Directorii Apă Canal Galați încasează „prime speciale” pentru că vin la serviciu. Directorul general: 147.000 de lei. Directorul tehnic: 129.000 de lei. Directoarea economică: 103.000 de lei. Ce spun cei de la Apă Canal

In ClientiCaptivi, Local, Politruci&Traseiste

Este jaf organizat din bani publici la Apă Canal Galați. Totul legal, acoperit de acte, de legi strâmbe, de îți vine să te gândești dacă nu cumva tu ești ăla tâmpit că întrebi cum este posibil ca directorii acestei societăți de tip monopol, unde statul este acționar 100%, să încaseze anual prime imense, „prime speciale” de peste 100.000 de lei net, pentru că vin la serviciu și își fac treaba pentru care oricum sunt plătiți.

Pe zi ce trece, oamenii ne scriu, ne sesizează măgăriile și furtul fără margini de la Apă Canal Galați.

Este bine că oamenii au încredere în noi și că nici ei (ca și noi) nu au fost anesteziați de dictatura PSD care a pus de vreo 30 de ani stăpânire pe Apă Canal Galați și, în general, pe tot ce mișcă în municipiul Galați.

Ideal ar fi ca și alte publicații, posturi TV din Galați să scrie despre jaful în formă continuată de la Apă Canal Galați (nu e musai să amintească numele Fără Mogul, deși noi tot timpul dăm link către alții când preluăm informații).

Important este ca acest subiect să ajungă la cât mai mulți gălățeni.

Știm că dați like & share la articolele noastre, și vă mulțumim pentru asta, dar de data asta vă rugăm să vă mobilizați și mai tare ca să afle oamenii cum sunt buzunăriți cu tupeu de cei care, la urma-urmei, prestează un serviciu public cum este cel de livrare a apei potabile.

După seria de articole în care am dezvăluit că directorul general al Apă Canal Galați, Gelu Stan (PSD) are un salariu net lunar de 24.660 de lei + pensie lunară de 9.322 de lei + venituri de la o asociație a navaliștilor de 5.221 de lei net lunar (în total 39.203 de lei net lunar = 7.900 de euro), oameni bine informați și bine intenționați, care s-au săturat să tot fie tâlhăriți la drumul mare, ne-au spus ce „prime speciale” au încasat directorii Apă Canal Galați.

Sumele sunt absolut halucinante, dar am întrebat oficial la Apă Canal Galați și ni s-a confirmat că aceste sume sunt corecte.

Vorbim despre primele speciale nete pe anul fiscal 2020, obținute în afara salariului lor, după cum urmează:

1. Directorul general Gelu Stan a încasat 147.000 de lei net anual (30.600 de euro), adică 12.250 de lei net lunar.

2. Directorul tehnic de producție Aurel Condurache a încasat 129.000 de lei net anual (26.800 de euro), adică 10.750 de lei net lunar.

3. Directorul economic Viviana Țanu a încasat 103.000 de lei net anual (21.500 de euro), adică 8.583 de lei net lunar.

4. Membrii Consiliului de Administrație (CA) au încasat fiecare câte 48.600 de lei net anual (10.125 de euro), adică 4.050 de lei net lunar.

Repetăm, sumele de mai sus sunt în afară de salariul lor lunar.

Important de știut este că numai directorii și membrii CA de la Apă Canal Galați au parte de astfel de „prime speciale”, ceilalți angajați fiind anunțați că societatea nu are bani pentru a-și permite lefuri mai mari sau investiții care să se vadă apoi în calitatea serviciilor prestate de această societate de tip monopol și de interes local.

Am contactat-o pe purtătoarea de cuvânt de la Apă Canal Galați, Cornelia Arnăutu, pentru a obține un punct de vedere oficial cu privire la aceste venituri nesimțite care vin să completeze salariile oricum mari ale directorilor.

Iar d-na Arnăutu ne-a confirmat sumele de mai sus și a precizat că totul este cât se poate de legal, la umbra deciziei prin care directorii de la unele societăți de stat au contract de mandat și astfel pot primi pe lângă salariul de bază și o componentă variabilă, adică aceste prime speciale prin care ei practic își dublează veniturile nete lunare.

„Directorii menționați de d-voastră au contracte de mandat. OG 109 prevede un salariu de bază și o componentă variabilă care se acordă după finalizarea anului fiscal. Sumele specificate de d-voastră nu sunt prime ci componenta variabilă a retribuției conform contractului de mandat. Cei care au contract de mandat nu beneficiază de prime și nici de tichete de masă”,

ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Apă Canal Galați, Cornelia Arnăutu.

Ce veste minunată!

Deci directorii de la Apă Canal Galați nu beneficiază de tichete de masă, ca toți muncitorii care se bagă la propriu în rahat, plătiți cu 1.647 de lei net lunar (vezi articolul mai jos), dar pe de altă parte acești directori încasează chiar și 147.000 de lei net anual pentru că… vin la serviciu, sub forma unei „componente variabile”.

Bătaie de joc la Apă Canal Galați. Un muncitor care se bagă la propriu în rahat are salariu net lunar de 1.637 de lei. Iar directorul general câștigă 24.660 de lei net lunar

Această „componentă variabilă” este acordată directorilor Apă Canal Galați pentru că ei, chipurile, și-ar fi îndeplinit criteriile de performanță stabilite la începutul anului de membrii Consiliului de Administrație (CA).

Membri CA care și ei, la rândul lor, beneficiază de astfel de prime sub formă de componentă variabilă în cuantum de 48.600 de lei net anual de persoană.

Altfel spus, o mână spală pe alta și împreună se înfruptă cu nesimțire din bugetul acestei societăți de interes local.

Am rugat-o pe Cornelia Arnăutu de la Apă Canal Galați să ne spună 3-4 criterii de performanță pe care directorii Gelu Stan, Aurel Condurache și Viviana Țanu le-au îndeplinit ca să fie recompensați cu sume nete cuprinse între 103.000 de lei și 147.000 de lei net anual.

„La toți componenta fixă este egală cu cea variabilă (adică practic își dublează salariul – n.red.)”,

ne-a mai spus Cornelia Arnăutu, evitând însă răspunsul la întrebarea noastră cu privire la criteriile de performanță îndeplinite de directori.

Ce criterii de performanță pot să aibă niște directori de la o societate care nu are concurență pe piață, cum este cazul Apă Canal Galați?

Că în calitate de operator regional vor da apă potabilă în alte 2-3 comune din județul Galați, în comune cu primari PSD?

Păi nu poate nimeni să dea apă potabilă în municipiul și județul Galați, în afară de Apă Canal Galați.

E monopol!

Și astea de mai sus sunt criterii de performanță care trebuie recompensate prin contractul de mandat cu 147.000 de lei net anual?!

Am mai întrebat-o pe Cornelia Arnăutu dacă directorii de la Apă Canal au atins ei singuri, de capul lor, fără ajutorul muncitorilor și a personalului TESA, acele criterii de performanță, din moment ce numai ei au primit „componenta variabilă” de peste 100.000 de lei net anual, în timp ce simplilor angajați li se tot spune că societatea nu are bani, că este la limită cu finanțele.

Din păcate, la această întrebare nu am mai primit răspuns, semn că Apă Canal Galați are în continuare ceva de ascuns și se eschivează să limpezească subiectele crâncene care îi preocupă pe gălățeni. Gălățeni care foarte mulți dintre ei sunt clienți ai Apă Canal Galați.

În foto deschidere: directorul general Apă Canal Galați, Gelu Stan (stânga) și directorul tehnic de producție, Aurel Condurache

Sursa foto: Viața Liberă.


Dacă vrei să sprijini publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul, o poți face AICI. Sau dă click mai jos, spre contul de Patreon, pentru donații. Mulțumim.

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu