„Doamna Zizi”, pupila lui Pucheanu din fruntea Spitalului de Psihiatrie, găsită în conflict de interese după ce și-a ajutat soțul să promoveze pe un post de economist în cadrul spitalului

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Galați, Doina Zizi Sandu (foto deschidere) a fost găsită în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce aceasta și-a sprijinit soțul să promoveze din funcția de referent în cea de economist, în cadrul spitalului menționat. „Doamna Zizi” urmează să fie judecată pentru conflict de interese, faptă care este pedepsită cu amendă penală sau închisoare până la 5 ani și cu interzicerea unor drepturi.

ANI a precizat prin intermediul unui comunicat de presă ce lege a încălcat managerul Doina Zizi Sandu atunci când s-a implicat personal semnând mai multe documente pentru promovarea soțului său, Adrian Sandu, în funcția de economist.

„Doina Zizi Sandu, în calitate de manager al Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galaţi, a aprobat şi semnat o serie de documente care au stat la baza schimbării funcţiei şi mutării în altă structură a soţului acesteia, angajat al spitalului.

Astfel, soţul persoanei evaluate a fost schimbat din funcţia de referent, în funcţia de economist şi a fost mutat din cadrul Serviciului Managementul Calităţii, la Serviciul resurse umane, normare, organizare şi salarizare (Serviciul R.U.N.O.S.). Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 178, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia «(2) Constituie conflict de interese: c) alte situaţii decât cele prevăzute la lit. a) şi b) în care managerul sau soţul/soţia, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a funcţiei de manager»”,

a precizat ANI (vezi foto mai jos).

Managerul Doina Zizi Sandu este pupila doctorului-deputat PSD Galați Aurel Nechita și, mai nou, a primarului Ionuț Pucheanu, care au susținut-o și o susțin în continuare în funcție.

La inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Psihiatrie Galați, eveniment care a avut loc luna trecută, în data de 8 iunie 2023 (vezi articolul mai jos), Pucheanu și dr. Nechita s-au întreținut amical cu „doamna Zizi” și au pozat bucuroși alături de aceasta, semn că fac parte din aceeași gașcă.

Festivism jenant cu mahări dubioși din sănătatea gălățeană, pe holurile Spitalului de Psihiatrie Galați. Pucheanu, dr. Nechita și d-na Zizi și-au arogat merite închipuite

Soțul „doamnei Zizi”, Adrian Sandu este pensionar special din M.A.I., după ce a lucrat ca polițist în cadrul Biroului Rutier Galați.

În anul 2022, Adrian Sandu a încasat, în total, din pensie suma de 108.516 lei, adică 9.043 de lei net lunar.

Lui Adrian Sandu nu i-a ajuns însă pensia specială de peste 9.000 de lei, așa că și-a găsit serviciu la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați, acolo unde soția lui, Doina Zizi Sandu, este mare manager.

Adrian Sandu a fost angajat mai întâi ca referent la spital, după  care, cu sprijinul soției-manager, a devenit economist, fiind transferat în cadrul Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare și Salarizare (RUNOS), având un salariu net lunar de 4.929 de lei net lunar.

În total, soțul d-nei Zizi a încasat, în 2022, suma de 9.043 lei (pensie specială) + 4.929 lei (salariu la spital) = 13.972 de lei net lunar.

Dar tot nu a întrecut-o pe soția lui, Doina Zizi Sandu, care, în calitate de manager al Spitalului de Psihiatrie Galați, a avut în anul 2022 un venit total de 196.681 de lei, adică 16.390 de lei net lunar, potrivit propriei sale declarații de avere (vezi foto mai jos).

În total, familia Sandu (Zizi și Adrian) a câștigat din pensie și din salariile de la spital 13.972 lei + 16.390 lei = 30.362 de lei net lunar (6.170 de euro net lunar), într-un oraș sărac ca Galațiul.

Dosarul pentru conflict de interese al managerului Doina Zizi Sandu urmează să ajungă pe rolul instanței de judecată.

Dacă va fi găsită vinovată pentru conflict de interese, „doamna Zizi” ar putea fi condamnată la amendă penală sau închisoare care poate ajunge până la 5 ani. Concomitent, se pot aplica și pedepse complementare cu interzicerea unor drepturi, cum ar fi acela de a fi ales sau de a funcționa într-o pozitie publică prin numire.


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version