jocuri de noroc, cum este cazul și fostului consilier județean Dan Neicu (PC și apoi PNL) au făcut profit consistent, chiar și de 10 milione de lei anual.
Sursa foto: Viața Liberă