Elevi de la CNMK Galați duși la terasă de profesorul lor după începerea anului școlar. Și barurile de fițe din centrul Galațiului au fost pline de elevi minori

In Local, NePriveste, Scoala, Sistemul

Imagini cu elevi de la Colegiul Național Mihai Kogălniceanu (CNMK) Galați la o terasă au fost făcute publice, pe Facebook, chiar de către un profesor al acestora. Elevii apar la masă, cu meniul în față, iar profesorul Cătălin Mogoș îi pozează mândru de el.

Unii elevi din Galați au început „foarte bine” anul: la terasă.

În ritmul ăsta s-ar putea ca peste 4 ani să termine liceul în patru labe, rupți de la atâtea sticle citite.

De exemplu, elevii de la CNMK Galați, un colegiu național unde lucrările de modernizare par să nu se mai termine (vezi mai jos articolul colegului Mihai Angheluță Jr.), au fost nevoiți să facă deschiderea anului școlar în Grădina Publică.

Ore ținute prin cămine sau online, festivități printre rulote. Ce a omis propaganda lingușirii edililor Galațiului la început de an școlar | GALERIE FOTO ȘI VIDEO

Și dacă tot au fost aduși în Grădina Publică, ceremonia de deschidere s-a încheiat triumfător… la cârciumă, cum îi stă bine românului, la una dintre terasele din zonă.

Elevii au fost pozați la masă, după care fotografiile au apărut „neblurate” pe contul de Facebook al lui Cătălin Mogoș, profesor de Biologie la CNMK Galați (stânga jos în foto).

La o bibliotecă nu i-ar invita nimeni pe elevi, pentru că acolo nu miroase a țigară, alcool și cafea.

Adevărul este că sunt nasoale bibliotecile. Râde lumea de tine dacă te vede ieșind dintr-o bibliotecă. Pe când dacă te vede ieșind de la terasă, parcă ești alt om. Ai valoare, ești boss, îi rupi pe toți pe genunchi!

Dar la cârciumă, la terase, observăm că până și profesorii se înghesuie să îi invite.

Aceeași situație a fost întâlnită, luni, 5 septembrie 2022, și la terasele de la Spicu și vizavi, la Romarta, chiar lângă sediul PSD Galați.

Într-un  video făcut public de un gălățean pe Facebook, zeci de minori stau pe scaune la terase, locuri unde se fumează și se consumă alcool, la scurt timp după ce anul școlar a fost deschis în mod oficial.

Redactare ulterioară: reamintim că Ordonanța nr. 5/2008 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun,  spune la articolul I punctul 7:

„Se interzice comercializarea produselor din tutun în unitățile economice situate în incinta și la o distanță mai mică de 50 metri față de orice punct de acces în spitale și unități de învățământ, cu excepția unităților de învățământ superior. Distanța se va măsura pe lungimea drumului public.”


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

27 commentsOn Elevi de la CNMK Galați duși la terasă de profesorul lor după începerea anului școlar. Și barurile de fițe din centrul Galațiului au fost pline de elevi minori

  • Celsia Dumitrașcu în fond è un articol foarte bun! Cit despre apropierea de elevi, după morala dumitale, totul e permis :mai tragi o dusca iei 10 in teza nu? Pai nu trăim în epoca prostilor? La asa logica o apropiere bună de elevi e și pedofilia, in orice caz logica ta de lgbt sau libertinaj è la moda, e era voastră… Probabil nu va dura mult ca orice trend… 😳🤔😂

  • Nesimțiților aveți 2 zile sa ștergeți postarea. Se vede copilul meu care e minor la masa. L-a recunoscut o vecina. Aveti grija, ca e caz penal. Va închid toată redacția de mincinoși.

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      1. Apelativul vă desconsideră din start. Mergeți la orice judecător citând „nesimțiților”, să vedem dacă vi-l acceptă ca solicitare corespunzătoare
      2. Arătați-ne copilul dv.fiindcă vecinii noștri nu au recunoscut niciunul dintre adolescenți, darămite al dv.Apropo, nu uitați să vă dclinați identitatea ca să știm cu ce părinte (1,2) avem de-a face dacă într-adevăr sunteți părintele vreunui copil în general și al vreunuia din poză în mod specific.
      3. Ne-am bucura să ne precizați care anume copil este al dv., cu atât mai mult minor, în condițile în care toți ceilalți comentatori se prevalează de vârsta pretins majoră a protagoniștilor din ilustrație.
      4. Să ne precizați ce anume mințim noi: că sunt copii minori la o masă într-o crâșmă cu profesorul lor de mânuță sau că avem de-a face cu o crâmă transformată de un profesor în salaă de curs pentru niște copii minori? 🙂
      5. De ce am avea doar două zile să ștergem postarea? Că nu ne ia mai mult de două secunde. 🙂
      Înainte să comentați ca la ușa cortului, gândiți-vă că noi am luat pozele de pe contul d-lui prof. C. Mogoș, cont public cu poze publice. Dacă nu aveți o problemă cu dumnealui și postările sale, pe noi puteți să ne căutați la altă masă. Mult succes!

      • Tragind linie, doamna are dreptate, nu aveti dreptul legal de a publica fotografia unui minor fara acceptul parintilor/tutorilor. Si daca tot cautati in lege chestia asta (pe care se pare ca nu o stiati), poate ajungeti sa cititi si Codul Civil, art.73.

  • Exagerati. Poza cu bauturi alcoolice va rog.

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      Dar unde vedeți dv scris ceva despre băuturi alcoolice?

      • “ În ritmul ăsta s-ar putea ca peste 4 ani să termine liceul în patru labe, rupți de la atâtea sticle citite.” clar nu va referiti la sticlele de suc.
        Nu inteleg ce este in neregula faptul ca un diriginte/profesor a iesit in oras cu elevii, dupa festivitatea de deschidere a noului an scolar. Ce au facut asa rau ? Au baut un suc? O limonada? Este gresit ca un diriginte doreste sa aiba o legatura mai stransa cu elevii?
        Acesta nu este un articol este o bataie de joc, mai bine cautati un subiect despre care chiar sa scrieti un articol, inteleg ca un articol care contine elevi minori, “carciumi” si care face referire la consumul de alcool pare a fi un “articol interesant”. Pacat insa ca de la o poza in care elevii cel mai probabil isi asteapta sucul trebuie sa ajungeti la pareri precum ca nu vor termina liceul de la atatea sticle citite.
        Din poza postata nu mi se pare ca locatia respectiva este o carciuma, in care elevii ar fi inconjurati de miros de tigari si de alcool.

        • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

          Ceea ce vi se pare dv. nu este obligatoriu și realitatea. În aceeași ordine de idei, pe logică dv., nu înțelegem de ce Primaria n-ar accesa fonduri UE că să renoveze cârciumile, crâșmele, restaurantele, barurile, terasele cu mici etc., nu școlile. S-ar bucura și HORECA după atâta pandemie… Ce atâta școală?… 🤣

  • Ati ramas fara material pentru articole?🤣

  • Domnilor de la Alternativa/FaraMogul, vad ca mi-ati sters comentariul (decent, zic eu) in care va indemnam sa cititi Codul Civil. Asta va descalifica, va alatura fix linga cei pe care pretindeti ca ii combateti pe site-ul asta. Stiti voi care, cei fara morala.

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      Noi nu ștergem niciun comentariu, ba, dimpotrivă, după ce le publicăm, dacă merită, le și răspundem. La ce articole din CP vă referiți anume?

      • Da, acum vad comentariul/comentariile. Am sa dau vina pe browser si cache-ul sau, iar voua am sa va multumesc pentru ca nu stergeti niciun comentariu 😉

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      Vedeți că, dacă mai citiți și contextul din legislație, se referă la viața privată, intimă. Nu cea afișată în văzul lumii, pe FB. Spor la citit și, mai ales, înțeles.

      • … probabil un avocat/magistrat poate lamuri cel mai bine cine dintre noi are dreptate vis-a-vis de publicarea fotografiilor cu minori fara acceptul printilor/tutorilor acestora.
        Asta daca https://duckduckgo.com/?q=publicare+fotografii+minori&ia=web nu este suficient pentru un arbitraj.

