Birocrația pe care primarul Ionuț Pucheanu a promis, la începutul mandatului, că o va reduce semnificativ a ajuns să sufoce la propriu Primăria Galați. O banală hârtie are nevoie de semnăturile a nu mai puțin de 5 angajați pentru a putea ieși pe poarta Primăriei Galați.
Actul pe care care îl prezentăm în facsimil, în poza de mai sus, nu este vreun document secret, esențial, de căpătâi, astfel încât să necesite trecerea prin 14 birouri de șefi, eventual să fie analizat de jumătate din funcționarii publici din Primăria Galați.
Nu, acest document este un banal act întocmit pe angajații Primăriei Galați ca să justifice acordarea Premiul Municipiului Galați uneia dintre fundațiile aflate în lunga listă a celor recompensate în 2019 cu acest premiu. O formalitate.
La finalul documentului aflăm însă și câți angajați din Primăria Galați „au lucrat” pentru ca această hârtie să fie în regulă. Cinci persoane și-au pus semnătura la finalul documentului, după cum urmează (de jos în sus):
1. Întocmit – Monica Băraru
2. Avizat juridic – Aurelian Ștefan
3. Șef Serviciu Serviciul Învățământ, Cultură, Turism, Sport, Culte, Sănătate și Evenimente – Anca Reves
4. Director Executiv Direcția Financiar Contabilitate – Ec. Rodica Câmpeanu
5. Director Executiv Direcția Relații Publice și Managementul Documentelor – Cristi Marian Ochiu.
Așadar, în Primăria Galați unul întocmește, altul citește, apoi vine cineva care avizează, după care totul se duce la un director executiv care pune și el deștu’, pentru ca în final documentul să ajungă la alt director executiv (Cristi Ochiu), care semnează și el că totul e în regulă.
E bine: 5 salarii grase date din bani publici pentru ca o banală hârtie să poată ieși din primărie.
Cei ce vor să sprijine financiar activitatea publicației Alternativa – Jurnalism fără mogul o pot face accesând acest link. Sau pot da click mai jos, pe contul nostru de Patreon, unde de asemenea pot face donații. Mulțumim de pe acum!
One commentOn Este nevoie de 5 semnături pentru ca o banală hârtie să iasă din Primăria Galați | FACSIMIL
Așa se întâmplă și cu contractele de furnizare, unde sunt și mai multe semnături (6-7). Motiv pentru care, câteodată, contractele stau și 1 săptămână până subt semnate. Din punct de vedere juridic reprezentantul legal este primarul, deci degeaba semnează 100 de persoane că tot el răspunde dacă este ceva.