Vara, când ploua mai tare, în jurul Școlii Gimnaziale nr. 31 se formau bălți iar noroiul era un obstacol serios în calea elevilor și, în general, a gălățenilor care treceau prin zonă.
Acum aproximativ 9 luni, Primăria Galați a demolat (și bine a făcut) o parte dintre garajele care sluțeau zona.
Este foarte bine că Primăria Galați a eliberat spațiul public de acele construcții hidoase și inutile.
Problema este că primăria nu a demarat vreun proiect de modernizare în zonă.
Asta deși primarul Ionuț Pucheanu a promis în nenumărate rânduri că nu va proceda ca predecesorul său, Marius Stan, și că se va apuca să demoleze garaje în Galați numai atunci când va avea un proiect pentru a moderniza zona cu pricina și, foarte important, va avea asigurată și finanțarea.
Iată că la 9 luni de la demolarea garajelor din preajma Școlii nr. 31 (încă nu au fost demolate toate) zona arată de parcă ar fi fost abandonată de autorități.
Nici nu zici că te afli în interiorul „orașului european Galați”, unde cetățenii plătesc taxe și impozite consistente, ci undeva pe un câmp, la marginea civilizației.
Priviți pozele care însoțesc acest articol, poze făcute publice de gălățeanul Adrian Moraru pe Facebook.
„Micro 38, municipiul Galati, județul Galati, România, anul de grație 2023. După o vară incendiară, baia de nămol continuă și pe perioada iernii. Deja nici mașinile Ecosal nu mai pot intra fără a fi însoțite de tractor/ buldoexcavator”,
a scris Adrian Moraru pe contul lui de Facebook, sperând că mesajul său va fi citit și de cineva din administrația Pucheanu.
Tot gălățeanul Moraru susține că în zonă a existat o baterie de garaje care a fost demolată în urmă cu un an. După care a fost adus terenul la drept „și apoi nimic, doar nămoale”, căci parcarea din proiect nu a luat încă ființă.
„Acum vreo 2 luni au pus niște piatră, total insuficient, ca să poată să intre mașina de gunoi. Se pare că nici mașina de gunoi nu a mai intrat azi (sâmbătă, 4 februarie 2023 – n.red.), că Ecosal a trimis buldoexcavatorul ca să fie siguri că iese de acolo. Problema este că e o școală adiacentă terenului cu pricina. Mi-e și frică să mă gândesc cum arată la interior dimineața după ce intră copiii care reușesc să treacă de noroaie”,
a mai explicat gălățeanul Adrian Moraru.
În goana după imagine, primarul Pucheanu mai întâi taie și apoi măsoară.
Garajele de lângă Școala nr. 31 trebuiau demolate, cu asta este toată lumea de acord, dar zona nu trebuia lăsată apoi de izbeliște ca să se umple de bălți și noroaie atât vara cât și iarna, aducându-i la disperare pe elevii și profesorii care vin zilnic la această școală gimnazială, dar și pe gălățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.