Chiar dacă acum se află pe locul 1 în Liga 1 (după numai 4 etape), Oțelul Galați rămâne o echipă de pluton care în sezonul trecut nu a prins primele 6 locuri din play-off, așa cum a promis antrenorul Dorinel Munteanu (foto în stânga) la începutul sezonului.
Nu mai spunem că Oțelul s-a făcut de râs atunci când a pierdut finala Cupei României în fața unei echipe din Liga a 2-a, Corvinul Hunedoara.
Pe scurt, în mandatele mult lăudatului antrenor Dorinel Munteanu, Oțelul Galați nu a realizat mare lucru.
Nu a câștigat niciun trofeu, nu a prins un loc în play-off, nimic.
Da, Oțelul Galați a reușit două promovări succesive până în Liga 1, sub conducerea lui Dorinel Munteanu, dar aici s-a pus punct.
În schimb, salariul lui Dorinel Munteanu, de 16.000 de euro net/lună, potrivit Gazeta Sporturilor, este mai mare decât cel al antrenorului campioanei FCSB, Elias Charalambous (foto în dreapta), care încasează 15.000 de euro net lunar, conform declarațiilor făcute de patronul echipei, Gigi Becali, pentru Digisport. (vezi foto mai jos).
Adică antrenorul campioanei României are un salariu mai mic decât al unei echipe care în sezonul trecut nu s-a clasat nici măcar în primele 6 echipe.
Iar gălățenii aplaudă acest lucru, deși salariul lui Dorinel Munteanu este plătit și din banii lor, pentru că sunt bani publici la mijloc.
La FCSB sunt bani privați (banii lui Gigi Becali), pe când Oțelul primește numai în acest an (2024) suma de 8 milioane de lei (1,6 milioane de euro) de la Consiliul Local (CL) Galați, pe filiera Pucheanu-PSD.
Mai mult, deși FCSB este o entitate privată, se știe salariul antrenorului Charalambous: 15.000 de euro/lună.
Dar FCSB a câștigat titlul de campioană anul trecut, despre ce vorbim?
La Oțelul Galați, echipă care primește 8 milioane de lei bani publici, salariile sunt ținute la secret.
Antrenorul Dorinel Munteanu nu vrea să spună ce salariu are, nici soția lui, Paulina Mihailopol, nu știm câți bani câștigă lunar, în calitate de director economic, Babicu Munteanu tace și el, „ofițerii” de presă de la Oțelul (că, mai nou, s-au făcut toți „ofițeri”, au grade pe sub cămașă, nu mai sunt niște simpli PR-iști, niște banali scriitori de comunicate de presă) nu spun nimic pe marginea acestui subiect.
Este o tăcere mormântală la Oțelul Galați, iar gloata aplaudă și aprobă frenetic această tăcere pe marginea unui subiect de interes public, care ar trebui limpezit rapid.