După două săptămâni agitate în care s-au consumat două rânduri de alegeri (unul anulat de CCR) și un vot anti-sistem, exprimat în special împotriva partidelor-mamut PSD și PNL, românii au ajuns acum fix în punctul în care erau și înainte de a încerca să schimbe ceva prin votul lor. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, probabil cei mai huliți dintre români în urmă cu două săptămâni, sunt astăzi bine mersi în funcții. CCR și serviciile secrete știu de ce.
În urmă cu 2-3 săptămâni, Marcel Ciolacu era băgat până la gât în scandalul privind zborurile de lux plătite de Nordis.
Prins cu un noian de minciuni, Ciolacu a promis că va veni cu chitanțele alea care să ateste că și-a plătit zborurile efectuate la Nisa și Monaco cu un avion privat închiriat de Nordis.
Tot în urmă cu 2-3 săptămâni, revenea în spațiul public discuția cu privire la atribuirea vilei din Aviatorilor/86 președintelui României, Klaus Împăratul Iohannis, în reamenajarea căreia RAPPS băgase aproximativ 7 milioane de euro bani publici.
Și nu în ultimul rând, populația (nu toată, e drept) se arăta scârbită pe internet de prestația coaliției PSD-PNL, făcută împotriva firii, care a condus România în ultimii trei ani, din 2021 încoace.
Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro
RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100
Ce să mai, nemulțumirea plutea în aer înaintea votului din turul 1 la prezidențiale, iar românii i-au sancționat pe frații Ci-Ci (Ciolacu și Ciucă), care reprezentau partidele-sistem PSD, respectiv PNL.
A urmat și scrutinul de la parlamentare, ocazie cu care PSD, deși s-a clasat pe locul 1 ca număr de voturi, a obținut cel mai slab scor electoral din 1990 încoace (22,30%).
De asemenea, PNL a scăzut și el sub 15%, reușind să obțină numai 14,28% din totalul voturilor valabil exprimate.
Președintele Klaus Iohannis era pe picior plecare, pentru că i se terminau cele două mandate la Cotroceni, iar Marcel Ciolacu părea că va reveni la Buzău, în calitate de simplu deputat, după ce a fost ales pe listele PSD Buzău, la alegerile din 1 decembrie 2024.
Iată însă că cei doi pierzători huliți de români – Iohannis și Ciolacu – au căzut în picioare după revolta anto-sistem.
Decizia luată vineri de Curtea Constituțională din România (CCR) de a anula alegerile din turul 1 a avut drept consecință rămânerea la butoane a lui Iohannis și Ciolacu.
Cum-necum, „Sistemul” a avut grijă ca acești doi indivizi absolut antipatici și enervanți să își păstreze privilegiile, cel puțin o perioadă de timp.
Klaus Iohannis va rămâne la Cotroceni până când viitorul președinte ales (cel mai probabil în aprilie 2025) va depune jurământul, iar Marcel Ciolacu are toate șamsele să fie prim-ministru și în viitorul guvern format din PSD-PNL-UDMR-minorități.
Așadar, în plan politic, România se află în punctul în care se afla și înainte de turul 1, chiar dacă alegerile parlamentare au triplat scorul suveraniștilor, AUR, SOS România și POT având acum împreună 32,45%, față de 10% cât au avut în legislatura 2020-2024.
Dar blocul suveranist va rămâne izolat în viitorul Parlament, așa că triplarea scorului său electoral nu schimbă cu nimic datele problemei.
În concluzie, românii s-au revoltat degeaba la vot pentru că au rămas pe cap tot cu alde Iohannis, Ciolacu și PSD-PNL.
CCR și serviciile secrete care nu au mirosit deloc implicarea Rusiei în scrutinul din turul 1 la prezidențiale au vegheat ca alde Iohannis și Ciolacu să își păstreze funcțiile importante în stat cel puțin până la Paști.
3 commentsOn După două săptămâni de „revoltă” anti-sistem, românii s-au trezit pe cap tot cu Iohannis, Ciolacu și alianța PSD + PNL. România este în punctul în care se afla și înainte de turul 1, când lumea era profund nemulțumită de Marcel „Nordis” Ciolacu și de Klaus „Împăratul” Iohannis. În plus, viitorul guvern va fi format tot de coaliția toxică PSD + PNL
Și USR intră în categoria enumerată de tine. Poporul este scârbit de partidele care au guvernat țara timp de 10 ani. Ești pe sensul greșit al istoriei.
1) USR nu a fost la guvernare decât 8-9 luni (nu 10 ani), până când PNL a avut grijă să o facă să renunțe și să bată palma cu PSD. 2) Și USR a luat un scor slab la aceste alegeri parlamentare din 2024, din moment ce a adunat mai puține procente decât candidatul său, Elena Lasconi. Prin urmare, având numai 12,26%, USR nu poate negocia de pe poziții tari prezența într-un viitor guvern. 3) PSD a dat semne clare că nu vrea sub nicio formă să coopteze USR la guvernare (nu știm dacă și USR și-ar dori treaba asta), ceea ce înseamnă că vom avea un guvern condus de aceleași partide mult hulite, care de ani de zile refuză adevăratele reforme: PSD + PNL + UDMR… + miniorități.
In alea 8-9 luni, USR a aratat ca e tot din aluatul PSD-PNL-USR. O arata si acum, cu prisosinta. Asa ca eu sunt scirbit de tot blocul asta PSD-PNL-USR-UDMR auto-intitulat „pro-european”. Doar Bolojan are curaj sa spuna raspicat ceea ce vrem cu totii: reforma profunda a clasei politice, inlocuirea ciolacilor, puchenilor, raresilor, samd cu alti oameni alesi pe merit. Revenirea la votul uninominal, nu pe liste, ar fi prima schimbare care trebuie facuta.