        • Stați puțin. D-voastră cred că ne confundați cu dl. profesor Mogoș. Este foarte important să reținem faptul că dl. profesor a făcut publice poze cu elevi (minori sau nu) de la CNMK pe contul său de Facebook, un cont public, iar noi de-acolo am preluat poza cu indicarea sursei. După cum se observă și din articol noi am blurat fața elevilor tocmai pentru a-i proteja, deși poza era publică deja de 2 zile. Dl. profesor este cel care nu i-a protejat pe elevi și i-a expus în spațiul public ca să îi vadă toată lumea. Așa că dacă aveți ceva cu noi, ne putem găsi și în instanță, nu este o problemă, dar avem impresia că ați greșit destinatarul. Numai bine.

  • Jenant articol! Păcat, am citit multe din articolele dvs și chiar m-am bucurat că încă mai există presa liberă și cineva spune inca lucrurilor pe nume. Ceea ce vad aici însă se încadrează într-o altă patologie: cea a frustraților care aruncă cu pietre în profesori, din motive necunoscute noua. Mi-aș dori să aibă toți elevii profesori dispuși să se apropie de ei( chiar și la o terasa).

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      Unii poate ar dori să aibă profesori/profesoare care să se apropie de ei și la discotecă, și la salonul de masaj, poate și la plajă la nudiști. Dar nu înseamnă că tot ce-și doresc niste loaze și/sau analfabeți funcționali sau pur și simplu rătăciți între punctele cardinale ale conduitei pedagogice trebuie sa se și împlinească.

  • Domnu Jurnalist, lăsați-va de meserie. Poate alții se descurca mai bine. Furați curent grav.

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      În afară de un mic și josnic atac la persoană, ceva concret, vizavi de cele din conținutul articolului, aveți?

  • Domnul profesor a identificat o metodă de a fi pe placul adolescenților. In ziua de azi trebuie sa tii pasul cu evoluția societății. In schimb, condamn modul în care jurnalistul a scris articolul. Cred ca la scoala de jurnalism nu l.au invatat cum sa scrie un articol care „sa prinda”. Jignitor in modul in care a scris articolul.

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      Societatea românească, așa cum este ea, a evoluat măcar cât să interzică comercializarea alcoolului și țigărilor la mai puțin de 500 m de școală.Dar probabil că dv ați rămas mult în urmă…

  • Un articol de doi bani care e atât de josnic încât mă întreb cum de puteți trece drept jurnalist. Ca elev și eu am fost alături de profesori la pizzerii sau restaurante și n-am terminat liceul în patru labe. Ba chiar am făcut și o facultate. Și nu la distanță, cum mă gândesc că ați insinua. Frustrările personale nu trebuie sa devină material pseudojurnalistic.

    • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

      Și cu regula aia că alcoolul și țigările nu se vând la mai puțin de 500 m de școală cum rămâne? Acum duc profesorii elevii la cârciumă direct? Probabil n-ați terminat liceul în patru labe dar neuronii activi i-ați numărat?

      • Se vede ca aceasta stire e facuta din simpla frustrare si fara pic de profesionalism. In primul rand unde se vad tigari sau alcool la masa? Dumneata ai tras concluzia ca merg sa fumeze si sa bea sau cel putin ca profesorul incurajaza asta. Doi la mana, de unde stii ca nu sunt la mai mult de 500 metrii de scoala? Daca tot se trag concluzii de genul acesta putem si noi, cititorii, sa tragem concluzia ca jurnalistul care a scris aceasta “capodopera” este doar un fost tocilar, trist, care acum isi varsa frustrarile pe cei care mai vor sa se simta si bine nu sa stea numai cu nasul in carti…

        • Mihai ANGHELUȚĂ, Jr.

          Păi, tomcai aceasta este ideea simplă, pe care tot încercați s-o evitați făcând rizibile contorsiuni de logică: dacă interzicem comercializarea de țigări și alcool la mai puțin de 500 m de școală, la ce bună această restricție când permitem profesorului să ducă el însuși elevii la nici 5 metri de astfel de locuri? Este exact precum unii s-ar declara familiști fiindcă nu-și trișează nevasta decât cu dădaca copiiilor…

  • …Vai domnule „ce de mai” puritani indignati. Cine ti-a dat voie „cremenalule” sa-mi pozezi odorul la mansete ? Puskeria te manance !! Zi-le Mihaita tata ! La LMK aidoma oricarui SRL vanzator de diplome „concordia” conteaza ( Ilici Iliescu cetire )

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu