PSD Galați plantează de ani de zile în funcții publice indivizi pe care nu îi ajută CV-ul și care nu au nicio legătură cu instituția pe care ajung să o conducă datorită Partidului.
După Costel Gafton (finul primarului Ionuț Pucheanu), care a ajuns director comercial la Piețe Galați, fără concurs, în data de 4 august 2021, o altă numire a stricat aerul în municipiul Galați.
Tânărul Igor Bejan, 36 de ani, absolvent de Drept la Universitatea particulară Danubius Galați, a devenit peste noapte cel mai potrivit om pentru a fi director la Calorgal. Aceasta deși Bejan nu are tangențe cu termoficarea.
Administrația Pucheanu, care se dovedește tot mai ticăloasă pe zi ce trece, l-a plantat pe Igor Bejan la Calorgal, cu un salariu de 10.000 de lei net lunar, ca să gestioneze dezastrul.
SC Calorgal (fostă Apaterm), societate alimentată din bani publici, mai are în momentul de față doar câteva școli generale și câteva blocuri sociale pe care le alimentează cu energie termică, după ce chiar primarul Ionuț Pucheanu a pus cruce, în 2017, sistemului centralizat de încălzire a orașului.
Am discutat, vineri, cu Igor Bejan (vezi articolul mai jos).
Și i-am adresat câteva întrebări cu privire la numirea lui în fruntea Calorgal Galați.
Igor Bejan a răspuns la primele întrebări, după care a refuzat să vină cu amănunte.
Asta deși întrebările erau simple, care nu necesitau verificări suplimentare.
În mod normal, răspunsurile ar fi putut fi formulate rapid.
Noi l-am așteptat 48 de ore pe Igor Bejan, dar el nu a mai revenit cu răspunsuri, asta deși sistemul de mesagerie ne semnalizează că a văzut întrebările noastre.
Reamintim că, conform CV-ului său actualizat în luna mai 2021, noul director interimar la Calorgal Galați, Igor Bejan, a fost, pe rând, director la Casa de Cultură a Studenților, vicepreședinte la Fundația Andreiana Juventus, director la Parcul de Soft și acum director la Calorgal. (vezi foto mai jos):
1. Consilier artistic la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați (iunie 2007 – februarie 2010) – în cotidianul Adevărul de Galați a apărut știrea conform căreia Igor Bejan a fost, de fapt, director de marketing la Teatrul Dramatic.
2. Director adjunct la Casa de Cultură a Studenților Galați (iulie 2013 – noiembrie 2017)
3. Vicepreședinte al Consiliului Director al Fundației Andreiana Juventus (ianuarie 2017 – prezent) – o fundație aflată în subordinea Primăriei Galați.
4. Director general la Casa de Cultură a Studenților Galați (noiembrie 2017 – noiembrie 2019)
5. Administrator la Parcul de Soft Galați (martie 2018 – prezent, adică luna mai 2021)
6. Din nou, director adjunct la Casa de Cultură a Studenților Galați (noiembrie 2019 – prezent, adică luna mai 2021)
7. Membru al Consiliului de Administrație al Parc Industrial Galați (februarie 2021 – aprilie 2021) – societate aflată în subordinea Consiliului Local Galați.
8. Director general interimar Calorgal Galați, fostă Apaterm (numit pe 1 septembrie 2021, adică acum 4 zile).
Iată mai jos dialogul purtat, vineri, cu noul director al Calorgal Galați, Igor Bejan, amic cu primarul Ionuț Pucheanu de pe vremea când ambii erau la organizația de tineret a PSD Galați.
Iulian Grosu: Am parcurs CV-ul d-voastră (al lui Igor Bejan – n.red.). Dar nu văd nicăieri ce legătură aveți d-voastră cu termoficarea, că nu aveți studii de specialitate pentru această ramură. Ce anume vă recomandă pentru postul de director la Calorgal, că observ că sunteți specializat în graphic design. Ați fost și pe la Teatrul Muzical, la Casa de Cultură a Studenților, la Parcul de Soft și acum la Calorgal (peste tot doar în funcțiile de șef, director adjunct sau director general). Cum explicați acest parcurs profesional care pare să vină pe linie de partid (PSD)?
Igor Bejan: Am fost selectat pentru un mandat provizoriu din rândul membrilor C.A. cunoscând activitatea societății Calorgal, iar experiența conducerii unei instituții publice dar și a unei societăți, cred că a reprezentat un plus. Am fost angajat al Teatrului Dramatic (nu la Teatrul Muzical), dar nu era o funcție de conducere. Casa de Cultură a Studenților și Parcul de Soft au venit oarecum nativ, având in vedere experiența in organizare de evenimente și pasiunea pentru web design, programare și marketing.
Iulian Grosu: Dar e ciudat. Mai întâi, finul Gafton a fost numit la Piețe (fără concurs), acum d-voastră, ambii apropiați ai primarului Pucheanu, de pe vremea TSD.
Igor Bejan: Nu îmi permit să comentez fondul altor numiri. Îmi pare rău, nu o fac nici în spațiul public și nici în privat! Îmi văd de treaba mea, am destulă!
Iulian Grosu: Dar nu v-am propus să comentați aceste lucruri. A fost doar o constatare a mea pe care am vrut să v-o împărtășesc. Dar mai am o întrebare: dacă tot sunteți atât de priceput la design, de ce nu ați urmat o carieră de succes în mediul privat? Că de vreo 12-13 ani încoace, conform CV-ului d-voastră, aveți funcții la stat, toate ca șef/director la instituții branșate la banul public? Este o contradicție în termeni: pe de o parte spuneți că sunteți competent, dar cu toate astea în ultimii 13 ani ați avut doar joburi obținute pe linie de partid (în cazul de față PSD).
Igor Bejan: În web design lucrez și acum, deseori mă prinde ora 12 noaptea tot la PC. Nu am spus că am renunțat. Industria asta are și suișuri și coborâri. Iar referitor la lucrul de zi cu zi, chiar îmi place ceea ce fac. Este pasionant și uneori palpitant, să știți. Nu știu dacă răspunsul la ultima întrebare face subiectul interviului, dar am răspuns.
Iulian Grosu: Important nu este să îmi răspundeți mie neapărat, ci oamenilor care vor citi articolul. Și nu sunt puțini, vă asigur. Eu voi cuprinde răspunsurile d-voastră în articol, căci așa este corect, alături de opiniile mele în legătură cu numirea d-voastră. Vă salut și sper să ne răspundeți și cu altă ocazie, când situația o va impune. Am să public astăzi (vineri, 3 septembrie 2021 – n.red.) articolul cu numirea d-voastră, iar interviul pe care l-am realizat pe această cale am să îl postez sâmbătă sau duminică, vă garantez acest lucru, pentru că ar ieși prea lung. Am să anunț însă că am discutat cu d-voastră și o să revin cu punctul d-voastră de vedere. V-aș mai adresa, însă, 2-3 întrebări, dacă aveți timp să răspundeți.
Igor Bejan: Nu aș vrea să par needucat (…), o să vă răspund cu alte ocazii, oricând aveți nedumeriri.
Iulian Grosu: Ok, vă salut. Eu am să vă las întrebările aici și îmi puteți răspunde și mai pe seară sau mâine până la prânz, când aveți timp, ca să le pot insera în articolul care va cuprinde punctul d-voastră de vedere cu privire la cariera profesională (în mare parte datorată PSD) și a numirii recente la Calorgal.
Întrebări:
1. Ce contracte a avut firma d-voastră IgnoreDesign cu statul, cu firmele din subordinea Primăriei Galați? Spuneți-ne numele firmelor și sumele, unde este cazul.
2. Între 2008-2021, au fost perioade când ați avut simultan și câte 2-3 joburi la diferite societăți din subordinea Primăriei Galați (la Casa Studenților, la Parcul de Soft, Parc Industrial) plus activitatea d-voastră la firma privată IgnoreDesign. Cum ați reușit să vă îndepliniți sarcinile de serviciu pentru care erați remunerat din bani publici?
3. Considerați că funcțiile pe care le-ați ocupat în ultimii ani, la stat, au fost obținute datorită apartenenței d-voastră la PSD Galați și a amiciției cu dl. primar Ionuț Pucheanu pe care l-ați lăudat în campania pentru alegerile locale din iunie 2016?
4. Mai sunteți acționar acum la IgnoreDesign?
5. Sunteți absolvent de Drept. Ce legătură are pregătirea d-voastră profesională cu Calorgal, cu termoficarea?
Iulian Grosu: Vă mulțumesc. Aștept răspunsurile d-voastră până duminică la prânz, când aveți timp, ca să le pot cuprinde în articol. În articolul pe care îl voi publica în curând (vineri, 3 septembrie 2021 – n.red.), cu privire la numirea d-voastră la Calorgal, am să dau doar un scurt citat din ceea ce am discutat și o să precizez că voi reveni pe larg, sâmbătă sau duminică, cu punctul d-voastră de vedere. Vă salut. P.S.: Dacă considerați că trebuie să spuneți și alte lucruri pe care eu nu le-am adus în discuție și care vi se par relevante în context, vă rog să mi le lăsați aici și le voi cuprinde și pe acestea în articol.
Igor Bejan: Bun, am urmărit succint setul de întrebări, sună mai mult a interogatoriu decât a interviu. As dori să vă răspund săptămâna viitoare, în tihnă, pentru a le detalia corect și neinterpretabil. Cred că pentru articolul de weekend am răspuns. Sper să fie ok și pentru dumneavoastră. Vă mulțumesc.
Iulian Grosu: Nu este deloc un interogatoriu, că nu sunteți acuzat de nimic. Dar aș fi vrut să vă faceți timp să răspundeți până duminică, la prânz, și la întrebările pe care vi le-am adresat ulterior dialogului nostru (le găsiți mai sus). Sunt niște întrebări simple, nimic complicat. Eu oricum am să scriu articolul cu punctul d-voastră de vedere, atât cât ați răspuns, că am promis acest lucru în articolul pe care tocmai l-am publicat (vineri – n. red.). Dar să știți că am să pun în articolul viitor și întrebările mele pe care vi le-am adresat și la care ați precizat că veți răspunde săptămâna viitoare. Asta deși nu erau cine știe ce întrebări. Erau întrebări legate de apartenența la partid, de contractele firmei d-voastră, chestiuni pe care ar trebui să le știți rapid. Cum doriți. Eu încă aștept răspuns la întrebările pe care vi le-am adresat, până duminică la prânz. Vă salut.
Iulian Grosu (duminică, ora 13.34): Bună ziua. Aștept răspunsurile d-voastră, altfel o să public articolul fără punctul d-voastră de vedere la întrebările pe care vi le-am adresat vineri. Mulțumesc.
Sursa foto deschidere: contul de Facebook al lui Igor Bejan