Consumul și dependența, abordări stringente într-un seminar extraordinar la Universitatea Danubius

In Actual, Scoala, Sistemul

România are în continuare probleme cu substanțele interzise, incidente tragice recente confirmând că ne aflăm în fața unui fenomen greu de stăpânit.

La aproape un deceniu de la completarea legislației în domeniu cu prevederi contra etnobotanicelor și proceduri medicale pentru depistarea consumului de substanțe interzise, consumul drogurilor încă face ravagii, în special în rândul tinerilor. 

Marți, 27 noiembrie, la ora 11.00, în Sala Senatului Universității ”Danubius”, psihologul clinician și psihoterapeutul doctorand Florian Miu va prezenta aspecte deosebit de interesante referitoare la patologia adicției.

Workshopul va debuta prin abordarea noțiunilor teoretice specifice unor teme precum:

– Uzul, abuzul și instalarea dependenței;

– Dependența de substanțe. Dependența comportamentală;

– Factori decizionali ai instalării adicției;

– Schimbarea funcționalității creierului în consumul abuziv.

Partea a doua a evenimentului va pune accent pe identificarea consumului abuziv, metodele de prevenție și metodele de tratament.

Un keynote speaker cu experiență, pionier în zona Dunării de Jos

Doctorandul Florian Miu este Psiholog clinician și Psihoterapeut, Președinte al Asociației ”Se poate și altfel”, fondator al Programului Prosalvita.

Cu o experiență de opt ani în tratarea adictiilor, a fondat în 2016 primul program din zona Galați – Brăila de prevenire şi asistenţă psihologică şi socială a adicțiilor – Prosalvita, în cadrul Asociației ”Se poate și altfel”.

Activitatea pe care o desfășoară se bazează pe un program terapeutic complex, care oferă o alternativa inovatoare la Programul clasic al celor 12 Pași ai Alcoolici Anonimi, prin perspectiva cognitiv-comportamentală. De asemenea, programul oferă terapie de familie, dependeța fiind o problemă care afectează întreaga familie și, de multe ori, apare pe fondul unor probleme familiale.

În planul conștientizării și prevenirii adicției, a organizat și susținut diverse activități de tip workshop cu scop de informare, educare, conştientizare și prevenție legat de riscurile şi consecinţele asociate consumului de droguri și adicțiilor comportamentale. Acestea vin atât în sprijinul psihologilor, dar și al elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice sau publicului larg.

Evenimentul este organizat de Asociația ”Se poate și altfel”, Programul Prosalvita, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale – Specializarea Psihologie din cadrul Universității ”Danubius” din Galați, după cum ne-a precizat purtătoarea de cuvânt a Universității Danubius, Ana Alina Ionescu Dumitrache.

(P)

E suficient un click ca să-i ajuți pe Fărămoguli!
Become a patron at Patreon!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu