Directoarea Ecosal Galați, Mirela Furtună, a dat răspunsuri în bătaie de joc în legătură cu moartea lui Rex, cățelul blând capturat de hingheri în Țiglina III

Încă o dovadă că Ecosal Galați urăște câinii fără stăpân și îi disprețuiește pe gălățenii care din când în când încearcă să salveze un patruped din adăpostul groazei de pe str. Zimbrului nr. 1.

Directoarea Ecosal, Mirela Furtună, a dat un răspuns în bătaie de joc la întrebările adresate în legătură cu moartea lui Rex (în foto deschidere), un cățel blând  care a fost capturat de hingheri în cartierul Țiglina III, în data de 26 martie 2024 (citește articolul de mai jos).

O familie din Galați acuză Ecosal Ecarisaj de moartea lui Rex, „un câine blând din cartier”. „L-au luat de pe stradă, iar după două zile a murit în adăpostul Ecosal. A fost pus într-o cușcă cu câini mari, deși soțul meu le-a atras atenția să nu îl lase acolo peste noapte”

Nicoleta Glăvan Ciocan, femeia care, alături de soțul său, Daniel, voia să îl adopte pe Rex, să îl salveze din adăpostul pentru câini fără stăpân situat în Bariera Traian, a întrebat conducerea Ecosal Galați ce anume s-a întâmplat cu cățelul.

Femeia a vrut să afle de la conducerea Ecosal Galați de ce un câine blând și de talie mică, așa cum era Rex, a fost „cazat” într-o cușcă alături de câini mari.

De asemenea, Nicoleta Glăvan Ciocan a vrut să afle dacă este adevărat că Rex a fost sfâșiat de dulăii cu care a fost închis, caz în care, logic, Ecosal Ecarisaj ar trebui trasă la răspundere.

Într-un răspuns semnat de directoarea Ecosal Galați, Mirela Furtună (în foto deschidere) căreia primarul Ionuț Pucheanu i-a lăsat moștenire această funcție de conducere – nu se clarifică împrejurările în care și-a pierdut viața cățelul Rex, ci se precizează, în total dispreț, doar că patrupedul „a murit”. Ca și cum familia Glăvan Ciocan nu știa că Rex murise.

„Câinele la care faceți referire a fost capturat în data de 26.03.2024 din zona Școlii Generale Mihail Sadoveanu, de pe domeniul public.

În data de 27.03.2024 (miercuri), s-a prezentat la Adăpostul Public soțul Dvs. care a solicitat adopția câinelui, menționând că este câinele îngrijit la blocul lângă care locuiți. I-a fost comunicată procedura adopției (întocmire documente adopție, sterilizare, supraveghere postoperatorie, microcipare și înregistrare în RECS) urmând ca după finalizarea acesteia să poată lua câinele din Adăpost, respectiv în data de 29.03.2024 (vineri).

Câinele a fost cazat în data de 27.03.2024 într-o boxă împreună cu câinii capturați în ziua respectivă (6 câini). În boxă se mai aflau 9 câini capturați în zilele anterioare. În dimineața zilei de 29.04.2023, câinele a fost găsit decedat în boxă.

Cadavrul câinelui a fost depozitat într-o ladă frigorifică (așa cum prevede legislația în vigoare), urmând a fi predat organelor Poliției Animalelor la solicitarea acestora”,

se arată în răspunsul (agramat) semnat de directoarea Ecosal Galați, Mirela Furtună (vezi facsimil mai jos).

Publicația Alternativa – Jurnalism fără mogul a adresat, la rândul ei, o serie de întrebări conducerii Ecosal în legătură cu moartea lui Rex.


Fără Mogul are nevoie de sprijinul vostru. Donați o sumă de bani (în lei) în contul de mai jos al Asociației ALO și susțineți publicația faramogul.ro

RO 62 BREL 0002 0014 6866 0100


La trei zile după ce am trimis întrebările noastre, conducerea Ecosal ne-a spus că vom primi răspunsuri, cităm, „în cel mai scurt timp, pe adresa redacției” – alternativajfm@gmail.com.

De atunci au trecut nu șapte ore, ci 7 zile, timp în care conducerea Ecosal nu a mai revenit cu alte precizări. Nesimțire pe bani publici!

Noi vom întreba Poliția Animalelor Galați dacă a demarat o anchetă în acest caz și dacă, din primele cercetări, a rezultat faptul că Rex a fost sfâșiat de ceilalți câini de talie mare din cușca în care a fost aruncat de hingherii de la Ecarisaj.

Nu este prima dată când cei de la Ecosal Ecarisaj se confruntă cu cazuri de câini care mor subit în adăposturile lor.

Pe 1 septembrie 2023, o cățelușă pe nume Jeny a dispărut din zona Micro 17. Ulterior, s-a aflat că Jeny a fost capturată de hingherii Ecosal și transportată la adăpostul din Bariera Traian, unde a murit.

Oamenii care aveau grijă de Jeny s-au mobilizat și au cerut explicații angajaților adăpostului, dar nimeni nu a putut să le spună cum anume a murit patrupedul.

Câțiva iubitori de animale au inițiat atunci o petiție online prin care cereau pedepsirea vinovaților de moartea cățelușei Jeny și schimbarea legislației astfel încât animalele capturate pe străzi să aibă parte de protecție.

„Dorim ca animalele fără stăpân să fie mult mai protejate, iar cei care maltratează animalele (împreună cu ecarisajul) să plătească aspru pentru fiecare acțiune violentă.

Totodată, vrem să înlăturăm condițiile crude din adăpostul de animale de la ecarisaj. Acela nu este un adăpost, ci un lagăr pentru căței. Nu este normal ca așa ceva să existe în 2023. Condițiile de Evul Mediu sunt inacceptabile.

Vrem ca animalele să fie protejate, iar amenzile pentru cruzime să fie la fel de usturătoare cum sunt în celelalte țări europene civilizate”,

au solicitat iubitorii de animale în petiția lor online.

De atunci, de la moartea cățelușei Jeny, au trecut 6 luni, iar Poliția Animalelor încă nu a făcut public rezultatul anchetei.

Sursa foto cu Mirela Vintilă: Viața liberă


Urmărește faramogul.ro și pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să ne ajuți să continuăm, ne poți face o donație dând click și AICI. Sau poți da click mai jos, spre contul de Patreon al ALTERNATIVA – Jurnalism Fără Mogul. Mulțumim!

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Exit mobile version